Färjestad höll på att nollas på hemma is

Färjestad föll stort mot Linköping under kvällen, det trots att Färjestad hade många möjligheter att ta ledningen. Första möjligheten kom redan efter en knapp minut in i första perioden då Linköpings målvakt fick en utvisning för puck out. Men Färjestad kunde inte förvalta sina möjligheter utan föll stort mot ett effektivt Linköping. Slutresultatet blev 1-5. Milan Gulas spräckte därmed också sitt dystra målfacit genom att göra 1-5 i tredje perioden.

Färjestad hade alla chanser att ta ledningen riktigt tidigt i matchen. Efter 43 sekunder in i första perioden drog Linköpingsmålvakten på sig en utvisning för puck out men Linköping hindrade alla möjligheter till att göra mål. Fyra minuter senare drog Linköping sig på ytterligare en utvisning och Färjestad gjorde ett nytt försök att få in pucken bakom Johansson i Linköpingskassen. Linköping slog bort alla möjligheter på nytt. Då Linköping fick möjligheten att spela i Powerplay var det inte långt ifrån att Haugen släppte in den men även här blev det inget mål.

Det skulle dröja till nästa Powerplay för Linköping innan första målet kom. Det var också Linköping som fick det inkasserat på kontot. Haugen borde ha tagit den och det visade han själv mycket tydligt under matchen. 0-1 kom genom att Gordon lyckades överlista målvakten trots att Haugen hade fri sikt. Då återstod det knappa fyra minuter av första perioden.

0-2 kom genom ett ytterligare powerplay för Linköping, denna gång var det Marcel Müller som hittade rätt. Då hade det gått bara fyra minuter in i perioden. Färjestad hade fortsatt svårt att få in puckarna i både powerplay och fem mot fem.

Linköping lyckades sju minuter in i perioden göra 0-3 genom Gallo. Därefter verkade det som om Linköping kunde enkelt fortsätta att trumma på och göra 0-4 efter ytterligare fyra minuter. Denna gång genom Mathis Olimb. 0-5 kom bara efter en minut senare genom Roe. Färjestad var helt bortspelade i tredje. Däremot kunde Milan Gulas glädja sig åt att fastställa slutresultatet efter en fin passning av Åslund dryga 13 minuter in i perioden till 1-5. Hade inte målet kommit så hade Färjestad blivit nollade på hemma is.

Hoppas att detta blir en väckarklocka för Färjestad och att detta blev en inledning för Milan Gulas som nu äntligen har gjort mål på denna sidan av säsongen. Färjestad däremot kan se sig även passerade av Malmö som tog en stor seger mot Rögle med 4-0.