Dominik KahunFoto: Screenprint från youtube
 
En spelare som kan bli aktuell för Färjestad är den 21 åriga Dominik Kahun från tjeckien. Det finns inga bevis för att så kan bli men enligt uppgifter som har nått mig verkar han ha tröttnat på spelet i Tyskland och vill utvecklas vidare. Dominik Kahun är både en ytterspelare men också en center vilket kan vara intressant för Färjestad.

Har inte hört något som tyder på att just Peter Jakobsson synar honom eller något sådant men han ryktas just nu till KHL eller till SHL enligt uppgifter till eliteprospects.com

Kahun är just en sådan spelare som Färjestad söker efter och då Ted Brithén skrivit på ett tvåårs kontrakt med Rögle BK ser jag inte särskilt många spelare som Färjestad har synat om man då givetvis inte räknar in Jakob De La Rose.

Färjestad har varit lyckosamma då det gäller tjeckiska spelare i stort. Inte minst då det gäller till exempel Milan Gulas för att nämna någon. Peter Jakobsson har dessutom varit inne på att föryngra laget något som många av de värvningar vittnar om.

En 21 årig center som även kan spela ytterforward och dessutom är en rivig ledande karaktär som inte räds för att möta motståndarna borde givetvis även vara intressant för Färjestad. Dominik har dessutom gjort 30 poäng i den tyska ligan under det gångna året och fast han har ett år kvar på sitt kontrakt borde det inte vara särskilt svårt att komma överens med München att släppa honom.

Det som är särskilt intressant då det gäller Dominik är att han är spelskicklig, har god blick för spelet och dessutom är lite av en konstnär på isen då det gäller att trixa sig fram till motståndarnas kasse. Två spelare som vi vet har just dessa karaktärsdrag, en av dem är Dick Axelsson och den andre är Joakim Nygård.

Skulle inte bli särskilt förvånad om Dominik är intressant för Färjestad och lär nog inte heller vara särskilt dyr något som antagligen också kan bädda för förstärkningar till laget senare i vinter.

VIDEO
Kahun gör 2-0 för Tyskland mot sitt egna Tjeckiska lag. Dominik är nämligen både tysk och tjeck. Klippet är från 2014.

Tack för ordet.