Ivarsson ny back i Färjestad

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån
 
Färjestad breddar backsidan genom att plocka in Johan Ivarsson. Johan är klar för Färjestad resten av säsongen skriver man på hemsidan.
 
Ivarsson har spelat nyligen i IK Pantern och går in som en defensiv kraft som ersättare för Anton Grundel. Med andra ord kan det finnas möjlighet för förlängning om 22 åringen gör ett bra jobb. Det är en spelare som kommer nog att göra nytta.

Peter Jacobsson mejlade mig under eftermiddagen strax före informationen släpptes angående Ivarsson och sade att något var på gång. Han skrev också följande till fansen för att lugna dem som är lite oroliga: "Vi sitter såklart och jobbar och funderar på hur vi skall vinna hockeymatcher igen, fortsätter vi som igår så kommer vi vinna väldigt snart. Vi tittar såklart på hur marknaden ser ut hela tiden så jag lovar att det är full fart i verkstaden. Gott Nytt År, Mikael!"

När det gäller backen så säger Peter Jacobsson följande kring turerna: "Vi gör det här tillägget i truppen för att täcka upp för Anton Grundel, då vi inte vet när han kommer tillbaka."

Ivarsson är SHL-meriterad och har 67 matcher med Malmö under bältet.

"Det är en rejäl kille som har sina styrkor i defensiven och det är den sidan vi behöver få ordning på. Offensiva backar känner vi att vi har, bland annat två landslagsmän i Virtanen och Wikstrand."

Värvningen är gjord för att bredda defensiven och öka konkurrensen på backsidan då laget är känsligt för skador.

Tack för ordet.

Färjestad nollat i Växjö

 
Färjestad hade en möjlighet att vända skeppet och ta med sig poäng till Karlstad. Problemet är att Färjestad har fortsatt djupare in i krisen än tidigare. Denna gång nollades de av Växjö som spelade smart och stod emot Färjestads anstormningar. Växjö kunde sedan vinna med hela 3-0 (0-0, 3-0, 0-0) och Färjestad riskerar nu att lägga sig inför nyåret på en sjunde plats. Linköping förlorade däremot på övertid och hamnar därmed på samma poäng som Färjestad. Skillnaden som kan avgöra i Färjestads favör är målskillnaden. Nästa match är mot Frölunda den 2/1-18.

Första perioden
Färjestad kom ut med hög fart och var vid flera tillfällen nära att ta ledningen. Fasth i mål stod pall och såg till att hålla Karlstadlaget borta från alla chanser. Perioden slutade 0-0. Färjestad inledde för övrigt den första perioden med övertygelse. Både Dick Axelsson och Johan Adolfsson träffade stolpen bland annat. Men några mål föll inte. Stefan Stéen visade en stor skicklighet som målvakt genom en akrobatisk räddning i slutsekunderna när Färjestad fick en man utvisad.
 
 
 
Andra perioden
Hemmalaget fick en smartstart i andra. Färjestad såg efter sju minuters spel hur pucken studsade in bakom Stefan Stéen efter att Adam Brodecki styrde pucken i en mycket märklig båge som ställde Stefan Steen. Efter dryga minuten small det på nytt bakom Stefan Stéen. 2-0 genom en styrning framför mål. Spelarna i Färjestad tappade humöret efter detta och drog på sig en hel del utvisningar. 3-0 kom i slutminuten genom Robert Rosén och därefter var det godnatt för gästerna. Johan Ryno kommenterade de två första perioderna med följande kommentar till Cmore: "Vi måste ge allt vi har och gå för en reducering."
 

Tredje perioden
I tredje perioden gjorde Färjestad en förändring, Lars Haugen fick möjligheten att stå sista perioden och han höll nollan. Växjö hade stora möjligheter och var ytterst nära att få in en fjärde puck men Lars stod pall för trycket. Färjestad tappade humöret ytterligare och flera utvisningar (vissa av dem onödiga) drabbade laget. Färjestad tog timeout men det hjälpte inte särskilt mycket. Växjö vann matchen med sina tre mål i andra perioden och Färjestad riskerar nu att tappa ytterligare i tabellen.
 
 
Pennerborn bekymrad? Färjestad har inte vunnit en enda match sedan 1 december då man besegrade Karlskrona med 2-5.
 
"Spelmässigt över 60 minuter var det bättre idag än det varit den senaste tiden, fullt godkänt", säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More men han erkänner att han  hade helst gärna velat se några mål också.
 
 
Värt att notera att inga mål gjordes i PP eller i BP. Samtliga mål föll i EQ.
 
 
 
Färjestad höll sig kvar på en sjätteplats eftersom Linköping inte besegrade Karlskrona på hemma is. Färjestad slutade därför på en sjätteplats inför nästa år. En sämre placering än vad som experterna har tippat inför säsongen.
 
Källa: Cmore.se och www.shl.se
 
 
 
 

Färjestad nära en spetsvärvning

Rasmussen, i Blackhawks organisation, en av de spelare som fansen gärna vill se i Färjestad.
Foto: Blackhawks hemsida.
 
Många har varit framme och undrat om det blir ett nyförvärv snart. Peter Jacobsson har nu gått ut i media och sagt att Färjestad är nära en ny spetsvärvning men att det är upp till spelaren hur det blir.

Någon har redan börjat hymla om Rajala och en eller annan har pratat om Dennis Rasmussen. Jag har däremot lärt mig att Peter Jacobsson brukar hitta de där okända spelarna och frågan är vilken spelare som han har i åtanke då han går ut med denna information.
 
Toni Rajala är en annan spelare som fansen gärna vill se i Karlstadlaget.

Ta till exempel Michael Lindqvist som var relativt ett okänt namn för oss fans. Peter har inte gått ut med information om vilken spelartyp som han syftar på. Är det en back? En forward? OM det är Dennis som ryktas bort från NHL så skulle detta vara en mycket bra värvning. Även Rajala är en kanonvärvning av rang. Det finns också andra spelare som inte omnämns. En av dem är Joakim Hillding som vill till Sverige. Fansen kanske skulle se honom som en mindre kvalitativ värvning men han har trots allt gjort över 40 poäng i Färjestad tidigare. Även Greg Squires har ju varit på tapeten i SHL tidigare. Jag tror nog att Peter har en bra koll, har även hört från fans att värvningen av Adolfsson inte var den bästa värvningen idag. Men kritiken är lågmäld och jag tycker mig ändå se att Johan Adolfsson kommer göra nytta i Färjestad. Hans spelartyp är att gröta och göra grovjobbet. En spelare som jag tror kan få förlängt om han bara får möjlighet att visa vad han går för. En sådan spelare behövs i dagens hockey. Fjärdekedjan har blivit en mer defensiv kedja nu när Adolfsson tagit plats där. Något som jag tror behövs. Det ska vara svårt att möta Färjestad också och inte bara handla om fart och fläkt. Det viktiga är givetvis att det finns en balans i spelet och laget. En defensiv kedja gör ett utmärkt arbete då det gäller boxplay. Hjärnskakningarna har visat åtminstone mig att farten har en baksida. Så vad händer nu? Jag tror att Peter har hittat en perfekt pusselbit till laget, en forward. Vem det däremot blir återstår att se. Vågar själv inte sia om vem eller vilken spelare det blir. Däremot hoppas jag att en back snart ansluter innan transferfönstret stänger. Det är då som laget har en tillräckligt stor bredd att de kan fortsätta på vinnarspåret. Låta spelarna rotera lite men behålla huvudkedjorna som de är. Roteringen kan ske i tredje alternativt i fjärde kedjan för att skapa istid till samtliga så att ingen får sitta på bänken för mycket.
 
Joakim Hillding ett annat hett alternativ.


Jag tror att den spelaren som kommer in kommer att bidra och förhoppningsvis handlar det inte bara om ett korttidskontrakt utan även över nästa säsong. Främst för att Asplund knappast lär spela i Färjestad nästa säsong.

En annan spelare som jag inte riktigt vet om han vill loss eller inte är Jacob De La Rose. Han har tydligtvis vad jag vet inte lyckats med särskilt många poäng denna säsong, kanske han är trött på NHL livet och behöver en nytändning? Färjestad kanske tvingades plocka fram stora plånboken för att ta hem honom och Peter verkar inte vara en sådan person som håller i pengarna om en sådan spelare kunde värvas.
 
Greg Squires är en annan och dessutom ett mycket troligt scenario. Färjestad har tidigare värvat Martin Johansson från Örebro och nu också Adolfsson. Dessa båda spelare har säkert en god koll på Greg och därmed finns en ökad möjlighet att Greg är den som kommer att presenteras inom kort.

Nu tror jag dock inte att Jacob är den spelare som är på gång in. Jag tror han testar denna säsong och sedan tar ett beslut om hur han tänker gå till väga. Däremot är Dennis Rasmussen en spelare som kan bli aktuell. En annan som sagt var är Hillding eller Squires. Men jag vågar inte i dagsläget gissa mig till vem det kan vara.

Tack för ordet.