Hjärnskakning på Lindqvist

 
Stefan Eriksson/färjestadbk.se
 
Matchen mot Brynäs slutade illa på flera sätt, Färjestad förlorade sin fjärde match på raken och Michael Lindqvist kolliderade med domare, han drog på sig en hjärnskakning. Nu kan Färjestad avslöja att Peter Jacobsson agerar omgående. In kommer Johan Adolfsson, men troligtvis inte för att ta plats med Dick Axelsson. Troliga är att han spelar i fjärdekedjan. Adolfsson är på korttidskontrakt, inledningsvis på två veckors basis. Därefter får vi se om han spelar länge i Färjestad tröjan, han har ju ett korttidskontrakt. Problemet är att Färjestad dessutom befinner sig i ett ganska otrevligt läge.

Färjestad ligger endast 1 poäng framför Hv71. Det innebär att deras fjärdeplats ligger i farozonen.

Hur tänker jag om hjärnskakningarna som drabbat Färjestad?

Sanningen är att med mer speed på isen så ökar risken för just denna typ av skador. Vi får nog vänja oss vid att dessa skador kommer att drabba olika lag framöver särskilt om vi vill se speed.
 
Angående nyförvärvet Adolfsson:
Adolfsson gör ”skitjobbet” som Peter uttryckte det. Peter menar att Adolfsson har både längd och tyngd för att vara med och avlasta och att placera juniorer på sådana positioner är inte att föredra. Jag delar hans uppfattning till fullo. Däremot är det en stor fråga som vi bör ställa oss, vore det inte klokt att låta Adolfsson fortsätta i Färjestad säsongen ut. Det finns ett stort behov av grovjobbande spelare. Dessutom behövs spelare som fyller ut laget så att det inte blir för tunt inför ett slutspel. En annan detalj är att jag har hört att Hillding är troligtvis utan kontrakt inom en snar framtid. Detta kan vara en aktuell spelare att plocka in om vi behöver stärka upp på center-sidan, missförstå mig rätt, det handlar inte om att plocka in honom en längre period utan snarare bara resten av säsongen. Det finns givetvis röster som menar att Hillding inte var något att ha men han spelade ändå tre säsonger för Färjestad och gjorde ett bra jobb. Dessutom har vi kanske behov av att plocka in en back till ytterligare. En som jag tänker på närmast är Hannu Pikkarainen. Visst är han till åren kommen men skulle mycket väl vara en spelare som Färjestad kan tänka sig att signa på ett korttidskontrakt precis som Adolfsson. Pikkarainen skulle dessutom passa bra in i laget särskilt då både Fogström och Virtanen finns på plats. Han skulle åtminstone ge en viss form av understöd till laget som har haft lite knackigt med defensiven den senaste tiden. Även detta skulle vara prat om ett korttidskontrakt.

Hur blir det då med Martin Johansson? Han borde så som många fans redan poängterat hamna i första kedjan. Då det gäller skador på både Åslund och Martin Johansson så är det bara fråga om tid. Mycket tyder på att de snart kommer till spel igen. Per Åslund testade på is under onsdagen och är aktuell för spel mot Malmö – liksom Martin Johansson. Båda spelarna kommer att bedömas under torsdagen och beslut om deras medverkan fattas då.

Anton Grundel har fortfarande långt kvar och därför hoppas jag att Peter Jacobsson agerar när det gäller en stabil back inom kort. Färjestad måste trygga upp defensiven och stoppa målflödet bakåt.
Fördelen med Pikkarainen är att han har spelat i Sverige tidigare både för Modo och Skellefteå samt Leksand.

Tack för ordet.