Ingen Boqvist i Färjestad

Foto: Andreas L. Eriksson/Bildbyrån
 
Nu står det klart enligt mrmadhawk att Boqvist fortsätter i Brynäs. Trots att han var mycket intresserad av att lämna Brynäs och gjorde en hel del besök i olika klubbar, inte minst Färjestad, Frölunda, Hv71 och Skellefteå så har nu talangen beslutat sig för att stanna i Brynäs och Gävle.

"Det kan jag väl bekräfta att det är i den riktningen det lutar just nu". Säger Boqvists agent, Martin Nilsson.
 
Vad som kommer att inträffa nu med Färjestads fokus och om det kommer intensifieras på Ted Brithén är fortfarande oklart. Däremot tror jag om jag får säga vad jag tänker kring detta är att Färjestad kommer antingen välja Goumas eller Brithén. Skulle däremot ingen av dem skriva kontrakt med klubben finns det en chans att Färjestad ändå väljer att signa Mikael Johansson.
 
Givetvis fokuserar inte Färjestad och Jakobsson på Mikael Johansson i dagsläget särskilt inte då man hoppas kunna värva Boqvist, men vad inträffar om han skriver kontrakt med Brynäs? Boqvist stod som jag har uppfatt det helt enkelt på Färjestads första plats i värvning. Andra plats Ted Brithén, Tredje plats Kevin Goumas och vem har då Fjärde platsen?  Antagligen en spelare som de vet inte kan få, Anton Lander. Jag tror listan ser snarlik ut om man tittar på den ur Färjestads håll. Femte platsen innehas av Mikael Johansson helt säker. Frågan är bara hur länge Mikael Johansson orkar vänta. När ger Ted Brithén svar? Vad händer med Kevin Goumas?
 
Jesper Boqvist är redan borträknad särskilt då han har närmat sig Brynäs. Nu måste alltså Färjestad titta närmare på de övriga spelarna. Antagligen ligger Frölunda också på Ted Brithén tillsammans med Skellefteå och Hv71. Även detta kan bli en tuff kamp att kämpa i.  Vad talar då för att Ted väljer Färjestad?
 
Christoffer Törngren, är en av dem som kan påverka klubbvalet. En annan faktor är att Färjestad satsar nytt, något som kanske kan tilltala Brithén något. Problemet är nog att även Ted har utländska intressenter, att han kanske helst väljer en flytt utomlands för att se sig om i världen lite. Där ligger nog Färjestad inte så högt upp rent ekonomiskt. Anton Lander har jag sedan tidigare räknat bort, det enda som kan få centern att välja Färjestad är nog Karlsson som är hans pappa den som kan påverka även om jag misstänker att han inte gör det, i alla fall inte officiellt. Däremot hur är det då med Kevin Goumas? Han ligger nog bättre till kan jag tro. En typisk Färjestads värvning kan jag tro. Samtidigt ett oprövat kort i SHL sammanhang. Jakobsson har en förmåga att söka upp vissa spelare som knappts har gjort mycket i SHL då det gäller lagbygget i år. Visserligen finns det delar i truppen som har anknytning till SHL så som till exempel Westin som har lirat där men som varit i allsvenskan och harvat under en längre tid. Likaså Lindqvist med flera. De kanske må vara snabba men frågan är om det räcker med fart i SHL? För mycket okänt egentligen förutom Martin Johansson som alla kan erkänna att han är en draghäst och har imponerat i Örebro. Färjestad har Per Åslund som det fortfarande inte har lossnat för, en första kedja som har gjort enormt mycket  i Ryno, Nygård och Johansson. En spelare som jag tror också många fans hoppas på är Dick Axelsson. Hur är hans status idag efter skadan? Jag tror nog den är bra.
 
Färjestad har också värvat in Törngren som mer eller mindre drunknade i Hv71 på grund av alla andra skickliga spelare. Nu i Färjestad får han en mer given roll och kanske kan blomma ut på allvar? Skulle Boqvist ha skrivit på för Färjestad däremot hade laget ändå behövt en ytterligare spelare under året, det är inte säkert på att Boqvist kunde leverera samma sak gäller Kevin Goumas. Visst gjorde han 44 poäng i allsvenskan och i Mora ik men SHL är lite annat. Det måste man ändå erkänna. Färjestad måste troligtvis stärka  upp laget under hösten för slutspel och då hade en ytterligare forward behövts. Däremot om Ted Brithén eller Mikael Johansson ansluter så behöver man inte det. Orsaken är rutin och vana vid slutspel. Då hade det räckt med en junior som extra förstärkning. Färjestad däremot kanske hade behövt stärka upp backsidan då istället. Något som givetvis är lättare än att söka efter en extra center eller forward som kan leverera. En defensiv back är inte svårt att hitta, sedan är frågan om kvalitet. Det är på backsidan som jag tror och har på känn att Färjestad saknar tyngd. Det går inte att lösa med en enda Ilari Melart i det läget. Tomas Skogs då han spelade i Färjestad hade precis som Jonas Holös och Magnus Nygren rutin, skicklighet och var stabila. Färjestad har ersätt dem med: Ilari Melart, Jesse Virtanen och Lennström/Westin. Varken Lennström eller Westin har jag någon erfarenhet kring. Jag följde aldrig Modo eller såg hur Westin spelade. Även Färjestad har tvekat kanske inför denna värvning då man har ett optionsår med på Westin.
 
De flesta andra i Färjestad har tecknat två års kontrakt minst med Färjestad med undantag av Dick Axelsson vilket är föga förvånande. Han brukar vilja spela en kortare sejour och vill rätt som det är röra på sig. Westin däremot känns mer som om Färjestad testar honom.
 
Färjestad har bra komponenter och säkert kommer laget att klara sig relativt bra under kommande säsong, sedan tror jag många kommer att överaska bland spelarna. Westin är säkert en av dem tillsammans med Lindqvist m.fl. Däremot skulle jag ändå vilja ha in Mikael Johansson eller Ted Brithén i laget. De är pålitliga och stabila. Visst kommer det säkert flöda med kommentarer kring att vi redan har stabila pjäser i laget men jag tror ändå att man måste utgå från ett grundrecept för en måltid och sedan krydda försiktigt med nya influenser eller unga spelare. Ett juniorlag eller ett allsvenskt lag kan knappast under en hel säsong bära ett lag. Visst är det bra med fart men det måste också komma mål. Inget lag vinner med fart idag, det är målen som alltid kommer att räknas. Så frågan är i alla fall, vem blir det som tar den sista forwardsplatsen? Det återstår med andra ord att se.

Tack för ordet!

Källa: mrmadhawk.se