Franska sensationen draftad – nu kan han komma till Sverige

Foto: francetvsport.com
 
Färjestad söker efter en center, själv hade jag nog varit intresserad av Mustonen men då det verkar som om ingenting händer mellan Färjestad och finländaren så är det mycket som tyder på att det heller inte blir något där. Nu trillade ett nytt namn in på listan. Alexandre Texier som är en 17 årig center från Grenoble.
 
Problemet enligt mig är att Färjestad inte har haft särskilt lyckosamma stunder med fransoser. Trielle var ju en av dem som inte lyckades särskilt bra i Färjestad och frågan är då om Färjestad nu skulle vilja chansa att plocka in en fransos? Det är inte helt otänkbart fast ska jag vara riktigt ärlig så är nog Jakobsson ute efter en mer rutinerad herre och dessutom en spelare som kan bidra till mycket. Texier är antagligen inte särskilt dyr men en sensationellt skicklig spelare om man frågar dem som känner honom och sett honom lira. Jag däremot ställer mig tveksam, Texier är knappast en rutinerad center som Jakobsson är på jakt efter. Dessutom har han alltid spelat i Grenoble vad jag vet. Känns detta igen? Finske spelaren Virtanen är ju en annan som aldrig lämnat sitt hemland men presenterades som nyförvärv för Färjestad inför kommande säsong. Fast det är lite skillnad om man skulle fråga mig. Franska ligan är ju som bekant inte den stora glänsande ligan där många spelare helst gärna spelar i till skillnad från SHL.

Skulle Färjestad välja honom lär det handla mer om prislappen än om något annat. Jakobsson har också sagt att man söker efter rutinerad spelare något som då inte riktigt stämmer om man får in Texier i laget. Givetvis ska vi inte döma spelare innan de får visa sina förmågor men jag hade inte gärna velat se Texier i Färjestad, kan inte hjälpa det men får lite utav en Trielle varning på spelaren.

Visst kan det bli en grymt skicklig spelare som verkligen presterar och gör sitt jobb väl, men jag skulle nog hellre vilja se De la Rose, Mustonen eller någon annan sådan spelare i laget. Då dessa har erfarenheter från SHL.

Var hamnar då Texier? Han själv pratar om Finland eller Sverige, knappast i SHL då han inte har lirat här men antagligen blir det Hockeyallsvenskan eller Mestis (motsvarigheten i Finland). Färjestad försöker nog invänta Jacob De La Rose.

Tack för ordet.