Jens Westin för fortfarande samtal med Färjestad

Foto: Robert Granström/TT Mycket tyder på att Westin snart kommer att spela i SHL och sannolikheten är mycket stor att det blir just Färjestad bk som blir hans nästa klubbadress.
 
En back som snart kanske kan ansluta är Jens Westin som fortfarande för samtal med Färjestad.
"Det stämmer." Säger han till media. Orsaken till att överhuvudtaget för samtal med Färjestad är främst Ante Karlsson som han känner tidigare. Något som antagligen bidrar starkt till att han kommer att skriva på. Däremot meddelar han att ingenting ännu är klart och påskrivet.
"Nej, det kan jag inte riktigt säga. Jag kan säga ändå att det finns några alternativ, det är så det ser ut just nu." Meddelade han.
Däremot anser han att Färjestad är ett av de bättre alternativen för honom.
"Det är en jättebra förening, en storklubb. Allt jag sett och hört verkar bra."
Att Jens har varit en av Timrås nyckelbackar under den gångna säsongen råder det inga tvivel om, han snittade 23.32 minuters istid/match och har även under säsongen nått toppen rent poängmässigt med sina 15 poäng (3+12) på 50 matcher.

"Jag är nöjd med säsongen i helhet och fick bra förtroende i alla spelformer. Jag har tidigare alltid sett mig som en mer defensiv back som spelar enkelt och är rörlig. Men den här säsongen fick jag mycket förtroende i offensiva situationer, powerplay och så, och känner att jag har utvecklat den sidan mycket." Jens har också under sin hockeykarriär spelat 191 SHL matcher för Modo och 50 matcher i finska ligan med Esbo Blues. I Timrå har han spelat fyra år och ser fram emot att ta klivet upp i SHL igen, vilket säkert bara är en tidsfråga.
 
Källa: www.vf.se

Allsvensk poängkung till Färjestad

Såg inte riktigt detta komma, det blev en bomb som man inte riktigt hade förväntat sig. Kl. 13.47 släpptes bomben att Michael Lindqvist en 22 åring från AIK ansluter till klubben.
 
Foto: Hockeysverige.se Lindqvist är klar för Färjestad.

"En kille med grym karaktär och som vi tror och hoppas kommer att göra en hel del mål för oss." Säger tillträdande sportchefen Peter Jakobsson på FBK:s webbsida.

"Ska bli spännande. Det blir första gången jag bor utanför Stockholm, men efter mitt besök i Karlstad och Löfbergs Arena i går så har de redan goda intrycket förstärkts så jag ser fram emot att få flytta till Karlstad och Färjestad." Säger Michael och han är övertygad om att han kommer att tycka om det mer lugnare tempot i staden.

Personligen har jag inte haft någon koll på Michael Lindqvist alls. Jakobsson däremot tycks vara riktigt nöjd.
"När en spelare själv ringer och vill komma och träffa oss så fort som möjligt, samtidigt som han utstrålar en attityd som kan liknas med en knuten näve - nu jävlar kör vi, ja då känns det bra." Säger Jakobsson till media.
Lindqvist stod för 39 poäng i AIK-tröjan i grundserien, 17 mål och 22 assist vilket säkert kommer att fortsätta även i Färjestadtröjan.
 
Foto: Hockeysverige.se
 
En ytterligare nyhet släpptes under dagen och det är att Theodor Lennström ansluter till Färjestad bk från Bik Karlskoga. En intressant detalj är att båda nyförvärven kommer ursprungligen från AIK. Det meddelades också på Färjestads hemsida. Lennström har skrivit ett tvåårs kontrakt med Färjestad liksom Lindqvist. Lennström sägs vara den back som ska ersätta Thomas Skogs eftersom han är en defensiv back men som gillar att fylla på framåt. Lennström har dessutom producerat även om han är defensiv back, 26 poäng (11 mål och 15 assist) under sin senaste tid i Karlskoga.

"Jag vill vara en back som mina lagkamrater kan lita på. Och skulle det bli lite grinigt på plan så står jag mer än gärna upp och skyddar mig och mina lagkamrater. Jag kommer att lyssna och lära mig massor av ”Tolle”. Lennström sägs också ha haft Tollefsen som sin idol under ett antal år. Han själv säger att han är nöjd med att få chansen.
"Jäkligt bra, rent av coolt! Det ska bli mycket inspirerande att få spela i en så stor klubb som varit så stabil under en så lång tid."
Loob själv är nöjd med värvningen och säger till bland annat Aftonbladet följande:
"Han har haft ett fantastiskt år i BIK. Han har bra egenskaper och vill vara involverad. En producerande back som vill ta sitt spel till nästa nivå."
 
Nu saknas alltså tre forwards och två backar sedan är Färjestads trupp spikad. Är Mikael Johansson och Dick Axelsson två som ska skriva kontrakt? Även ryktet om Thörngren har ännu inte presenterats som ett nyförvärv. Frågan är om det handlar om dessa tre nu framöver? I sådana fall kommer Thörngren inte att presenteras förrän då Hv71 lämnar slutspelet antingen som SHL segrare eller att man åker ut någon gång under serien.
 
 

Färjestads trupp just nu:

M1: Lars Haugen
M2: Stefan Stéen

B1: Magnus Nygren
B2: Ole-Kristian Tollefsen
B3: Mikael Wikstrand
B4: Anton Grundel
B5: Sebastian Erixon
B6: Theodor Lennström NY!
B7:
B8:

F1: Marcus Nilsson
F2: Per Åslund
F3: Joakim Nygård
F4: Alexander Johansson
F5: Rasmus Asplund
F6: Johan Ryno
F7: Gustaf Thorell
F8: Oskar Steen
F9: Linus Persson
F10: Martin Johansson NY!
F11: Michael Lindqvist NY!
F12
F13
F14

 

Källa: www.mrmadhawk.se/www.vf.se, www.aftonbladet.se, expressen.se och www.nwt.se samt www.farjestadbk.se

Trio lämnar Färjestad

Foto: gifgolden.com Joel Eriksson Eks fina form håller i sig. Under natten till fredagen nätade han mot Ottawa.
 
Milan Gulas kommer troligtvis inte att spela för Färjestad nästa säsong. Enligt nya uppgifter ser det ut som att trion: Milan Gulas, John Persson och Thomas Skogs försvinner bort.

Jakobsson är inte nöjd med hur diskussionerna med Milans agent har utvecklat sig. Skogs var väntat men Färjestad hade ändå planer på att diskutera med Milan Gulas och John Persson.

Peter Jakobsson erkänner att Färjestad inte är intresserade av Thomas Skogs men inte vad som är orsaken till det.
Jakobsson säger angående Skogs att man helt enkelt tittar på alternativ och därmed inte valt att förlänga optionsåret med backen.
I Johns fall var det 50% chans att han skulle stanna eller gå även om han inte är prio ett för Färjestad.

Därför ökar nu risken att John Persson försvinner till en annan klubb nästa säsong.
"Det är nog så att han spelar i annan förening till hösten." Erkänner nu Jakobsson till media.
I Milans fall så är det han själv som har valt att ställa höga villkor.
"Vi har varit väldigt tydliga med att vi vill ha hela gänget samlat från start. Kommer man efter 12–14 matcher missar man 25–28 procent av säsongen. Nu har vi dessutom inget CHL-spel i höst, och det blir tufft att lägga alla träningsmatcher i Tjeckien. Det ser inte positivt ut." Meddelade Jakobsson idag.

Tidigare meddelade NWT att inga diskussioner fördes med Dick Axelsson medan Håkan Loob till www.vf.se sade något annat. Det visade sig att Håkan Loob förde diskussioner med forwarden utan att Jakobsson visste om detta.
"Jag hade då inte koll på att Dick varit nere i omklädningsrummet när vi mötte Djurgården. Men rent generellt kan jag väl säga att Dick alltid är en spännande spelare." Han erkänner också att han inte var medveten om att diskussioner mellan Loob och Dick själv fördes vid just detta tillfälle. Däremot är Färjestad som alltid intresserad av just den typen av spelare redo att föra kontrakt med honom.
"Absolut, så är det, men det viktiga är också att han blir spelbar och inte dras med de skador som han fick under vintern."
Han tillägger:
"En frisk Dick Axelsson är en tillgång för alla hockeylag i Sverige, är han frisk är han ju till och med en tillgång för svenska landslaget."

Jakobsson erkände också att Victor Ejdsell redan hade skrivit på för Hv71 då Färjestad tog kontakt.
"Vi tycker om Victor, han har gjort det bra i år och är en duktig hockeyspelare och en bra kille. Jag hade gärna sett honom i Färjestad men när jag hörde av mig till agenten fick jag till svar att han hade skrivit på för en annan förening sedan tidigare."

En annan nyhet är att Enock försvinner. Enock som drabbades av en skada fick beskedet då han precis blivit klar med operationen.
Det var under röntgen som läkarna upptäckte att 19-åringens menisk hade spruckit vilket föranledde operation. Han är inne nu på en rehabiliteringstid vilket innebär fyra till sex månader.
" Det blev en stor operation men den var lyckad och jag blir fullt återställd. Jag räknar med att vara på is samtidigt som de andra i början av augusti." Säger Enock som samtidigt är inte är besviken att Färjestad valt bort honom.
"De har gjort den bedömningen och det är bara att acceptera."
Vad var motiveringen för att du inte fick vara kvar?
"Att de tycker att jag ska spela mycket för att utvecklas och att de inte kan lova mig mer speltid i klubben. De vill att jag ska få fria händer att utvecklas i en allsvensk klubb efter mitt val."

Något som kanske förbryllar många, han behöver istid det behöver alla hockeyspelare och att låna ut Enock hade faktiskt varit ett alternativ men antagligen verkar inte ledningen övertygad om att han helt enkelt platsar. Fast det kan finnas en stor möjlighet kanske att återvända för Enock själv älskar Färjestad.
"Jag kommer att ge 100 procent för den klubb jag hamnar i men jag kommer alltid ha ett extra stort hjärta för Färjestad, det är laget jag har tittat på sedan jag var liten och som jag fick göra SHL-debut i."

Samtidigt kan det meddelas att Joel Eriksson Ek nätade direkt då han gjorde comeback i Minnesota mot Ottawa under natten till fredagen. Joel fick också förmånen att utnämnas till matchens näst bäste spelare.

Källor: www.vf.se/www.nwt.se