Färjestad besegrade Djurgården borta

Det var Alexander Johansson och Lars Haugen som såg till att Färjestad tog tre poäng under kvällens match. Joel Eriksson Ek var också den som punkterade matchen genom 3-1 i öppen kasse. Färjestad var samtidigt det bättre laget sett till den totala matchbilden. Men det var Djurgården som i andra perioden gjorde första målet även om Alexander Johansson såg till att kvittera bara knappa minuten efter Djurgårdens.

Ryno var inte långt borta att spräcka målnollan redan 24 sekunder in i perioden. Det visade sig också att Färjestads offensiv bidrog till att man fick spela powerplay dryga tre minuter in i perioden. Magnus Nygren var inte särskilt långt ifrån att då göra 1-0 till Färjestad. Några mål föll inte under dessa minuter och sedan var det Ole Kristian Tollefsen som fick sätta sig på grund av en boarding då det hade gått åtta minuter in i perioden. Djurgården lyckas inte överlista Haugen och lyckas istället nästan peta in pucken i egen kasse. Ytterligare en ny indianare från Djurgården gör att Färjestad kryper närmare ett ledningsmål. Det är så illa från Djurgården att tränarna tvingas ta en timeout då det återstår dryga fyra minuter kvar av perioden.

I slutminuterna så får Thorell sätta sig två minuter på grund av Delay of the game och hemmalaget kan försöka etablera tryck i Färjestads zon. Det blir ett farligt skott mot mål från Hultström men sedan är det pausvila.
Hultström kommenterar också den time out som togs med att Djurgården behövde lugna ned sig lite.

Om det var mållöst i första blev det inte så i andra. Färjestad var närmast ledningsmål igen då Erixon träffar ramen bakom Thellqvist i mål. Därefter kommer Brodin från Djurgården och träffar ramen bakom Haugen. Även Nygren är inte långt borta bara fem minuter in i perioden. Djurgården får då möjlighet att göra första målet genom Lundh. Patrik träffar Haugen som släpper retur och Brodin kan då raka in pucken i öppen kasse bara sekunder efter att Nygren varit nära att göra mål mot Djurgården. Alexander Johansson vill då inte vara sämre och tillsammans med Ryno så genomför de ett fint anfall bara sekunder senare efter att första målet har fallit. Ryno får igenom passningen till Johansson som gör mål genom backhand och det står 1-1.

Milan Gulas är inte heller långt borta vid flera tillfällen att utöka för Färjestad då han är framme och spökar för Djurgårdens målvakt vid två tillfällen tillsammans med Jonas Holös.

Djurgården pressar på inledningsvis av tredje och är därmed mycket nära att återta ledningen. Under dryga tre minuter ligger de på för att göra 2-1 men det blir ingenting med anfallen för Haugen står bra emot.
Bland annat träffar Tambilini ramen bakom Haugen i mål men den studsar ut igen. En dubbelutvisning på grund av bråk mellan Asplund och Johansson från Djurgården innebär spel fyra mot fyra. Matchen står och väger och då det gått 16 minuter i perioden så håller sig Alexander Johansson sig framme igen genom att ta strid framför Thellqvist i mål så träffar pucken till slut hans ben och rakt in i målet. Videogranskning visar att han inte gjorde någon sparkrörelse och målet godkäns. Djurgården tar snart ut målvvakten för att sätta tryck mot Färjestad men Patrik Lundh tappar plötsligt klubban i en kampsituation och Joel Eriksson Ek kan då gå till anfall mot öppen kasse. Joel gör inga misstag och 1-3 står på resultatstavlan. Färjestad håller undan och vinner med samma resultat.