Skogs klar för Mora ik

Foto: Michael Lindblom/www.nwt.se
 
Färjestad förlängde inte Tomas Skogs kontrakt och efter att ha tackat fans och klubb har han skrivit på för Mora ik. Enligt uppgifter så gäller det tvåår framåt. Joakim Hillding har också skrivit på för en ny klubb, däremot lämnar han SHL för spel i finska ligan och klubben Lokko. Kontraktet för honom sägs ligga på 1 år.

"Skogs är hemma igen och han kommer för att prestera på högsta SHL-nivå, det kan jag garantera. Han kommer ge vårt försvar ytterligare stabilitet med sitt sätt att spela och agera på isen. Det är en spelare som vi haft som prio ett från första dagen vi började bygga laget för SHL. En spelare som har Mora som moderklubb och har ett stort hjärta för föreningen och fansen. Så givetvis känns det otroligt skönt att han väljer att följa med på våran resa i SHL." Meddelade idag Anders Sundby, sportchefen för Mora ik.
Tomas Skogs vänder alltså hem till Mora ik och den klubb som han representerat tidigare under sin ungdom.

Färjestad valde att inte förlänga med Tomas Skogs främst på grund av sin knackiga säsong där han var mycket skadad. Backen har nu skrivit ett tvåårs avtal med Mora ik och säger följande till media:
"Peter (Hermodsson) har ringt och tjatat på mig under de här åren jag varit borta och velat att jag skulle komma hem, men jag har väl känt att det inte varit rätt läge att kliva ner i HockeyAllsvenskan. Men nu när Mora tog klivet upp och mitt kontrakt med Färjestad gick ut så känns det som pusselbitarna hamnade på plats. Jag ser det här som en jätteutmaning att få vara med på den här resan som startar här och nu."

En annan gammal FBK bekanting som också har skrivit på för en klubb är Joakim Hillding. Efter sin sejour i Växjö och Färjestad samt nu senast i Luleå har han valt att lämna Sverige och SHL bakom sig. Forwarden har skrivit på för Lokko i finska Liiga och kontraktet rör sig om ett ettårs kontrakt.

Sin bästa säsong för Färjestad hade han 2013/14 då han gjorde hela 41 poäng på 55 matcher men har sedan dess inte kommit upp till den nivån. Förra säsongen gjorde han 3 poäng på 20 matcher i Luleå tröjan och i Växjö gjorde han då 6 poäng på 24 matcher. Nu hoppas Joakim på nystart i Finska ligan.

Källa: www.lokko.fi, www.vf.se och eliteprospects.com