Tidigare kontrakt ställer till det för Ilari

Foto: Emil Långvad/TT
 
Ilari Melart är tänkt att vara en extra kugge i Färjestads lagbygge, det framkommer däremot enligt media att han inte kan ansluta direkt.
Orsaken är det kontrakt han hade med Luleå HF. Ilari Melart skrev nämligen på ett artistkontrakt med Luleå som nu ställer till det för Finländaren och Färjestad. Något som Peter Jakobsson redan kände till från början.
"Han kollade med oss om det var okej och det är det absolut. Jag, Johan Pennerborn och Mattias Hell var över och träffade honom i Helsingfors och det är en otroligt vältränad och seriös kille. Det var häftigt att träffa honom, jag är övertygad att han kommer bli ett riktigt bra tillskott i vårt lag. Vi ser Ilari som en otroligt viktig pjäs i vårt lagbygge – en spelare som kommer hjälpa oss väldigt mycket ute på isen. Vi ville gärna få hit honom i två år och förhoppningsvis blir det längre än så." Säger Peter Jakobsson till media.

När Ilari kan vara på is är fortfarande oklart det enda som är säkert är att finländaren missar den inledande matchen mot bland annat Linköping och riskerar att missa ytterligare två matcher därefter.
Han kommer däremot medverka tidigare, För då Färjestad bland annat möter Ingolstadt och Linz finns inga skatteteknikaliteter som stoppar Melart från att vara med.
"Vi får se till att han får spela riktigt mycket då." Säger Peter till media.

Peter har stora planer för backen som lär nog få fortsätta i Färjestad om han så önskar en längre period. Dessutom är kontraktet ett rakt två års kontrakt så det är bara nu det kommer att strula.

Källa: www.vf.se

Asplund ambassadör för Filipstad

Johanna Skoglund Foto, www.vf.se
 
Nu står det klart att Rasmus Asplund hedras extra. Asplund blir ambassadör för kommunen Filipstad och hedras för detta.
Rasmus själv är överraskad,
"Jag trodde inte jag skulle bli det nu, men det känns fantastiskt kul."
Rasmus Asplund är uppvuxen i Filipstad där föräldrahemmet i Daglösen fortfarande finns kvar och han flyttade till Karlstad som femtonåring.

Rasmus Asplund gjorde SHL-debut i Färjestad 2014/2015. Han är draftad av Buffalo Sabres och kommer spela för Färjestad under kommande säsong.

Som ambassadör för Filipstad blir det Rasmus Asplunds jobb att marknadsföra och uppmärksamma kommunen under året. Något som Rasmus Asplund menar att han redan gör.
"Filipstad ligger mig nära om hjärtat så jag försöker lyfta det ofta. Här finns allt man behöver. Ett favoritställe är Kalhyttan både på vintern och sommaren." Säger han till media.

Det var inte särskilt länge sedan han hedrades av Buffalo Sabres.
Då han gjorde succé på Buffalo Sabres utvecklingsläger – och prisades som den hårdast arbetande spelaren av alla.
"Det känns väldigt stort att få ett sånt pris. Det var ändå sex, sju killar med på campen som har gjort flera NHL-matcher. Jag känner mig stolt, det är precis en sån spelare och människa jag vill vara. En hårt arbetande ledare." Sade han vid den intervjun.
Även då blev han en smula förvånad.
"Det måste jag ändå säga, jag hade absolut inte räknat med det. Det är som sagt väldigt många bra spelare med på en sån här camp, det gör det extra stort."

Det blev inte riktigt bara semester för Asplund med andra ord, med tanke på att dessutom utnämnas till ambassadör för sin hemkommun. Han sade efter NHL äventyret att han såg fram emot en månad ledigt och under denna månad fick han bli hyllad igen med andra ord.

Källa: www.vf.se

Törngren vill ha en större roll

Foto: Selfi på twitterkonto, Christoffer Törngren
 
Efter att ha blivit mästare med HV71 så valde Christoffer Törngren efter säsongen att lämna Jönköping för spel i Karlstad och Färjestad BK.
 
Törngren själv säger att han vill ta en större roll i laget och kände helt enkelt att ett miljöombyte var det enda som kunde bidra till det.Om flytten till en större stad säger han följande:

"Det kan vara en ganska stor fördel att komma från mindre orter. Det är inte så stor konkurrens om istiderna i de små hallarna vilket gör att man i stort sett kan åka och spela hur mycket man vill."

Törngren valde mellan fotboll och hockey men valet var enligt honom ganska enkelt.
"Ja, Jag tyckte om gemenskapen inom hockeyn, det var roligare och bättre i hockeyn och sen var ju sporten den som lockade mer."

Törngren spelade under de närmaste tre säsongerna för Tingsryds J18 och J20 vilket bidrog till en hel del poäng. Han gjorde 106 poäng på 147 matcher. Hv71 upptäckte honom ganska snart och han värvades till Jönköpingsklubben och gjorde i J20-laget där sin poängmässigt bästa säsong med 48 poäng på 40 matcher. Törngren var riktigt nöjd med att Hv71 den säsongen i J20 blev mästare.
"Jag spelade i en kedja med Kevin Fiala och Joel Kellman och vi gjorde många poäng tillsammans." Säger han till media.
 
Han har fortsatt att producera och under den senaste säsongen med Hv71 blev det 17 poäng vilket är hans bästa resultat i Hv71 a-lags dressen.

Christoffer Törngren tänker inte särskilt mycket på om dressen är grönvit eller om den är blåvit gul utan tror att han kan få störst utveckling på sin karriär, i den kommande säsongen.
"Jag behövde ett miljöombyte. I Färjestad känns det som jag kommer att få ett större förtroende och på så sätt även bli en mycket bättre hockeyspelare och kunna spela det spel jag är bra på. Jag ser mig som ganska allround men där farten är min stora grej."

Flytten och rivaliteten mellan de båda lagen är inget som bekymrar honom särskilt mycket.
"Jag har bott i Jönköping i fyra år nu och att flytta innebär även en ny social resa med ny stad, nya lagkompisar och vänner. Jag tror att det kommer att få mig att växa som person. Det är ett stort ansvar att ta som spelare och människa. En ny klubb vill ha en och det är upp till mig att ta till mig den tilliten och göra något riktigt bra av det. Det jag upplevt här har hittills varit helt suveränt. Det märks att det finns anor och krav i den här föreningen. Det kommer att bli en tuff resa för oss men det känns riktigt inspirerande och allt känns kanon. Sedan är det ju upp till oss som kommit hit att tillsammans med resten av gänget ta Färjestad till den position man ska vara. Man vet att alla supportrar suktar efter framgångar och det är en stor morot att få vara en del i ”det nya” som förhoppningsvis ska göra det här till något bättre." Säger Törngren.
 
Hv71 var ju i samma svacka som Färjestad har varit i en längre tid och Törngren vet exakt hur det känns.
"Det var ju några struliga säsonger för oss i HV, men känslan när man sedan får rätsida på allt och till och med går och vinner guldet, ja den är ganska skön. Det skulle vara ruskigt skönt att få göra en liknande resa i Färjestad."

På frågan hur det kändes innan guldet var i hamn svarar han:
"Det var en riktigt märklig känsla alltså. Man vet att det är det sista matchen för säsongen och antingen står man där glad eller så är man helt bedrövad. Det finns inga fler chanser om det går åt skogen. Normalt brukar man ju sova en liten stund på dagen innan match men den här dagen var det svårt alltså. Många tankar som for i huvudet, så det var tur att matchen var vid fyratiden och inte senare."

Törngren var en bidragande orsak till att guldet bärgades då han fick pucken på något underligt sätt bakom Brynäs målvakt.

"Efter det målet så tryckte vi på ordentligt men fick inte till något mer mål. Sen var ju Brynäs bättre än oss i förlängningen, men det är inte alltid rättvist. Skönt att vinna hur som helst."

Törngren har gjort en resa som normalt sett är olovlig, i alla fall för fans och supporters. Men detta var något som inte hindrade honom alls. Törngren får frågan om han tänkte på att han gjorde en sådan förbjuden flytt och vad det innebar. Han skrattar och svarar:
"Inte alls faktiskt. Jag har gjort det här valet för att jag tror att det är bättre för min hockeykarriär, samt att jag tror att jag kan komma att bli nyttig i det här lagbygget. Rivaliteten ser jag bara som positiv då det skapar spänning och bra stämning på matcherna."

Hur tänker du omkring sommarträningen?
"Tror inte det är speciellt många som ärligt kan säga att de gillar sommarträningen. Det är därför det är bra att gå långt i ett slutspel. Sommarträningen blir kortare. Vi vet ju varför vi gör den så det är bara att borra ned skallen och köra. Det är en bra grupp med mycket skratt när tillfälle ges, samtidigt som det är gameface på vid övningarna."
 
Färjestad får inte köra i CHL i år hur ser du på det?
"Det är alltid trist att inte få spela i CHL, det är en trevlig upplevelse annars men vi får se det positiva i det. Vi får nu chansen att testa oss fram i vår egen takt och det ser ut som ett jättespännande lag. Jag ser fram emot den här säsongen jättemycket."

Snart är det åter på is som gäller hur ser du på det?
"Det är något som jag ser fram emot enormt mycket."