Färjestad nollat i Växjö

Färjestad hade en möjlighet att vända skeppet och ta med sig poäng till Karlstad. Problemet är att Färjestad har fortsatt djupare in i krisen än tidigare. Denna gång nollades de av Växjö som spelade smart och stod emot Färjestads anstormningar. Växjö kunde sedan vinna med hela 3-0 (0-0, 3-0, 0-0) och Färjestad riskerar nu att lägga sig inför nyåret på en sjunde plats. Linköping förlorade däremot på övertid och hamnar därmed på samma poäng som Färjestad. Skillnaden som kan avgöra i Färjestads favör är målskillnaden. Nästa match är mot Frölunda den 2/1-18.

Färjestad kom ut med hög fart och var vid flera tillfällen nära att ta ledningen. Fasth i mål stod pall och såg till att hålla Karlstadlaget borta från alla chanser. Perioden slutade 0-0. Färjestad inledde för övrigt den första perioden med övertygelse. Både Dick Axelsson och Johan Adolfsson träffade stolpen bland annat. Men några mål föll inte. Stefan Stéen visade en stor skicklighet som målvakt genom en akrobatisk räddning i slutsekunderna när Färjestad fick en man utvisad.

Hemmalaget fick en smartstart i andra. Färjestad såg efter sju minuters spel hur pucken studsade in bakom Stefan Stéen efter att Adam Brodecki styrde pucken i en mycket märklig båge som ställde Stefan Steen. Efter dryga minuten small det på nytt bakom Stefan Stéen. 2-0 genom en styrning framför mål. Spelarna i Färjestad tappade humöret efter detta och drog på sig en hel del utvisningar. 3-0 kom i slutminuten genom Robert Rosén och därefter var det godnatt för gästerna. Johan Ryno kommenterade de två första perioderna med följande kommentar till Cmore: "Vi måste ge allt vi har och gå för en reducering."

I tredje perioden gjorde Färjestad en förändring, Lars Haugen fick möjligheten att stå sista perioden och han höll nollan. Växjö hade stora möjligheter och var ytterst nära att få in en fjärde puck men Lars stod pall för trycket. Färjestad tappade humöret ytterligare och flera utvisningar (vissa av dem onödiga) drabbade laget. Färjestad tog timeout men det hjälpte inte särskilt mycket. Växjö vann matchen med sina tre mål i andra perioden och Färjestad riskerar nu att tappa ytterligare i tabellen.

Pennerborn bekymrad? Färjestad har inte vunnit en enda match sedan 1 december då man besegrade Karlskrona med 2-5.

"Spelmässigt över 60 minuter var det bättre idag än det varit den senaste tiden, fullt godkänt", säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More men han erkänner att han  hade helst gärna velat se några mål också.

Värt att notera att inga mål gjordes i PP eller i BP. Samtliga mål föll i EQ.

Färjestad höll sig kvar på en sjätteplats eftersom Linköping inte besegrade Karlskrona på hemma is. Färjestad slutade därför på en sjätteplats inför nästa år. En sämre placering än vad som experterna har tippat inför säsongen.