Färjestad går till vila med tre förluster i bagaget

Färjestad borde kanske ha tagit denna matchen men det verkar som om de inte var där. Färjestad tog emot Mora ik som enkelt kunde vinna med 2-4 (0-1, 1-2, 1-1).
 
Tabelläge
 
Virtanen säger följande till Cmore inför matchen: "Jag spelar mycket pp så det är inte underligt att jag gör mycket mål. Det är ju en del av mitt uppdrag. Jag tycker att det har varit helt okej, jag har haft en bra tid i Färjestad och blivit mycket väl mottagen i laget. Så visst hjälper det, det är roligt. Inga problem och jag tycker det är lagom med ett år när det gäller kontraktet så får vi se vad det blir framöver."
 
Färjestad saknar Grundel, Asplund och Lennström inför eftermiddagens möte.
 
Kase saknas i Mora ik.
 
Närmar sig nedsläpp.
 
Laguppställning Färjestad
 
Dick Axelsson säger till Cmore: "Nu kanske vi ska börja göra mål istället för alla andra, men lagmoralen är fortsatt hög. Vi spelar bramen målen saknas. Liter mer framför motståndarnas mål så kan vi ta det."
 
Laguppställning Mora ik.
 
Domarna för eftermiddagens match är: Marcus Linde, Mikael Andersson och linjedomare är Gustav Jonsson och Jimmy Dahmén.
 
Lars Haugen redo för spel.
 
Christian Engstrand står i Mora.
 
 

Första perioden
Dick Axelsson sade att det var dags för Färjestad att göra första målet i matchen, så blev det inte. Istället var det Nilsson från Mora ik efter femton minuters spel som hittade rätt.Färjestad inledde för övrigt piggt och bra men målen uteblev helt och hållet. Skotten ledde Färjestad med 8-5 och ledde hela matchen rent skottmässigt.
 
Färjestad hade en del möjligheter men Engstrand räddar.
 
Färjestad hade möjlighet i PP men gjorde inga mål.
 
Dick Axelsson var inte långt borta från att kvittera men Moras Engstrand spelade säkert och lugnt i kassen.
 
Första perioden avslutad. 0-1 till Mora efter de första 20 minuterna.
 
Wikstrand säger till Cmore: "Det är en jämn tillställning men det är en bra period. Mycket skott och jag tycker vi gör en hel del bra där ute så här långt."
 
Statistik från första perioden
 
Redo för andra perioden
 
Haugen ligger nu på 80% inför andra perioden
 
Nedsläpp Andra.
 
Andra perioden
Färjestad får uppförsbacke direkt, efter tre minuter spelade rasslar det till bakom Haugen. Grillfors utökar Moras ledning. Efter nio minuters spel smäller det till igen. Färjestad är i brygga då Bromé får in 0-3 bakom Haugen.
Färjestad vaknar i slutet av perioden och spelar mer aggresivt för att få till en reducering. Med bara två minuter kvar av perioden är det Michael Lindqvist som lyckas forcera in 1-3 under ett powerPlay. Fler mål faller inte under mittenakten.
 
Färjestad har förlorat de två senaste matcherna. Första matchen var mot Växjö hemma i Karlstad och den andra matchen var borta mot Linköping. Färjestad var på väg att förlora ytterligare en hemmamatch denna gång inför 6587 åskådare och i Karlstad.
 
Färjestad i underläge med två mål mot 0. Färjestad har vunnit samtliga matcher mot Mora tidigare med målskillnaden 9-3.
 
Färjestad ytterst nära att reducera men Engstrand räddar.
 
Marcus Nilsson var den som försökte överlista Engstrand.
 
Skotten går inte in. Ytterligare ett försök genom Fogström men pucken går Moras väg.
 
Fogström försöker överlista Engstrand.
 
Michael Lindqvist träffar rätt och ser till att reducera.
 
 
Michael Lindqvist leder skytteligan i SHL.

"Jag tycker vi spelar en sämre match, vi är inte där och vi måste steppa upp inför tredje. De kommer kriga i tredje som djur och då gäller det att vi är på tå. Det gäller att vinna också inte bara kämpa. Det finns inga genvägar att vinna matcher, vi måste göra mer för att vinna detta." Säger Michael Lindqvist till Cmore.
 
Pausvila efter två perioder.
 
Statistik.
 
Pennerborn säger följande till Cmore: "Mora har fått matchen dit de vill. Kan vi bara slänga in pucken i tredje så ska det nog bli match av detta."
 
Nedsläpp sista perioden.
 
Tredje perioden
Wikstrand är mycket nära men pucken går inte in, istället blir det Mora ik som utökar i matchen. 1-4 genom Hartmann. Dick Axelsson slarvar och passar fel vilket gör att Hartmann kan få tag på pucken genom Fagerudd.
Med dryga nio minuter kvar att spela i perioden blir både Ryno och Bailey utvisade för Interference. Färjestad plockar med dryga fem minuter kvar av matchen ut Haugen och Färjestad pressar på mot Mora ik.
Det blir Ryno som reducerar innan matchen avslutas. Endast tjugo sekunder kvar stänker han in 2-4. Färjestad tar därmed sin tredje förlust innan uppehållet.
 
Bråk i slutskedet på trejde.
 
Färjestad får utdelning genom Johan Ryno  med dryga 20 sekunder kvar att spela.

 
Mora med möjlighet då det återstår fyra sekunder kvar.
 
Matchen slut.

Pennerborn säger till Cmore följande: "De behöver nog julledigt, vi har ändå spelat på bra under matchen. Totalt sett var vi det spelförande laget överlag. Hade vi fått in en puck eller två i våra pp så hade nog det hela sett annorlunda ut. Däremot har vi släppt in för många mål det är det vi måste träna på så att vi ska vara 100%."
 
 
Statistik från matchen. Färjestad 2 mål mot Mora iks 4.
 
Ett stort skottövertag för Färjestad med sina 35 skott på mål och Mora ik 25.
 
Summering av matchen:
 
 
Tabelläge.
 
Källa: Cmore och www.shl.se