Nya besked från Jakobsson

Foto: Bildbyrån/svenska fans.com Jacob De La Rose kan vara en spelare som Färjestad tittar på.
 
Under min senaste mejlkontakt bekräftade Peter Jakobsson att de söker väldigt brett för närvarande. Däremot ligger inte fokuset helt på just Nordamerikaner, särskilt då han är enig med mig om att dessa inte alltid har varit särskilt lyckade i Färjestad.

Jag tog mig en liten funderare och synade vilka spelare som kan ha kommit under luppen för Färjestad. En av dem som jag tror (vill inte säga att det är så) kan vara en sådan spelare är Jan Mandát. Han tycks ha kommit direkt från college och har testat spel i AHL under en säsong för Albany Devils. Det är frågan om en tjeck som är 21 år och som antagligen skulle platsa i en fjärde lina i Färjestad.

Varför Jan? Jag tror att han passar lite in i den målbild som Peter Jakobsson vill se. En spelare som kan utvecklas under säsongen och som själv vill spela i NHL längre fram.

Sedan finns fortfarande Anton Lander garanterat i fokus. Han har gjort 55 poäng och har varit intressant för Färjestad tidigare. Då han inte har skrivit på för KHL så lär han fortfarande vara en spelare som Färjestad gärna plockar in, däremot är han ingen utländsk spelare.

En ytterligare tjeckisk spelare kan vara Andrej Nestrasil, 26 åring som har fastnat lite i AHL. har tidigare gjort 36 poäng men harvar nu runt 14.

Dansken Patrick Bjorkstrand kan också vara en sådan spelare som är intressant för Färjestad. Bjorkstrand har bara levererat med 12 poäng i AHL men har också testat spel i KHL då han stod för 22 poäng senast. 24 åringen har ett gott passningssinne och skulle säkert vara intressant för klubben.

En svensk som faktiskt kan ha hamnat under luppen hos Färjestad är den tidigare Skellefteå spelaren Sundqvist vars kontrakt löper ut nu denna säsong. Han har gjort 46 poäng och kan vara intresserad av att återkomma till SHL för att bevisa för NHL att fortfarande är intressant. Senast han lirade i SHL var 2014/15. Men har hoppat upp och ned mellan NHL och AHL under den senaste tiden. Kan Färjestad få honom intresserad? Eller går han till Skellefteå?

En finsk spelare vid namn Henri Ikonen kan också vara en spelare som Färjestad kikar på lite extra. 23 åringen har sedan 2013 lirat mer eller mindre i AHL med några små avbräck för OHL. Har gjort 17 poäng i AHL nu senast och tagit några kliv framåt från senaste säsongen.

Dansken Mikkel Aagaard 21 år, har spelat i AHL/OHL sedan 2015. Men inte lyckas slå sig in ännu. I OHL så har han ändå gjort 39 poäng medan i AHL har han legat runt 11.

Kan värmlänningen vara på väg till Färjestad? Jacob De La Rose har inte lyckats heller riktigt slå sig in i NHL och har senast säsongen legat runt 31 poäng i AHL. Han är nog ganska intressant som spelare och antagligen finns det möjligt vis samma intresse för Färjestad. De senaste åren har han bollats mellan NHL och AHL och kan alltså vara intresserad av en nytändning. 21 åringen har också tidigare varit en del av Leksands organisation och jag är nog inte alls förvånad om Gereon Dahlgren är sugen att locka hem Jacob De La Rose. En spelare som jag absolut inte skulle ha något emot att se i Färjestad. Leksand spelar ju inte längre i SHL vilket i sin tur kan fälla avgörandet till Färjestads fördel om nu Jacob är intresserad för en comeback i SHL. Han är dessutom bördig från Arvika och har därmed kopplingar särskilt som junior då han lirade för klubben.

Denna information är absolut spekulativ och bygger dessutom på spelare som inte fått förlängt med sina klubbar i AHL samt inte är nordamerikaner. Däremot kan det finnas spelare som Färjestad försöker köpa loss från AHL även om detta blir dyrare.

Av dessa spelare hoppas jag ändå på att Färjestad tar kontakt med Jacob De La Rose eller Anton Lander.

Tack för ordet!