Blekt Färjestad föll med uddamålet

Foto: Lisa Olaisson, www.vf.se
 
Färjestad spelade mycket blekt under första och delar av andra perioden mot ett skadedrabbat Malmö. Inga mål föll under första perioden utan allt kom som en liten ketchupeffekt i mittenakten som Malmö vann. Mer mål blev det inte utan Malmö kunde plocka till sig tre poäng. Matchen slutade 1-2 till Skånelaget (0-0, 1-2, 0-0).

Tabelläget inför eftermiddagens match.
 
Ture Varg den ende som kanske var riktigt glad under matchen. Ses här hoppa i korridoren för att muntra upp spelare och fans.
 
Lindqvist säger följande till cmore inför matchen: "Jag ser verkligen fram emot helgens match mot Malmö, Säsongen har gått ganska bra tycker jag och kemin har varit riktigt bra mellan mig, Dick och Asplund."
 
Skadeläget ser ut som följande: Alexander Johansson spelar inte, Zetterlund fortsatt avstängd och Grundel har fortfarande hjärnskakning.
 
Malmö saknas Nihlstorp, Andersson, Forsell, Bryggman bland annat.
 
Även så saknas Arell, Hadt och Görtz.
 
Färjestad på väg att äntra isen. Stefan Stéen som senare blir utbytt inför tredje perioden går först.
 
Publiksiffran 6993.
 
 
Färjestad ställer upp med bland annat Stefan Stéen i mål.
 
Pennerborn säger följande: "Jag tycker säsongen har klickat bra, vi har säkert en hel del att arbeta med precis som alla andra lag, Det är viktigt att vi tänker på vårt spel och är observanta på våra motståndare."
 
 Domare: Morgan Johansson, Patric Bjälkander. Linjedomare: Simon Hillborg och David Laksola.
 
Malmö ställer upp med Oscar Alsenfelt i mål.
 
Inför matchen, Stefan Stéen ligger på 91,18%.
 
Alsenfelt ligger på 89,64%
 
 
Första perioden
Färjestad inledde trevande med några chanser mot ett avvaktande Malmö. Några utvisningar föll utan att något lag gjorde mål eller kunde utnyttja sitt övertag. Malmö hade de hetaste möjligheterna under första perioden men totalt sett så var det en mycket tråkig och blek första period. Det är verkligen en trevande inledning med mycket slarv under första perioden.
 
Malmö spenderar liksom Färjestad mycket tid i hemmalagets zon.
 
Stefan Stéen räddar kvar Färjestad i första perioden då defensiven inte riktigt är vad den bör vara.
 
Färjestads nycklar: Jobbet framför båda målen, passningspelet och att ta ansvar. Mycket saknades under både första och andra perioden.
 
 
Färjestad med den vassaste chansen då det återstod dryga sex minuters spel.
 
Färjestad med tre skott på mål mot Malmös sju visar på hur det såg ut på isen.
 
 
Nygård säger inför andra perioden följande: "Helt okej period från vår sida, den är jämn, men vi måste ta mer kontroll och hålla i pucken. Vi slarvar för mycket och ska vi ta matchen får vi nog steppa upp ytterligare i andra."
 
 
Andra perioden
Färjestad och Nygård är inte långt borta från att ge hemmalaget ledningen men lyckas inte överlista Alsenfelt. Istället är det gästerna som smäller in 0-1 till Malmö tidigt i perioden i ett powerplay. Färjestad kommer på hälarna lite och det dröjer inte särskilt länge innan 0-1 blir 0-2. Färjestad reducerar ganska omgående genom Martin Johansson som får en snygg passning av Johan Ryno men fler mål faller inte i perioden och heller inte under matchen.
 
Martin Johansson gör 1-2.
 
 
 
I slutet av perioden drabbar spelarna samman. En hel del tacklingar där spelarna blir liggande på isen.
 
Statistik efter andra perioden.
 
Martin Johansson är inte särskilt glad efter två spelade perioder. "Vi är inte riktigt på tå i dag, känns som om målet blev viktigt för oss men inte tillräckligt. Jag vet inte varför det är så här men vi måste komma igång inför tredje annars blir det nog svårt. Det är mycket som inte klickar och stämmer för oss denna match. Vi har mycket att arbeta på inför tredje om det ska bli match av det här. Mycket kanske beror på småsaker, vi borde åka mer skridskor och vara noga med pucken. En viktig detalj som vi måste göra är att komma med mer tyngd mot motståndarna."
 
Pennerborn delar Martin Johanssons analys av matchen. "Jag har sagt till grabbarna att vi måste ha mer tålamod nu, men måste komma ut snabbare och ha ett bättre pucktempo. Tycker grabbarna är lite för sega i dag, men jag tror att vi kan nog ladda om och göra match av detta. Det skiljer ju bara ett enda mål så vi ska nog vända på steken. Vi får se om jag gör några förändringar."
 
Fakta är att Stéen utgår inför tredje och in kommer istället Lars Haugen.
 
 
 
Tredje perioden
Sista perioden inleds inte riktigt så som Färjestad hade önskat, laget drabbas av en utvisning och kommer därmed av sig ordentligt i tredje.
 
En hel del gruff och irritation präglar matchen särskilt från Dick Axelssons sida som vid slutet av andra perioden bråkar lite med motståndarna direkt efter avblåsning. Färjestad får igång en stor press mot Malmö som spelar uppoffrande och särskilt målvakten som räddar Malmö kvar i matchen. Nygård, Asplund och Martin Johansson är ytterst nära att kvittera men några mål faller inte. Istället faller Linus Persson genom en ojuste tackling från Miele rakt in i sargen. Händelsen får till och med kommentatorn att reagera och säger att sådana här tacklingar är inte okej oavsett vilken match som spelas. Miele har spelat färdigt matchen 5 minuter + game för checking to the head.
 
Malmö står emot trycket från Färjestad trots att en hel del utvisningar drabbar dem samt att Färjestad plockar Lars Haugen för att kvittera. Malmö vinner matchen med 2-1 borta i Karlstad och plockar därmed tre poäng efter att ha förlorat de två senaste matcherna.
 
Färjestads segersvit stannar vid två matcher vunna denna gång.
 
 
Tacklingen från Miele gör att Linus Persson brakar rakt in i sargen och blir liggande.
 
Miele får 5 minuter + game för förseelsen och han har spelat färdigt i Karlstad denna match.
 
Färjestad får inte hål på Alsenfelt som under fem minuter räddar kvar Malmö.
 
Ytterst nära men pucken går inte in.
 
 
Följande matcher har spelats klart och genom att Växjö tog ytterligare tre poäng så har de säkrat upp första platsen igen. Ytterligare matcher spelas under kvällen. Djurgården ligger för närvarande under mot Rögle med 2-1.
 
Brynäs har också tagit ledningen mot Örebro med 1-0 och Luleå leder mot Karlskrona med 2-0.
 
Statistik från Matchen:
 
Sammanfattning:
 
Tabellen/preliminär då inte alla matcher har spelats klart i kväll.
 
Källa: www.shl.se och cmore
 

 
 

Färjestad vann målrik fest

Lindqvist firar sitt andra mål för kvällen.
 
Det var Färjestad som drog det längsta strået mot Örebro under kvällen. Det blev också en mycket målrik tillställning. Totalt gjordes 10 mål varav 6 av dessa inkasserades av Färjestad. Bland en av dem som gjorde hälften av dessa mål var Michael Lindqvist. Både Ryno och Törngren var två andra som såg till att utöka målskörden. Färjestad besegrade Örebro borta med 4-6 (1-2, 1-3, 2-1).

Tabelläget inför kvällens match. Färjestad ligger tätt efter Växjö och har möjligheten att gå om. Detta blir inte riktigt så eftersom Växjö besegrar Malmö med 4-2.
 
Dick Axelsson intervjuas han säger till Cmore att han måste fortsätta trumma på som tidigare men han är inte riktigt nöjd med sin egna prestation så här långt. "Vi har fortfarande en hel del kvar att göra för att nå topp. Så gäller även laget. Vi har mycket kvar att utveckla, det finns en hel del potential i laget. Så nöjd blir man ju aldrig."
 
Färjestad kommer till spel utan Grundel, Johansson och Zetterlund. Den sistnämnde blev avstängd för en bentackling som inträffade förra matchen.
 
Örebro saknar Mastomäki och Hudacek.
 
Örebros uppställning inför kvällens match.
 
Färjestads uppställning inför kvällens match.
 
Martin Johansson har hittat målformen, han säger följande till Cmore: "Jag passade mycket tidigare men försöker utveckla mitt skytte nu. Jag skjuter mer och så kommer målen. Kul att vara tillbaka i Örebro och spela en match här. Känner att vi har ett riktigt vasst lag och har gjort en hel del bra saker."
 
 
I mål vaktar Axel Brage, han blir sedan utbytt under matchen.

Lars Haugen står i mål denna afton.
 
Domare: Mikael Holm och Morgan Johansson. Linjedomare: Daniel Persson och Andreas Lundén.
 
 
Första perioden
Färjestad dominerar första perioden och lyckas dessutom få in två puckar bakom Axel Brage. Michael Lindqvist öppnar målskyttet efter cirka tre minuters spel. Dick Axelsson och Theodor Lennström får var sin passningspoäng. Efter tolv minuters spel är det Christoffer Törngrens tur att utöka. Oscar Steen passar över till Törngren som klipper till. Ytterligare en spelare får passningspoäng och det är Fogström.
Linus Persson hamnar i utvisningsbåsen och hemmalaget genom Glenn Gustafsson som överlistar Haugen i mål. I slutet blir Arnesson utvisad för en holding något som påverkar inledningen även av andra perioden men 1-2 till Färjestad står sig perioden ut.
 
 
Lindqvist nyper till och Färjestad tar ledningen efter drygt tre minuters spel.
 
 
 
Ytterst nära från Färjestads sida att utöka under perioden. Färjestad var hetare och bättre under de första 20 minuterna.
 
Ytterligare en chans från Färjestads sida.
 
Johan Rynos statistik i assistligan.
 
Asplunds försök under första perioden då det återstår åtta minuter kvar.
 
Törngren får in pucken efter en passning av Oscar Steen.
 
0-2 till Färjestad.
 
Statistik för Törngren. 4 mål och en assist de senaste matcherna.
 
Nygård ytterst nära med bara skunder kvar av första perioden. Joakim fälls och Örebro åker på en utvisning.
 
Statistik från första perioden.
 
Lindqvist är nöjd efter de tjugo första men menar att Färjestad släppte in Örebro genom ett mål. "Jag tycker vi äger perioden men släppte in dem i slutet genom målet, vi ska ändra på det i andra, vi har ju ett pp nu i andra så vi får utnyttja det och ta tillbaka comandot igen." Säger Lindqvist till Cmore.
 
Paus för Färjestad inför andra perioden. Taktisk genomgång inför nedsläpp.
 
"Vi för en okej första period stundtals. Helt okej, vi vårdar pucken och det ska vi fortsätta med. Vi spelar en bra borta match, och det är ju naturligt att hemmalaget får energi av sitt mål så det är inget att snacka om. Vi får ta det i början av andra, vi har ju ett pp att tänka på." Säger Pennerborn inför andra perioden.
 
 
Andra perioden
Perioden blir inte gammal innan Michael Lindqvist utökar till 1-3 i pp. Nilsson och Virtanen får var sin passningspoäng. Målet gjordes efter 48 sekunders spel. Tre minuter senare är det Johan Ryno som får in pucken bakom Brage. Wikstrand och Lennström får var sin passningspoäng. Ryno styr in pucken och gör därmed sitt andra för säsongen. 1-4 till Färjestad.
 
Örebro byter målvakt efter fem minuters spel och Kilpeläinen vaktar kassen. Kilpeläinen gör ett misstag efter några minuters spel och Per Åslund är inte långt ifrån att göra 1-5. I samma stund blir Spink utvisad och Färjestad får spela i powerplay. Tekningen flyttas ut efter ett misstag från Färjestad och tekningen sker i Färjestads zon. Något som blir ödestigert för Karlstadlaget. Kalle Olsson styr in ett direkt skott från Hellström och Haugen kan inte plocka den. 2-4 ska snart utökas för Färjestads del. Lindqvist är framme igen och lyckas att fullborda sitt hattrick. 2-5 står sig perioden ut och i slutet av andra perioden utbryter en hel del gruff och bråk. Lennström utvisas för Roughing tillsammans med en Örebrospelare och bara minuter senare utvisas Joakim Nygård och Spink. Den sistnämnde åker ut för Diving medan Joakim får sätta sig på botbänken för en Holding.
 
Michael Lindqvist prickskjuter in 1-3 till Färjestad.
 
 
 
Statistik för Michael Lindqvist.
 
Statistik för Mikael Wikstrand.
 
Ryno styr in 1-4 till Färjestad.
 
 
2 mål för Ryno men 21 assist och det gör att han har kommit upp till 23 poäng denna säsong.
 
Axel Brage har en statistik på 75% efter denna match.
 
Michael Lindqvist tar sig fri och skrinnar från ena sidan till andra. Han prickskjuter in 2-5 och överlistar Örebros målvakt.
 
 
 
 
 
Statistik för Michael Lindqvist denna match.
 
Bråk kännetecknar slutet av perioden.
 
 
Nygård utvisas för en Holding och här faller Örebrospelaren lätt vilket resulterar till en utvisning för honom förseelsen är Diving.
 
Statistik från Andra perioden.
 
Ryno intervjuas vid slutet av perioden. Han säger till Cmore: "vi gör det hela riktigt bra, vi slarvar till det lite bara i slutet så att de får in något mål där men annars fungerar det riktigt bra. Förresten det måste vara länge sedan jag gjorde mål eftersom jag nu står här och pratar med er, istället för en spelare som gjorde hattrick."
Cmores expert poängterar att de har pratat med Michael Lindqvist tidigare och att det är hans tur nu.
"Roligt, hade nästan glömt hur det var att stå här. Det viktiga inför tredje är att vi håller på vårt spel och inte vika ned oss, då tar vi det här i tredje."
 
Skytteligan för Michael Lindqvist.
 
Plus och minus statistik för Wikstrand.
 
 
Tredje perioden
Efter dryga tre minuters spel utökar Färjestad ledningen till 2-6 genom Rasmus Asplund. Dick Axelsson och Jens Westin får var sin passningspoäng. Bara två minuter senare är det Örebro som lyckas överlista Haugen i mål och 3-6 är ett faktum. Målgörare blir Andersson och då det endast återstår tre minuter kvar av matchen fastställer Taylor Spink slutresultatet då han gör 4-6.
 
Rasmus Asplund gör 2-6 till Färjestad.
 
 
 
 
Matchen slutar 4-6 till Färjestad.
 
 
Färjestad tackar publiken.
 
"Vi blir lite för bekväma i slutet och det straffar sig. Helt onödigt kan man tycka. Det var säkert en rolig match då den var så målrik, men det var roligt för oss att vinna matchen. Johan Ryno gjorde det riktigt bra liksom många andra i laget. Johan förtjänade en intervju." Säger Michael Lindqvist om Rynos kommentar tidigare. Han säger också till Cmore: "Fortsätter vi så här så kommer vi nog att hålla oss kvar i toppen."
 
Michael blir utsedd till matchens lirare i omklädningsurmmet och får ta emot sina kamraters ljubel.
 
Statistik från tredje perioden.
 
Detaljerad statistik.
 
Sammanfattning.
 
Övriga resultat i kväll.
 
Tabellen efter kvällens match.
 
Kommande matcher på Cmroe.
 
Källa: cmore och www.shl.se
 
 

Färjestad vände och vann

 Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
 
Färjestad tog ledningen mot Växjö i mitten i första perioden under kvällens möte. I andra var det ombytta roller då Växjö kvitterade tidigt och tog sedan ledningen i slutet av den andra. Färjestad visade ändå prov på tålamod och vände i tredje. Färjestad tog därmed sin första seger mot Växjö denna säsong då de vann borta med 2-4. Målskyttar blev Michael Lindqvist, Ilari Melart, Martin Johansson och Joakim Nygård.
 
Tabelläget inför matchen
 
Sebastian Erixon i intervju med Cmore.
"Jag tycker detta alltid är en rolig match att spela, varje match måste förbereda sig på bästa sätt, spelar ingen roll om det är botten eller toppen. Men mot Växjö är det alltid roliga matcher. Sedan vilket lag man än möter är det ingen skillnad egentligen. Vi måste bara fokusera på vårt spel." Säger Erixon till Cmore.
 
Färjestad saknar fortfarande Alexander Johansson och Anton Grundel.
 
Färjestad ställer Stefan Stéen i mål och så här ser laget ut för övrigt.
 
Laguppställning hemmalaget.
 
Saknas gör: Rahimi (avstängd) Youds, kiiskinen och Pesonen.
 
Domare: Marcus Linde, Mikael Nord. Linjemän: Anders Nyqvist och Johan Löfgren.
 
Pennerborn: "Vi har småslarvat tidigare och för att vi ska kunna vinna matchen i kväll måste vi minimera misstagen, vi har oftast inlett bra men ibland missat det där lilla extra, men vi kommer nog igång snart ordentligt. Gäller bara att vi ska vara med från start och i kväll så är det nog lite extra viktigt annars blir det nog svårt att ta poäng i kväll."
 
 
 
 
Första perioden
Färjestad kom till Växjö med en seger i bagaget mot ett motståndarlag som hade åtta segrar i sin tur. Det var ett intressant möte mellan ettan och tvåan i tabellen. Första perioden gick helt och hållet till Färjestads favör och gästande laget fick också utdelning genom Michael Lindqvist där också Dick Axelsson fick ett passningspoäng.
 
Michael Lindqvist gör 0-1 till Färjestad efter 10 minuters spel.
 
Michael har gjort 10 mål denna säsong och har 9 assist på sitt sparkonto. Totalt 19 poäng unde denna säsong.
 
Målet i repris.
 
Lite statistik från första perioden.
 
Michael är nöjd efter en spelad period. Han säger: "Helt ockej första period från vår sida. Bra snurr och det var roligt att den gick in. Tycker vi  har bra fart och det är roligt. Vi visar att vi verkligen vill vara där uppe i toppen."
 
 
 
 

Andra perioden
Hemmalaget tog tag i matchen och satte i loppet av några minuter kvitteringspucken bakom Stefan Stéen. Andra perioden kännetecknades av grinighet och en del bråk inträffade mellan olika spelare. Växjö tog i slutet ledningen och Färjestad såg ut som om de skulle tappa spelet.
 
Joakim Nygård ytterst nära att göra 0-2 men Victor Fasth räddar.
 
Lite statistik på insläppta mål mellan lagen. Växjö har gjort minst lika mycket mål men släppt in mycket färre än Färjestad.
 
Efter 2-1 målet ny tekning. Det återstår då endast 20 sekunder kvar av perioden.
 
"Vi ska studsa tillbaka i tredje, vi får börja spela snabbare från backarna till forwards då kommer nog vi lösa underläget. Det är det vi ska göra för att ro hem det här." Säger Sebastian Erixon till Cmore.
 
Pennerborn tycker det är en bra match trots underläget.
"Vi måste fortsätta och vara noggranna. Vi ställde till det i slutet av perioden för oss men det finns bramöjligheter att rätta till det hela. För övrigt är vi bra över hela banan och vi gör en bra bortamatch så här långt. Har vi bara lite tålamod nu, vårdar pucken och fortsätter att skapa lägen så ska vi nog ta med oss poäng härifrån." Säger Färjestads tränare till Cmore.
 
 
 

Tredje perioden
Färjestad och Växjö var till en början mycket avvaktande men Karlstadlaget kvitterade efter bara några minuters spel i tredje genom Joakim Nygård. Joakim sköt ett märkligt skott som styrdes in av målvakten Victor Fasth. Färjestad tog sedan ordentligt tag i matchen och såg till genom Martin Johansson att ta ledningen. Christoffer Törngren ytterst nära att utöka ytterligare men pucken träffar ribban. Ilari Melart kunde i slutet av perioden och matchen fastställa slutresultatet då han från egna zonen kunde prickskjuta in 4-2 i öppen kasse efter att hemmalaget tagit ut målvakten.

Resultat: 2-4 (0-1, 2-0, 0-3).
 
Färjestad genom Joakim Nygård kvitterar.
 
Martin Johansson gör 2-3 till Färjestad.
 
Martin Johansson är uppe i 17 poäng denna säsong.  6 mål och 7 assist.
 
Reprisbilder när Martin Johansson sätter 2-3.
 
Ilari klappas om efter att ha prickskjutit in 2-4 till Färjestad.
 
Ilari pratade hela vägen till avbytarbåset om prickskyttet och visas här med Dick Axelsson.
 
Ilari storler i båset.
 
Matchen är slut.
 
 
Glada fans på borta stå.
 
Spelarna tackar fansen
 
Martin Johansson riktigt nöjd efter matchen.
"Jag tycker vi gör en riktigt bra tredje period, en bra borta match. Det beror säkert på revanschlusta, men vi tog det. Vi har nog varit lite trögstartade tidigare och gjort det bra på bortamatcherna också. Det är tre sköna poäng helt klart. Ser också fram emot Örebro borta på torsdag, det ger mig lite speciella känslor. Sedan har vi ju en match mot Malmö också på lördag så det ska bli roligt. Det duggar ju tätt med matcher och det är kul." Summerar Martin Johansson.
 
Statistik över matchen
 
 
Sammanfattning över matchen:
 
Fem matcher spelades under kvällen här är resultaten:
 
Tabellen:
 
Källa: www.shl.se och www.cmore.se