Lennström, Törngren och Johansson heta på gröten

 Lennström med pucken i hand, foto: nwt.se vid hans sida står reservmålvakten i Rögle bk Emil Kruse som spelat tillsammans med Lennström i Bik Karlskoga under förra säsongen.
 
FBK-backen Theodor Lennström fick äntligen spräcka sin målnolla i FBK-tröjan. Tillsammans med Johansson var Lennström en av de mest tongivande spelarna under eftermiddagen. Efter två raka bortaförluster blev det äntligen en seger hemma mot Rögle. Johansson som stänkte upp pucken i samma kryss var riktigt nöjd med sin prestation. 
 
Lennström berättar att han var riktigt glad över att få sätta dit den.
"Otroligt skönt, har nästan glömt bort hur det är att göra mål." Säger Theodor Lennström.
I BIK Karlskoga var Theodor Lennström en väldigt offensiv back som gjorde många egna uppåkningar och ofta fyllde på i anfallen. Det blev totalt 11 mål och 15 assist förra säsongen. Bytet till Färjestad kändes som ett stort steg och han vågade inte spela särskilt offensivt i början på SHL-säsongen.
"I början av säsongen så visste jag att misstag straffar sig hårt i SHL så jag ville bygga upp defensiven och självförtroendet från rätt håll. Sen får offensiven komma så småningom. Jag tror att det kommer nog mer och mer offensivt ju längre säsongen går." Säger Theodor till media. 
Han fortsätter också och säger:
"När det gäller målet så fick jag ett jättebra pass av "Linkan" (Michael Lindqvist) och det var bara att trycka in den."
Han tyckte trots allt att det var en bra match.
"Absolut var det en bra match, speciellt efter de förutsättningar vi hade med närmare femton timmar i buss igår. Kommer ut jättebra, skapar mycket lägen och sätter dem."
Lennström menar också att det fanns några sämre sidor på matchen och det var att de slarvade en hel del.
"Ja, jag tyckte vi slarvade lite så att de kunde göra två mål. Men vi stängde ner dem totalt i tredje."

Även Pennerborn var nöjd med Lennström och säger följande till media:
"Jättekul, ett riktigt snyggt hockeymål!"
Pennerborn ser stora möjligheter för Lennström att utveckla sig i SHL.
"Han är en oslipad diamant som "Ante" (Anders Karlsson) håller på att slipa till. Theodor ska fylla på i anfallen, det handlar om att värdera när han ska gå och inte gå."
 
Tre riktigt skickliga spelare har Färjestad i truppen nu, Jesse Virtanen, Dick Axelsson och Christoffer Törngren. Bilden togs i början av säsongen av Lisa Olaison. Törngren har kommit mer och mer till sin rätt i klubben och har redan bidragit med en hel del poäng.

En annan som verkligen har kommit igång den senaste tiden är Törngren som nu fick möjlighet att utöka sin målskörd under lördagen.
"Lite slumpaktigt, "Sebbe" (Sebastian Erixon) sköt på benskyddet och det var bara att trycka dit den."
Han fick även en fråga om den höga klubben men Törngren rycker bara på axlarna åt det hela.
"Jag vet inte vart jag träffade, de dömde kanske rätt, säger han om den höga styrningen." Säger han och ler.

Foto: youtube.com.

Martin Johansson har också kommit igång och han berättar själv hur han upplevde det att åter börja stå för en målskörd.
"Skönt att göra mål igen, har missat en del chanser på slutet."

Martin Johansson har ett handledsskott av högsta klass och mot Rögle gav det resultat dubbelt upp. 1-0 kom efter att FBK snott pucken på offensiv blålinje och Martin drev in pucken centralt mot en ensam Rögleback.
"Jag var verkligen på väg passa ut till Ryno men han hade en spelare på sig så jag sköt själv."
Det hårda handledsskottet satt perfekt i högerkrysset och när man skjuter vid benen på backen är det svårt för målvakterna att se när skottet går iväg, Justin Pogge var chanslös i Röglekassen. Andra målet satt i samma kryss även om pucken denna gång styrdes dit genom en Rögleklubba.
"Jag har alltid fått höra att jag ska skjuta mer men har alltid varit en spelare som hellre letar passning. Men sista 3-4 matcherna har jag tänkt på att skjuta oftare." Berättar Martin för media.

Källa: www.farjestadbk.se

Färjestad slog in på segerspåret

Lennström var inte långt borta från att göra 5-2 under sista perioden men målet dömdes bort på grund av att Törngren hade hög klubba. Foto: Skärmdump från Cmore.
 
Färjestad besegrade Rögle BK under lördagen med 4-2 (1-0, 3-2, 0-0)
Återigen slog Christoffer Törngren till som verkar ha fått fart på sina grejor och måltorkan är över för den tidigare Hv71 spelaren. Martin Johansson, Törngren samt Lennström var bland annat dem som såg till att Färjestad studsade tillbaka med sin målskörd. Martin stod bakom två mål och Törngren samt Lennström slog till med var sitt mål. En annan spelare som gjorde en bra match var Dick Axelsson som fick två passningspoäng under eftermiddagen.

Tabelläget inför matchen.
 
Pennerborn vill se att laget vårdar pucken bättre under matchen, han menar att det var för mycket slarv under de två andra matcherna där Färjestad inte lyckades samla på sig poäng.
 
 Alexander Johansson och Anton Grundel saknas inför lördagens drabbning.
 
 
Christoffer Törngren som slog till på stort mot Skellefteå anses nu ha hittat formen. "Det är en spelare som vi bör hålla ett extra vakande öga på", säger kommentatorn till Cmore.
 
Törngren menar att de sista matcherna har det gått bättre men att det varit tufft att komma in i grejorna. Han är däremot glad över att han får så stort förtroende och han trivs gott med kedjekamraterna.

 
Stefan Steen står denna match.
 
 
 
Gagné och Kolppanen saknas för Rögle.
 
Justin Pogge står för gästerna.
 
 
 
Spelarna äntrar isen.
 
Domare är Daniel Winge, Sören Persson, Andreas Lundén och David Laksola.
 
 
Första perioden
Martin Johansson behövde endast dryga fyra minuter innan han gav Färjestad ledningen i matchen. En tackling från Joakim Nygård öppnade upp möjligheten och Martin sköt ett snyggt skott som träffade krysset.
Färjestad fortsatte att trumma på och chanserna avböt varandra. Rögle hade svårt att reda ut situationen men kunde tack vare Pogges stabilitet ändå freda sitt mål. Perioden var ändå jämn och chanserna fortsatte att florera.
 
Martin Johansson gör 1-0.
 
 
Målet från Martin Johansson.

Stefan Stéen stod pall då Rögle försökte kvittera.
 
Dick Axelsson ytterst nära att utöka. Han krånglar sig mellan flera Rögle spelare men skottet smiter utanför.
 
Flera intentioner om att Färjestad var på gång. Lennström är ytterst nära att göra 2-0.
 
Dick Axelsson med sin fina dragning.
 
Statistik kring backarna och skytteligan. Virtanen leder.
 
Snurrigt i slutet av första perioden en dubbelutvisning som kvittas.
 
Statistik från första perioden.
 
Martin Johansson är ganska nöjd, Däremot poängterar Martin att han anser att Färjestad slarvar fortfarande för mycket och det är något som han anser Färjestad ska förbättra under andra perioden.
 
Mer statistik från första perioden.
 
 
Andra perioden
Färjestad ligger på under andra perioden och Theodor Lennström gör sitt första mål för Färjestad under säsongen efter bara knappt en minut. Färjestad skulle utöka ytterligare efter att Collberg utvisas på grund av en hög klubba efter dryga nio minuter. Färjestad utnyttjar situationen och gör 2-0 genom Martin Johansson. Bara tio sekunder senare skulle Christoffer Törngren göra sitt tredje mål för säsongen då han slår in en retur som kommer från Sebastian Erixon. Rögle tar timeout för att lugna ned sina spelare. Något som också ger effekt.
Westin utvisas efter ett par minuter senare för Puck out och Lerg slår då till i powerplay efter dryga tolv minuters spel. 4-1 står sig inte särskilt länge utan 4-2 är snart ett faktum då Younan anfaller och sätter pucken bakom Stefan Stéen.
 
Theodor Lennström gör 2-0.
 
 
Johan Ryno ytterst nära att göra 3-0. Däremot kommer skottet inte riktigt fram.
 
Tekningsstatistik.
 
3-0 genom Martin Johansson i powerplay då Collberg sitter utvisad.
 
 
 
 
Martin Johansson skjuter mot mål.
 
Christoffer Törngren gör 4-0 för Färjestad.
 
Glada supporterar som firar.
 
Törngrens mål som träffar rätt.
 
 
Perioden slutar 3-2 till Färjestad, här står Asplund i tekning mot Rögle spelare.
 
Martin Johansson har blivit utsedd till matchens lirare tillsammans med Stefan Stéen.
 
Rögle spelare tacklas i slut minuten däremot ingen utvisning.
 
Theodor Lennström vid en intervju med cmores reportrar. "Vi släpper in dem på slutet i matchen igen, vi måste komma ut ännu bättre i tredje och inte ge dem så mycket chanser där." Säger Lennström.
Han svarar också på frågan om hur han tycker att hans kedja fungerar och säger: "Linkan bad mig att följa med upp i anfallet. Jag fyllde på och det skapar i sin tur mycket, jag tycker det fungerar riktigt bra mellan oss. Sedan i matchen måste vi nog stoppa till luckorna lite mer så ska det nog gå vägen."
 
 
Pennerborn är lite missnöjd med att Färjestad släpper till det lite för mycket, han säger: "Vi måste behålla skärpan nu hela matchen och då menar jag i 60 minuter, vi har ett pp nu så det hjälper en del. Det är däremot viktigt att vi inte förhastar oss och fattar sämre beslut oavsett var vi befinner oss. Det spelar ingen roll om vi är i anfallszon, vår egen försvarszon eller i mittzon. Det gäller att vi är tydliga så ska vi nog klara det här."
 
Stefan Stéens statistik efter två spelade perioder.
 
Pogges statistik efter två spelade perioder.
 
Nedsläpp.
 
Tredje perioden
Inga mål föll under tredje, däremot fanns det många chanser. Främst var det Rögle som försökte reducera ytterligare men tack vare stabilt målvaktsspel av Stefan Stéen så blev det inga mål. Då Lennström skickar pucken mot mål studsar pucken till och ställer Pogge i kassen. Pucken går förbi och in men målet blir bortdömt då Christoffer Törngren håller sin klubba för högt.
 
Nygård är däremot inte långt borta men skottet träffar ribban och ut. Även Lennström och Dick träffar stolpen utan att det går in. Så slutar matchen efter en mållös period.
 
Matchen slutar 4-2 till Färjestad och därmed inkasserar Karlstadlaget ytterligare en seger.
 
Törngren ytterst nära att utöka men skotten träffar ribban.
 
Publiksiffran 7112 såg matchen där Färjestad besegrade Rögle.
 
 
 
 
Pogge tackar för en god match, Lars Haugen i samtal med Kanadensaren.
 
Publiken hyllar spelarna.
 
Statistik från matchen.
 
Törngren säger följande till Cmore: "Vi gör en bra match, Rögle är farliga på sina kontringar men jag tycker att vi redde ut det hela riktigt bra. För min egna del så tycker jag det ser bättre och bättre ut, min line har fungerat bättre och bättre något som jag tycker är positivt. Det är bara att fortsätta jobba på, nu ser jag fram emot Växjö på tisdag så det är bara att köra."
 
Mer statistik från www.shl.se
 
Sammanfattning:
 
Övriga resultat:
 
Tabelläge:
 
Källa: Cmore.se och www.shl.se
 

Färjestad förlorade sin andra raka match

 Foto: Robert Granström/TT
 
En målfylld tillställning där Färjestad till slut trots bra spel fick bita i gräset. Efter den svidande förlusten i Luleå följdes förlustraden upp med ytterligare en förlust mot Skellefteå. Det var ändå en målrik och fartfylld tillställning som åskådarna bjöds på. Färjestad tog ordentligt tag i matchen under senare delen av första perioden och dominerade i andra men fick ändå inte tre poäng med sig hem. Matchen slutade 6-5 till Skellefteå och Färjestad parkerade på en andra plats i tabellen.
 
Matchen kom att bli en riktig målfest där Skellefteå kunde dra det längsta strået då de vann med 6-5 (1-1, 3-3, 2-1).

Statistik angående Dick Axelsson.

Färjestad saknar Johansson, Fogström och Grundel inför kvällens drabbning.

Växjö saknar: Berglund, Petterström, Alm och Anderson.
 
Laguppställningar:
 
 
Inför matchen:
"Vi måste spela rakare och spela efter vårt spel. Vi kan inte tänka på hur de andra ska spela." Säger Pennerborn till Vikegård.
 
Första perioden
Inleddes av ett dominerande Skellefteå spel åtminstone de fem första minuterna, sedan växte Färjestad in och tog över. Efter 33 sekunder kunde Skellefteå ta ledningen genom Oscar Möller men Färjestad gav inte upp. För första gången i Färjestadsdressen kunde Christoffer Törngren se till att kvittera efter dryga fyra minuters spel. Både Zetterlund och Virtanen fick var sin passningspoäng.
 

 
 
Törngren efter första perioden: "Skönt att den satt, jag började tro att jag inte kunde göra mål om jag ska vara riktigt ärlig. Det är skönt att det är gjort i alla fall. Sett på matchen så tycker jag att vi tar över efter de fem första minuterna."
 

Andra perioden
Färjestad tar ledningen genom Per Åslund som skickar in pucken efter dryga sex minuters spel i andra.
Både Oscar Steen och Törngren får var sin passningspoäng. Efter sju minuters spel lyckas Djuse kvittera.
2-3 kom efter tretton minuters spel då Lindqvist får in pucken och efter sexton minuters spel står det 2-4 på tavlan då Christoffer Törngren stänker in sin egna retur bakom Ortio. Skellefteå började trumma på och får in både 3-4 och sedan kvitteringen först genom Holloway och därefter Lindholm i slutet av perioden.

1-2 målet genom Per Åslund.
 
 
Pennerborn fundersam efter kvitteringen under andra perioden.

Michael Lindqvist 2-3 i andra perioden.
 
 
Snyggt mål av Lindqvist.
 
 
Christoffer Törngren hyllas av kamraterna då han stänker in 2-4.
 
 
Pennerborn fundersam efter kvitteringen igen. Färjestad har tappat från 2-4 till 4-4 i loppet av ett par minuter.
 
 
Tredje perioden
En mer tillknäppt tredje period där det inte var många som trodde att det skulle bli fler mål. Efter dryga tio minuters spel gör Marcus Nilsson en soloräd och överlistar Skellefteås målvakt. 4-5 till Färjestad men där tog målproducktionen stopp för Färjestad. 5-5 kom genom Holloway bara dryga tre minuter kvar att spela och därefter tog det inte många minuter innan Skellefteå genom Olofsson gjorde 6-5. Då återstod det knappt 25 sekunder kvar att spela.

Färjestad inkasserade därmed sin andra raka förlust och Djurgården närmar sig samtidigt underifrån samtidigt som Växjö utökade poängskörden.
 
Marcus Nilssons soloräd tystar publiken då han sätter 4-5.
 
 
 
Statistik:
 
Sammanfattning:
 
Resultat:
Luleå - Frölunda: 4-3
Örebro - Rögle 2-0
Mora - Karlskrona 4-3ot
Djurgården - Växjö 3-4so
Skellefteå - Färjestad 6-5
Malmö - Brynäs 3-1
Linköping - Hv71 1-2so
 
Tabell
 
 
Källa: www.cmore.se och www.shl.se