Åslund avgjorde i tredje

Färjestad har haft det mycket svårt under säsongen med Karlskrona. Inför detta möte så hade Karlstadlaget redan förlorat två matcher mot Blekingelaget. Det var också Karlskrona som inledde bäst även om det var Nygård som såg till att göra första målet. En tavla från Haugen såg däremot till att Karlskrona kunde kvittera och då man något senare också lirkade in 1-2 till gästerna såg det något tyngre ut. Fem mål föll i den första perioden där Färjestad endast fått in två puckar bakom Holmqvist ledde till att Leif Carlsson skiftade målvakt inför andra. Något som visade sig vara mycket lyckosamt. Färjestad kunde till slut vända matchen och vinna med 4-3. Vilket innebar att värmlänningarna kunde glädja sig åt en ytterligare tre poängare.

Första perioden
Karlskrona låg på ordentligt inledningsvis i första perioden men det var Joakim Nygård i Färjestad som skulle träffa rätt. En passning från Johan Ryno och en snygg backhand in i mål var melodin då det hade gått dryga fyra minuter in i första. Men Karlskrona skulle snart komma ikapp och det på det märkligaste sätt som få hade tänkt sig. Dryga fyra minuter senare lyckades Mattias Karlsson inleda ett anfall men sköt själv mellan två av Färjestadsbackar. Ett skott som Haugen borde och kunde ha tagit. Pucken däremot gick in vilket fick de flesta att stirra med gapande munnar på resultattavlan, 1-1.
I nästa anfall bara minuten senare var det dags igen. Marcus Paulsson som tidigare hade spelat i Färjestad såg till att utöka till 1-2. John Persson såg till att kvittera bara två minuter senare till 2-2 efter att Marcus Nilsson skickat iväg pucken mot Holmqvist. Pucken styrdes in av John Persson. Det var ändå gästerna som skulle vinna rond ett. En dubbelutvisning för hemmalaget var den bidragande orsaken till att 2-3 kom. Denna gång var det Kjellman som var framme och då återstod det knappa tre minuter kvar av perioden.

Leif Carlsson såg till att byta ut Haugen efter en något fladdrig inledning av matchen. Stefan Stéen kom in efter pausvilan för att skaka liv i laget. Något som visade sig vara ett lyckat val.

Andra perioden
Dryga tre minuter in i perioden drabbas Karlskrona av ett lagstraff, för många spelare på isen och Färjestad kunde då kvittera till 3-3 genom den målfarlige Alexander Johansson dryga fem minuter in i perioden. Alexander Johansson gör det riktigt snyggt då han direktskjuter in pucken bakom Holmqvist. Rhodin tacklar Milan Gulas och blir utvisad i 2 minuter +10 för checking from the behind. Färjestad lyckades däremot inte förvalta spelövertaget.

Tredje perioden
Färjestad ligger på ordentligt i tredje, Jämtin och Linus Persson är ytterst nära att ge Färjestad ledningen men det skulle bli Per Åslund som 13 minuter in i perioden gör 4-3 efter att fått en fin passning från Milan Gulas. Tiden rinner snabbt ut för Karlskrona som till slut tar ut målvakten. Stéen fortsätter bra i mål och Färjestad håller undan. Detta är den andra tre poängaren 2017 vilket givetvis betyder mycket för Färjestad. Karlskrona drar däremot på sig sin nionde raka förlust.