NHL spelare intressant för Färjestad

Foto: Buffalo hockey beat.
 
Färjestad har nu ökat fokus på en svensk spelare i NHL. Det är frågan om Johan Larsson som för närvarande har kört fast i NHL. Även om Färjestad har kontakt med Johan Larsson så verkar vägen till ett kontrakt längre bort. Peter Jakobsson tror däremot inte att Färjestad lyckas med att kontraktera honom.
"Johan kan vi nog skriva av. Jag är ganska säker på att han kommer att spela i NHL även nästa år." Säger Jakobsson till media.
Att Johan är en av dem som de försöker värva förnekar Jakobsson bestämt.
"Nej, det kan jag inte säga. Det hade givetvis varit fantastiskt att få honom till Färjestad men en spelare av den kalibern kan i stort sett välja och vraka mellan vilka klubbar han vill. KHL inkluderat. Vi spelade bara en runda tillsammans, något mer är det inte. Vi var med i samma golftävling. Sedan måste jag ändå säga att Johan är en otroligt duktig hockeyspelare, en centertyp som samtliga SHL-lag skulle ta emot med öppna armar. Men hans huvudprioritet är att spela i NHL så jag tror att SHL får vänta ett bra tag i hans fall. Sedan är det min skyldighet ändå att berätta om vårt intresse, absolut."

Färjestad tittar brett efter en spelare i alla fall om man får tro Peter Jakobsson.
"Vi fokuserar på att hitta rätt människa, rätt karaktär. Då spelar det ingen roll om det är en svensk, finländare eller dansk. Sedan handlar det om ett par stycken i nuläget men vi kommer inte kunna presentera någon inom den närmsta veckan. "
Jakobsson tror heller inte riktigt på att det blir någon från NHL.
"Vi tittar brett. Vi scannar av marknaden och som det ser ut just nu är det några NHL-spelare som står utan kontrakt. Men med största sannolikhet blir de flesta kvar därborta."

Larsson har kämpat ganska länge att få behålla sin plats i NHL och Buffalo. En annan intressant detalj är att han är från Gotland och känner även Jakobsson sedan tidigare. Larsson kom från Brynäs organisation till NHL och i Brynäs vann han guld med laget under säsongen 2011/12. Nu befinner han sig på Gotland för att rehabträna en skada som han ådrog sig i Buffalo.

Källa: www.nwt.se bland annat.