Ett mål räckte för tre poäng

Färjestad besökte Örebro under kvällen, det skulle också bli seger för Karlstadpojkarna även om den satt långt inne. Ett mål räckte för tre poäng. Känslorna svallade över i sista perioden då Haugen och Färjestad fick reda ut stormen efter att Tollefsen fick matchstraff för en tackling. En stor del i sista delen av tredje fick Färjestad spela med en man mindre på isen. Färjestad kunde ändå vinna med 0-1 och därmed fick inkassera tre nya poäng.

Färjestad kom ut riktigt bra i första men kunde inte riktigt få hål på Hudacek. Joel Eriksson Ek var närmast men perioden slutade ändå 0-0. Redan efter två minuter drog Färjestad på sig en utvisning för en hakningsföreseelse. I närmare fem minuter låg Färjestad på i Örebrozonen är värt att notera.

Örebro börjar sätta press på Färjestad och får några längre anfall. Inte minst på grund av att Jonas Holös blir utvisad för Puck out. Efter dryga tre minuters spel blick Backström utvisad och Färjestad får möjligheten att ta ledningen. Örebro försvarar sig riktigt bra och några stora farligheter blir det inte. Holös var riktigt het under perioden och sköt flera skott mot målvakten i Örebrokassen. Wandell blir senare utvisad då det återstår drygt fyra minuter kvar av perioden men återigen är Färjestad inte skickliga nog att få in pucken bakom Örebrokeepern. Perioden avslutas med en ny utvisning, denna gång på Olsson som åter ut 2 minuter för boarding. Det innebär att Färjestad inleder powerplay i tredje.

Det visar sig att denna gång blir det mål för Färjestad i powerplay. Marcus Nilsson lyckas trycka in pucken och Färjestad leder med 0-1 över Örebro.  11 minuter in i perioden drabbas Färjestad av en utvisning, Ole Kristian Tollefsen tacklar en spelare mot huvudet och blir därmed utvisad resten av matchen. 5 + GM är straffet. Örebro tar timeout då det återstår drygt fem minter kvar av perioden. Viklander trycker in pucken men efter videobedömning så blir målet bortdömd för spelare i målgården. Färjestad håller undan även om Örebro tar utmålvakten då det återstår drygt en minut kvar av matchen. Färjestad vinner med 0-1 och tumult utbryter på isen.