Färjestad tog första ronden

Färjestad besegrade Karlskrona med 2-5 (0-2, 1-1, 1-2) och vinner därmed första ronden i back to back mötet. Målgörare var bland annat Michael Lindqvist, Niklas Fogström och Joakim Nygård.

Tabellen, Färjestad ligger efter Växjö i tabellen med sina 45 poäng.

Paulsson saknas liksom Deilert och Blomstrand i Karlskrona.

I Färjestad saknas Persson, Steen, Grundel och Lennström.

Alexander Johansson är glad att vara tillbaka efter 5 matchers frånvaro. "Det har varit en stor frustration med alla skador och det är skönt nu när jag får vara tillbaka, härligt med back to back möte, det är inte särskilt speciellt egentligen att få spela två matcher mot samma lag. Även om det är i samma stad, jag tycker det bara är roligt."
Säger Alexander Johansson.

Karlskrona ställer upp på följande sätt i mötet mot Färjestad.

Färjestad som saknar Stefan Stéen låter Eriksson-Ek få möjligheten att agera backup till Lars Haugen.

Domare: Linus Öhlund och Tobias Björk. Linjedommare: Anders Nyqvist, Ludvig Lundgren.

Pennerborn: "Det har varit bra med ett uppehåll, vi har inte haft möjlighet att träna ihop laget då många har spelat i landslaget. Vi har verkligen mått bra av vila och kommer till matchen laddade. Vi vet om Karlkronas spel så det gäller att vara på tå från nedsläpp, jag tror att det är viktigt med att göra snabba omställningar och ge 100% i 60 minuter."

Färjestad rivstartar och gör 1-0 genom Michael Lindqvist efter bara 53 sekunder bakom Johannes Jönsson i Karlskronas mål. Färjestad dominerade den första perioden och Karlskrona hamnade i baksätet. I slutet av första perioden såg Färjestad till genom Niklas Fogström att utöka till 2-0.

Statistik från tidigare matcher. Fogström framför Pennerborn är en av de som såg till att göra 2-0 till Karlstadlaget.

Michael Lindqvist ger Färjestad ledningen efter dryga 53 sekunders spel.

Karlskrona och statistik från förra säsongen.

Per Åslund prickar ribban och är nära att utöka. Även Karlskrona hade en ribbträff.

Per Åslunds skott träffar ribban och dansar fram bakom Jönsson.

Vunna tekningar Karlskrona 2 och Färjestad 6 efter tolv minuters spel.

Statistik.

Lucas Nordsäter som nyligen har skrivit ett kontrakt med Färjestad om förlängning har bidragit mot Karlskrona.

Niklas Fogström utökar till 2-0 mot Karlskrona.

Statistik från första perioden.

Fogström: "Första är bra från våran sida, vi ligger bra på dem och skapar möjligheter. Vi får hoppas på en ketchuppeffekt och att det fortsätter så."

Statistik inför andra perioden.

Karlskrona skulle komma igen och reducera genom Emil Larsson efter åtta minuters spel. Färjestad tycktes bli något skakad efter Karlskronas uppvaknande men efter tretton minuter drabbas Blekingelaget av en utvisning. Färjestads Nygård tar till vara på powerplayspelet och ser till att utöka till 3-1. Starka reaktioner från KHK då det gäller utvisningen för Holding, där en av Karlskrona spelarna höll i pucken under en längre stund. Det var just i mittenperioden som Karlskrona hade flera stora möjligheter att kvittera men några fler mål blev det inte i mittenakten.

Färjestad genom Nygård ger Färjestad två måls överläge då han styr in 3-1 till Färjestad.

Joakim Nygård: "Vi får långa anfall på dem i första men i andra har det jämnat ut sig en smula, de lyckas stänga oss ute. Vi får ändra på detta i tredje."

Statistik från Andra perioden.

Pennerborn är nöjd efter två spelade perioder. "Det har fallit väl ut de två perioder som är spelade, nu gäller det att hålla ihop det hela i ytterligare 20 minuter till."

Åslund är inte långt borta från att ge Färjestad ytterligare ett mål men Karlskrona håller ihop det hela.
Jessie Virtanen är ytterst nära men målvakten står pall. Karlskrona reducerar ytterligare genom Cruseman då efter cirka tolv minuters spel. Detta innebär i sin tur att Karlskrona får mer luft under vingarna och är närmare en kvittering. Då det återstår mindre än tre minuters spel blir Erixon utvisad för en hakning och Karlskrona väljer då att plocka målvakten. Per Åslund ser då till att utöka Färjestads ledning till 2-4 då han pricksäkert prickar mål med en man mindre på banan. Johan Ryno utökar bara dryga minuten senare i tom kasse och fastställer därmed slut resultatet 2-5.

Statistik.

Inför 3609 åskådare tar Färjestad segern i matchen som slutar 2-5 till Karlstadlaget.

Karlskrona reducerar till 2-3 i tredje perioden vilket gör tränarna i Färjestad en smula smått bekymrade.

Per Åslund gör 2-4 i tom kasse.

Johan Ryno gör 2-5 till Färjestad.

Haugen klappar om sina kamrater efter segern.