Ett mål räckte för tre poäng

Foto: Aftonbladet.se

Färjestad besökte Örebro under kvällen, det skulle också bli seger för Karlstadpojkarna även om den satt långt inne. Ett mål räckte för tre poäng. Känslorna svallade över i sista perioden då Haugen och Färjestad fick reda ut stormen efter att Tollefsen fick matchstraff för en tackling. En stor del i sista delen av tredje fick Färjestad spela med en man mindre på isen. Färjestad kunde ändå vinna med 0-1 och därmed fick inkassera tre nya poäng.
 
Första perioden
Färjestad kom ut riktigt bra i första men kunde inte riktigt få hål på Hudacek. Joel Eriksson Ek var närmast men perioden slutade ändå 0-0. Redan efter två minuter drog Färjestad på sig en utvisning för en hakningsföreseelse. I närmare fem minuter låg Färjestad på i Örebrozonen är värt att notera.

Andra perioden
Örebro börjar sätta press på Färjestad och får några längre anfall. Inte minst på grund av att Jonas Holös blir utvisad för Puck out. Efter dryga tre minuters spel blick Backström utvisad och Färjestad får möjligheten att ta ledningen. Örebro försvarar sig riktigt bra och några stora farligheter blir det inte. Holös var riktigt het under perioden och sköt flera skott mot målvakten i Örebrokassen. Wandell blir senare utvisad då det återstår drygt fyra minuter kvar av perioden men återigen är Färjestad inte skickliga nog att få in pucken bakom Örebrokeepern. Perioden avslutas med en ny utvisning, denna gång på Olsson som åter ut 2 minuter för boarding. Det innebär att Färjestad inleder powerplay i tredje.

Tredje perioden
Det visar sig att denna gång blir det mål för Färjestad i powerplay. Marcus Nilsson lyckas trycka in pucken och Färjestad leder med 0-1 över Örebro.  11 minuter in i perioden drabbas Färjestad av en utvisning, Ole Kristian Tollefsen tacklar en spelare mot huvudet och blir därmed utvisad resten av matchen. 5 + GM är straffet. Örebro tar timeout då det återstår drygt fem minter kvar av perioden. Viklander trycker in pucken men efter videobedömning så blir målet bortdömd för spelare i målgården. Färjestad håller undan även om Örebro tar utmålvakten då det återstår drygt en minut kvar av matchen. Färjestad vinner med 0-1 och tumult utbryter på isen.
 
 
Statistik
Örebro - Färjestad 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Skott på mål: 23 - 27
Skott utanför: 13 - 15
Räddningsprocent: 96% - 100%
Tacklingar: 3 - 4
Tekningar: 32 - 27
Publik: 5500
 
Sammanfattning
 
Period 3
0-1 Tid: 01.29 PP1 Marcus Nilsson (10) assist: Eriksson-Ek (20), Holös (7)
 
 
Källa: www.cmore.se, www.vf.se, www.stats.swehockey.se, www.shl.se och www.nwt.se
 

Åslund avgjorde i tredje

Foto: Pär Bäcker
 
Färjestad har haft det mycket svårt under säsongen med Karlskrona. Inför detta möte så hade Karlstadlaget redan förlorat två matcher mot Blekingelaget. Det var också Karlskrona som inledde bäst även om det var Nygård som såg till att göra första målet. En tavla från Haugen såg däremot till att Karlskrona kunde kvittera och då man något senare också lirkade in 1-2 till gästerna såg det något tyngre ut. Fem mål föll i den första perioden där Färjestad endast fått in två puckar bakom Holmqvist ledde till att Leif Carlsson skiftade målvakt inför andra. Något som visade sig vara mycket lyckosamt. Färjestad kunde till slut vända matchen och vinna med 4-3. Vilket innebar att värmlänningarna kunde glädja sig åt en ytterligare tre poängare.

Första perioden
Karlskrona låg på ordentligt inledningsvis i första perioden men det var Joakim Nygård i Färjestad som skulle träffa rätt. En passning från Johan Ryno och en snygg backhand in i mål var melodin då det hade gått dryga fyra minuter in i första. Men Karlskrona skulle snart komma ikapp och det på det märkligaste sätt som få hade tänkt sig. Dryga fyra minuter senare lyckades Mattias Karlsson inleda ett anfall men sköt själv mellan två av Färjestadsbackar. Ett skott som Haugen borde och kunde ha tagit. Pucken däremot gick in vilket fick de flesta att stirra med gapande munnar på resultattavlan, 1-1.
I nästa anfall bara minuten senare var det dags igen. Marcus Paulsson som tidigare hade spelat i Färjestad såg till att utöka till 1-2. John Persson såg till att kvittera bara två minuter senare till 2-2 efter att Marcus Nilsson skickat iväg pucken mot Holmqvist. Pucken styrdes in av John Persson. Det var ändå gästerna som skulle vinna rond ett. En dubbelutvisning för hemmalaget var den bidragande orsaken till att 2-3 kom. Denna gång var det Kjellman som var framme och då återstod det knappa tre minuter kvar av perioden.

Leif Carlsson såg till att byta ut Haugen efter en något fladdrig inledning av matchen. Stefan Stéen kom in efter pausvilan för att skaka liv i laget. Något som visade sig vara ett lyckat val.

Andra perioden
Dryga tre minuter in i perioden drabbas Karlskrona av ett lagstraff, för många spelare på isen och Färjestad kunde då kvittera till 3-3 genom den målfarlige Alexander Johansson dryga fem minuter in i perioden. Alexander Johansson gör det riktigt snyggt då han direktskjuter in pucken bakom Holmqvist. Rhodin tacklar Milan Gulas och blir utvisad i 2 minuter +10 för checking from the behind. Färjestad lyckades däremot inte förvalta spelövertaget.

Tredje perioden
Färjestad ligger på ordentligt i tredje, Jämtin och Linus Persson är ytterst nära att ge Färjestad ledningen men det skulle bli Per Åslund som 13 minuter in i perioden gör 4-3 efter att fått en fin passning från Milan Gulas. Tiden rinner snabbt ut för Karlskrona som till slut tar ut målvakten. Stéen fortsätter bra i mål och Färjestad håller undan. Detta är den andra tre poängaren 2017 vilket givetvis betyder mycket för Färjestad. Karlskrona drar däremot på sig sin nionde raka förlust.

Statistik
Färjestad - Karlskrona 4-3 (2-3, 1-0, 1-0)
Skott på mål: 36 - 18
Skott utanför: 15 - 8
Utvisningsminuter: 8 (4x2) - 20 (2x5+10)
Tekningar: 27 - 23
Tacklingar: 15 - 8
Räddningsprocent: 83% - 88% (Stéen 100%)
Publik: 7550
 
Sammanfattning.
 
Period 1
1-0 tid: 04.04 EQ Joakim Nygård (11), assist: Ryno (61)
1-1 tid: 08.33 PP1 Mattias Karlsson (7) assist: Gunnarsson (68), Larsson (18)
1-2 tid: 09.59 EQ Marcus Paulsson (31) assist: Guter (10), Gunnarsson (68)
2-2 tid: 12.43 EQ John Persson (27), assist: Nilsson (10), Nygren (32)
2-3 tid. 16.14 PP2 Joel Kjellman (17), assist: Bergström (22), Karlsson (7)
 
Period 2
3-3 tid. 05.02 PP1 Alexander Johansson (16), assist: Åslund (22), Gulas (44)
 
Period 3
4-3 tid: 13.25 EQ Per Åslund (22), assist: Gulas (44), Eriksson-Ek (20)
 
Källa: www.cmore.se, www.stats.swehockey.se, www.vf.se, www.shl.se
 
 

Färjestad besegrade Djurgården borta

 
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Det var Alexander Johansson och Lars Haugen som såg till att Färjestad tog tre poäng under kvällens match. Joel Eriksson Ek var också den som punkterade matchen genom 3-1 i öppen kasse. Färjestad var samtidigt det bättre laget sett till den totala matchbilden. Men det var Djurgården som i andra perioden gjorde första målet även om Alexander Johansson såg till att kvittera bara knappa minuten efter Djurgårdens.

Första perioden
Ryno var inte långt borta att spräcka målnollan redan 24 sekunder in i perioden. Det visade sig också att Färjestads offensiv bidrog till att man fick spela powerplay dryga tre minuter in i perioden. Magnus Nygren var inte särskilt långt ifrån att då göra 1-0 till Färjestad. Några mål föll inte under dessa minuter och sedan var det Ole Kristian Tollefsen som fick sätta sig på grund av en boarding då det hade gått åtta minuter in i perioden. Djurgården lyckas inte överlista Haugen och lyckas istället nästan peta in pucken i egen kasse. Ytterligare en ny indianare från Djurgården gör att Färjestad kryper närmare ett ledningsmål. Det är så illa från Djurgården att tränarna tvingas ta en timeout då det återstår dryga fyra minuter kvar av perioden.

I slutminuterna så får Thorell sätta sig två minuter på grund av Delay of the game och hemmalaget kan försöka etablera tryck i Färjestads zon. Det blir ett farligt skott mot mål från Hultström men sedan är det pausvila.
Hultström kommenterar också den time out som togs med att Djurgården behövde lugna ned sig lite.
 
Andra perioden
Om det var mållöst i första blev det inte så i andra. Färjestad var närmast ledningsmål igen då Erixon träffar ramen bakom Thellqvist i mål. Därefter kommer Brodin från Djurgården och träffar ramen bakom Haugen. Även Nygren är inte långt borta bara fem minuter in i perioden. Djurgården får då möjlighet att göra första målet genom Lundh. Patrik träffar Haugen som släpper retur och Brodin kan då raka in pucken i öppen kasse bara sekunder efter att Nygren varit nära att göra mål mot Djurgården. Alexander Johansson vill då inte vara sämre och tillsammans med Ryno så genomför de ett fint anfall bara sekunder senare efter att första målet har fallit. Ryno får igenom passningen till Johansson som gör mål genom backhand och det står 1-1.
 
Milan Gulas är inte heller långt borta vid flera tillfällen att utöka för Färjestad då han är framme och spökar för Djurgårdens målvakt vid två tillfällen tillsammans med Jonas Holös.
 
Tredje perioden
Djurgården pressar på inledningsvis av tredje och är därmed mycket nära att återta ledningen. Under dryga tre minuter ligger de på för att göra 2-1 men det blir ingenting med anfallen för Haugen står bra emot.
Bland annat träffar Tambilini ramen bakom Haugen i mål men den studsar ut igen. En dubbelutvisning på grund av bråk mellan Asplund och Johansson från Djurgården innebär spel fyra mot fyra. Matchen står och väger och då det gått 16 minuter i perioden så håller sig Alexander Johansson sig framme igen genom att ta strid framför Thellqvist i mål så träffar pucken till slut hans ben och rakt in i målet. Videogranskning visar att han inte gjorde någon sparkrörelse och målet godkäns. Djurgården tar snart ut målvvakten för att sätta tryck mot Färjestad men Patrik Lundh tappar plötsligt klubban i en kampsituation och Joel Eriksson Ek kan då gå till anfall mot öppen kasse. Joel gör inga misstag och 1-3 står på resultatstavlan. Färjestad håller undan och vinner med samma resultat.
 
 
Statistik
Djurgården - Färjestad 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
Skott mot mål: 28 - 24
Skott utanför: 21 - 11
Räddningsprocent: 91% - 96%
utvisningsminuter: 6 (3x2) - 12 (6x2)
Tacklingar: 17 - 11
Tekningar: 26 - 26
Publik: 6664
 
Sammanfattning:
 
Period 2
1-0 tid: 05.57 EQ Daniel Brodin (34) assist: Lundh (79)
1-1 tid: 06.38 EQ Alexander Johansson (16) assist: Ryno (61) Nygård (11)
 
Period 3
1-2 tid: 16.33 EQ Alexander Johansson (16) assist: ingen.
1-3 tid: 18.38 EQ Joel Eriksson Ek (20) assist: ingen.
 
Källa: www.shl.se, Cmore, www.stats.swehockey.se