Stéen nollade Skellefteå

Foto: Ola Westerberg/bildbyrån  Alexander Johansson i comeback efter avstängning, gjorde själv 0-2 till Färjestad. Han och hans kedjekamrater var en bidragande orsak till att Färjestad vann matchen mot Skellefteå.
 
En verkligen intressant match där Färjestad under större delar var det överlägsna laget. Efter en period där matchresultatet inte riktigt speglade matchen kunde till slut Färjestad i andra se till att ta ledningen och i tredje till slut vinna matchen med 0-3. Dessutom var det Stefan Stéens första nolla som han höll för säsongen och väldigt viktiga poäng för Färjestad som nu knaprar närmare Skellefteå på sjätteplatsen.

 
Första perioden
Färjestad inledde riktigt piggt och var nära genom Joel Eriksson Ek att göra mål redan sekunder in i perioden. Men Johan Ortio höll tätt och räddade Skellefteå den gången. Det dröjde inte många sekunder innan Skellefteås Olofsson fick möjligheten att göra mål men han misslyckades med att överlista målvakten Stefan Stéen.
Skellefteå fick snart en riktig hård press mot Färjestad men Stéen motade samtliga skott som kom i hans väg. Så fick Joakim Nygård möjligheten då han tråklade sig igenom försvaret och var inte långt borta men hakades upp i skottögonblicket och straff dömdes till förmån för Färjestad. Milan Gulas fick då möjligheten att göra 0-1 men Ortio stoppade straffen och det stod 0-0 i första perioden. Färjestad var det vassaste laget under första perioden. Jimmie Ericsson analyserar första perioden: "Vi är inte alls nöjda, men det blev lite bättre sista fem minuterna. Vi måste ligga rätt i positionerna där ute". Däremot var Alexander Johansson riktigt nöjd då han gjorde sin första match efter den långa avstängningen: "Jag tycker att vi spelar bra och följer vår plan. Vi har lägen att sätta dit några puckar också. Vi måste våga komma upp och störa dem, mycket ligger där i."
 
Andra perioden
Inledningen av perioden ligger Färjestad ordentligt på för att ta ledningen i matchen. Oscar Steen missar öppet mål då målvakten Ortio är ute på eget äventyr då det endast hade gått dryga två minuter in i andra perioden. Under fyra minuter börjar Skellefteå få till ett ordentligt tryck mot Färjestad men Stefan Stéen håller emot. Det är Joakim Nygård som lyckas överlista Ortio i mål. 0-1 då det återstår dryga fyra minuter kvar av perioden. Han åker snyggt i en soloräd och stänker upp pucken i taket på målet. Det skulle också komma mer från samma kedja denna gång genom Alexander Johansson som utan pardon stänker in 0-2 och Färjestad sitter ordentligt i förarsätet bara dryga en minut kvar att spela i andra perioden.
 
Tredje perioden
En reducering är väldigt nära då Calof försöker överlista Stefan Stéen. Men målvakten räddar skottet och Skellefteå ligger på för att komma in i matchen. Olofsson blir utvisad för en tripping då det gått fem minuter in på tredje perioden. Men Färjestad lyckas inte överlista målvakten eller utöka sin ledning i stället drabbas Linus Persson för en utvisning och får sätta sig på botbänken. Stefan Stéen radar upp flera räddningar under spelet och lyckas också hålla borta Skellefteå från målprotokollet. 12 minuter in i perioden är det däremot Johan Ryno som gör sista och avgörande målet. Det visar sig att Skellefteå tappar luften fullständigt och Färjestad vinner matchen med 0-3. "Jätteskönt! Vi kan vara med och tävla om det här och sätta press på dem. I två perioder spelar vi briljant ishockey på bortaplan idag", säger Färjestads tränare Leif Carlsson i C More.
 
Statistik
Skellefteå - Färjestad 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)
Skott på mål: 32 - 37
Skott utanför: 12 - 10
Räddningsprocent: 91 - 100%
Utvisningsminuter: 2 (1x2) - 4 (2x2)
Tacklingar: 16 - 12
Tekningar: 29 - 38
Publik. 5111
 
Sammanfattning
 
Period 2
0-1 EQ 15.44 Joakim Nygård (11) assist: Gulas (44) Eriksson Ek (20)
0-2 EQ 18.42 Alexander Johansson (16) assist: ingen
 
Period 3
0-3 EQ 12.58 Johan Ryno (61) assist: Joakim Nygård (11)
 
Källa. www.cmore.se och www.shl.se
 
 
 

Formation inför kvällen

Färjestad ställer upp inför kvällens möte på följande sätt:

Målvakter

26 Stéen (30 Haugen)

Backpar

84 Skogs - 32 Nygren
50 Erixon - 7 Holös
6 Wikstrand - 73 Grundel
15 Enock

Kedjor

11 Nygård - 61 Ryno - 16 Johansson
22 Åslund - 20 Eriksson-Ek - 44 Gulas
10 Nilsson - 74 Asplund - 27 Persson
12 Thorell - 13 Persson - 29 Steen

Extraspelare: Andreas Jämtin.

Alexander Johansson tillbaka och då kommer det nog bli riktigt spännande inför kvällens drabbning.

Färjestad höll på att nollas på hemma is

Foto: www.nwt.se Linköping firar och Anton Grundel deppar efter Färjestads förlust med hela 1-5!
 
Färjestad föll stort mot Linköping under kvällen, det trots att Färjestad hade många möjligheter att ta ledningen. Första möjligheten kom redan efter en knapp minut in i första perioden då Linköpings målvakt fick en utvisning för puck out. Men Färjestad kunde inte förvalta sina möjligheter utan föll stort mot ett effektivt Linköping. Slutresultatet blev 1-5. Milan Gulas spräckte därmed också sitt dystra målfacit genom att göra 1-5 i tredje perioden.

Första perioden
Färjestad hade alla chanser att ta ledningen riktigt tidigt i matchen. Efter 43 sekunder in i första perioden drog Linköpingsmålvakten på sig en utvisning för puck out men Linköping hindrade alla möjligheter till att göra mål. Fyra minuter senare drog Linköping sig på ytterligare en utvisning och Färjestad gjorde ett nytt försök att få in pucken bakom Johansson i Linköpingskassen. Linköping slog bort alla möjligheter på nytt. Då Linköping fick möjligheten att spela i Powerplay var det inte långt ifrån att Haugen släppte in den men även här blev det inget mål.

Det skulle dröja till nästa Powerplay för Linköping innan första målet kom. Det var också Linköping som fick det inkasserat på kontot. Haugen borde ha tagit den och det visade han själv mycket tydligt under matchen. 0-1 kom genom att Gordon lyckades överlista målvakten trots att Haugen hade fri sikt. Då återstod det knappa fyra minuter av första perioden.

Andra perioden
0-2 kom genom ett ytterligare powerplay för Linköping, denna gång var det Marcel Müller som hittade rätt. Då hade det gått bara fyra minuter in i perioden. Färjestad hade fortsatt svårt att få in puckarna i både powerplay och fem mot fem.

Tredje perioden
Linköping lyckades sju minuter in i perioden göra 0-3 genom Gallo. Därefter verkade det som om Linköping kunde enkelt fortsätta att trumma på och göra 0-4 efter ytterligare fyra minuter. Denna gång genom Mathis Olimb. 0-5 kom bara efter en minut senare genom Roe. Färjestad var helt bortspelade i tredje. Däremot kunde Milan Gulas glädja sig åt att fastställa slutresultatet efter en fin passning av Åslund dryga 13 minuter in i perioden till 1-5. Hade inte målet kommit så hade Färjestad blivit nollade på hemma is.

Hoppas att detta blir en väckarklocka för Färjestad och att detta blev en inledning för Milan Gulas som nu äntligen har gjort mål på denna sidan av säsongen. Färjestad däremot kan se sig även passerade av Malmö som tog en stor seger mot Rögle med 4-0.

Statistik
Färjestad - Linköping 1-5 (0-1, 0-1, 1-3)
Skott på mål: 34 - 28
Skott utanför: 10 - 8
Målvaktsstatistik: 82% - 97%
Utvisningsminuter: 10 (5x2) - 12 (6x2)
Powerplayprocent: 00% - 60%
Tacklingar: 12 - 9
Tekningar: 36 - 24
Publik: 7470

Sammanfattning

Period 1
0-1 tid: 15.58 PP1 Andrew Gordon (13) assist: Näkyvä (51), Olimb (46)

Period 2
0-2 tid: 04.02 PP1 Marcel Müller (27), assist. Little (41), Roe (11)

Period 3
0-3 tid: 07.03 EQ Vilmos Gallo (22), assist. Thörnqvist (17), Björkman (5)
0-4 tid: 10.26 PP1 Mathis Olimb (46), assist. Gordon (13), Näkyvä (51)
0-5 11.38 EQ Garrett Roe (11), assist: Björkman (5) Larsson (53)
1-5 13.58 EQ Milan Gulas (44) assist: Åslund (22)

Källa: www.cmore.se och www.shl.se