Färjestad möter Linköping

Foto: nwt.se Hemlighetsmakeriet är i fullgång, hur ska laget formas, träning, Pennerborn, Ante Karlsson och Gereon Dahlgren har inlett sitt arbete med att göra Färjestad rustad för kommande säsong. Mötet mot Linköping är något som de ser fram emot.

Då premiären drar igång så är det just Linköping som Färjestad möter. Med andra ord möter Färjestad sin gamla målvakt Jonas "Monstret" Gustavsson. Dessutom får "monstret" för första gången för sin egen del i SHL sedan han lämnade för NHL äntra isen i Karlstad.
 
Gustavsson i Färjestads dress under sitt succé år. Foto: Aftonbladet.se

SHL inleds med fem matcher lördagen den 16 september och förutom Färjestad - Linköping så möter Hv71 - Djurgården varandra i en intressant kamp. Är mästarna lika bra som när de vann guldet? Givetvis för tidigt för att säga men Ejdsell gör då sin första riktiga match i SHL sedan 2016. Som alla mins så gjorde han då 9 matcher i Färjestadströjan och endast en poäng vid det tillfället innan han lånades ut till Timrå.

Andra matcher som går av stapeln då är bland annat: skånederby mellan Malmö - Rögle. Luleå tar sig an Örebro och Frölunda får möta Mora ik som nu är tillbaka med Färjestads bekantingen John Persson på isen.

Under tisdagen möter Karlskrona - Skellefteå och Växjö möter Brynäs.

Färjestads första borta match blir den 21 september då gänget drar till Skellefteå.

"Alltid kul att få börja på hemmaplan. Jag har härliga bilder av den fantastiska stämning våra fans skapade under sista matchen mot HV71 i kvartsfinalen." Säger Färjestads nye huvudtränaren Johan Pennerborn.

Att Färjestad möter Skellefteå blir nog lite ut av en utmaning och bara matchen efter det så blir det lite av ett derbymöte mot Frölunda. Tuff inledning? Vilka matcher är inte tuffa egentligen om man tänker efter?
"Skönt när det drar i gång." Meddelade Pennerborn som är mycket förväntansfull över kommande säsong.

Pennerborn sitter nu med sitt tränarteam ”Ante” Karlsson, Gereon (uttalas Jerån) Dahlgren och målvaktscoachen Maciej ”Masken” Szwoch, och formulerar en arbetsstruktur, nytt spelsätt och grundspel.

En center lyser fortfarande med sin frånvaro innan laget är komplett. Frågan som alla ställer sig... vem blir det?

Källa: www.vf.se, www.nwt.se