Kan Schütz vara ett alternativ?

Foto: Eishockey.com Schütz är ute på marknaden efter en ganska god säsong i Rögle bk.

Färjestad söker efter en bra center, Rögle bröt kontraktet för en tid sedan med Felix Schütz. Schütz har gjort klart att han funderar på att stanna i Sverige men något kontrakt tycks han inte ha skrivit på än så länge. Rögle bk sade upp kontraktet med honom eftersom de ville förnya sig med andra spelare.

Färjestad som nu söker efter en meriterad center skulle ha nytta av den 29 åriga centern. Det är en spelare som faktiskt utmärker sig inte minst vid defensivt spel så som vid en man mindre något som jag tror skulle passa Färejstad. Han arbetar också mycket hårt och en sådan spelare skulle passa laget väl. Schütz har dessutom en viss förmåga att bidra med poäng, han gjorde totalt 21 under förra säsongen då för Rögle bk. En annan merit hos spelaren är att han också har lirat i KHL sedan tidigare där han stod för 38 poäng 2014, han har också producerat i den tyska ligan med 41 poäng under 2013. Det förekommer en hel del diskussioner om att Schütz är på väg till Tyskland men han själv dementerar uppgifterna att det ska vara klart. Istället säger han till media att han inte ännu har bestämt sig för om han kommer att stanna i Sverige eller om han ska återvända till tyska ligan. Tyvärr är det inte mycket som diskuteras nu under sommartid för Färjestads räkning. Färjestads Peter Jakobsson är förtegen och säger inte mycket om lagbygget men att han skulle vänta för länge på olika alternativ tror jag inte särskilt på. Han tvingas snart till att agera då en spelare behövs till för att göra Färjestad komplett. Mikael Johansson har heller inte skrivit på för något lag ännu och jag var övertygad om att han skulle skriva på för Mora ik, men så blev det inte. Mora ik har redan meddelat att de är färdiga med lagbygget och därmed så finns följande spelare för Färjestad att välja:

Felix Schütz 29 år Center och hårt jobbande spelare.

Kevin Goumas 25 år Center. Ung talang med mycket fart. Foto: hockeysverige.se
 
 
Jakob De La Rose, en spelare som fortfarande inte är klar för något lag i AHL eller NHL. 22 årig center som gjorde 31 poäng under säsongen för AHL laget St.Johns Icecaps. Foto: hockeysverige.se
 
Joel Mustonen en 24 årig center från Örebro som stod för 16 poäng senast men har även kapacitet att lägga sig på 25. Foto: Svt.se
 
Foto: Hockeyforat.com Mikael tillsammans med Leif Carlsson på bild. 
Mikael Johansson 31 åringen som längtar till Färjestad, Center och 2015/16 stod han för 40 poäng.

Det finns de som givetvis önskar att micke återvänder även om det inte är så fullt troligt. Jakobsson har vid flera tillfällen sagt att han inte ser Micke som en första alternativ. Jag tror därför att Jacob eller någon annan spelare kommer att ta den sista centerplatsen.

Någon menar att Micke kanske har krävt högre betalning för att få spela i Färjestad än vad media har informerat om. Jag vet faktiskt inte om detta är sant eller hur det ser ut. Det enda jag kan tänka mig i sådana fall är att det strandat i förhandlingarna mellan Micke och Färjestad och i sådana fall är det detta som dragit ut på det presentationen av den nya centern. I sådana fall har Jakobsson fört hela Sverige bakom ljuset i det att han dementerar micke.
 
Allting hänger på vad Peter Jakobsson har hittat...
Foto: farjestadbk.se Vad kommer Peter Jakobsson att presentera? Hur ser det ut för Jacob de la Rose? Det är med stor spänning som jag åtminstone följer utgången av den sista pusselbiten som ska på plats.

Tack för ordet.