Blekt Färjestad föll med uddamålet

Färjestad spelade mycket blekt under första och delar av andra perioden mot ett skadedrabbat Malmö. Inga mål föll under första perioden utan allt kom som en liten ketchupeffekt i mittenakten som Malmö vann. Mer mål blev det inte utan Malmö kunde plocka till sig tre poäng. Matchen slutade 1-2 till Skånelaget (0-0, 1-2, 0-0).

Tabelläget inför eftermiddagens match.

Ture Varg den ende som kanske var riktigt glad under matchen. Ses här hoppa i korridoren för att muntra upp spelare och fans.

Lindqvist säger följande till cmore inför matchen: "Jag ser verkligen fram emot helgens match mot Malmö, Säsongen har gått ganska bra tycker jag och kemin har varit riktigt bra mellan mig, Dick och Asplund."

Skadeläget ser ut som följande: Alexander Johansson spelar inte, Zetterlund fortsatt avstängd och Grundel har fortfarande hjärnskakning.

Malmö saknas Nihlstorp, Andersson, Forsell, Bryggman bland annat.

Även så saknas Arell, Hadt och Görtz.

Färjestad på väg att äntra isen. Stefan Stéen som senare blir utbytt inför tredje perioden går först.

Publiksiffran 6993.

Färjestad ställer upp med bland annat Stefan Stéen i mål.

Pennerborn säger följande: "Jag tycker säsongen har klickat bra, vi har säkert en hel del att arbeta med precis som alla andra lag, Det är viktigt att vi tänker på vårt spel och är observanta på våra motståndare."

Domare: Morgan Johansson, Patric Bjälkander. Linjedomare: Simon Hillborg och David Laksola.

Malmö ställer upp med Oscar Alsenfelt i mål.

Inför matchen, Stefan Stéen ligger på 91,18%.

Alsenfelt ligger på 89,64%

Färjestad inledde trevande med några chanser mot ett avvaktande Malmö. Några utvisningar föll utan att något lag gjorde mål eller kunde utnyttja sitt övertag. Malmö hade de hetaste möjligheterna under första perioden men totalt sett så var det en mycket tråkig och blek första period. Det är verkligen en trevande inledning med mycket slarv under första perioden.

Malmö spenderar liksom Färjestad mycket tid i hemmalagets zon.

Stefan Stéen räddar kvar Färjestad i första perioden då defensiven inte riktigt är vad den bör vara.

Färjestads nycklar: Jobbet framför båda målen, passningspelet och att ta ansvar. Mycket saknades under både första och andra perioden.

Färjestad med den vassaste chansen då det återstod dryga sex minuters spel.

Färjestad med tre skott på mål mot Malmös sju visar på hur det såg ut på isen.

Nygård säger inför andra perioden följande: "Helt okej period från vår sida, den är jämn, men vi måste ta mer kontroll och hålla i pucken. Vi slarvar för mycket och ska vi ta matchen får vi nog steppa upp ytterligare i andra."

Färjestad och Nygård är inte långt borta från att ge hemmalaget ledningen men lyckas inte överlista Alsenfelt. Istället är det gästerna som smäller in 0-1 till Malmö tidigt i perioden i ett powerplay. Färjestad kommer på hälarna lite och det dröjer inte särskilt länge innan 0-1 blir 0-2. Färjestad reducerar ganska omgående genom Martin Johansson som får en snygg passning av Johan Ryno men fler mål faller inte i perioden och heller inte under matchen.

Martin Johansson gör 1-2.

I slutet av perioden drabbar spelarna samman. En hel del tacklingar där spelarna blir liggande på isen.

Statistik efter andra perioden.

Martin Johansson är inte särskilt glad efter två spelade perioder. "Vi är inte riktigt på tå i dag, känns som om målet blev viktigt för oss men inte tillräckligt. Jag vet inte varför det är så här men vi måste komma igång inför tredje annars blir det nog svårt. Det är mycket som inte klickar och stämmer för oss denna match. Vi har mycket att arbeta på inför tredje om det ska bli match av det här. Mycket kanske beror på småsaker, vi borde åka mer skridskor och vara noga med pucken. En viktig detalj som vi måste göra är att komma med mer tyngd mot motståndarna."

Pennerborn delar Martin Johanssons analys av matchen. "Jag har sagt till grabbarna att vi måste ha mer tålamod nu, men måste komma ut snabbare och ha ett bättre pucktempo. Tycker grabbarna är lite för sega i dag, men jag tror att vi kan nog ladda om och göra match av detta. Det skiljer ju bara ett enda mål så vi ska nog vända på steken. Vi får se om jag gör några förändringar."

Fakta är att Stéen utgår inför tredje och in kommer istället Lars Haugen.

Sista perioden inleds inte riktigt så som Färjestad hade önskat, laget drabbas av en utvisning och kommer därmed av sig ordentligt i tredje.

En hel del gruff och irritation präglar matchen särskilt från Dick Axelssons sida som vid slutet av andra perioden bråkar lite med motståndarna direkt efter avblåsning. Färjestad får igång en stor press mot Malmö som spelar uppoffrande och särskilt målvakten som räddar Malmö kvar i matchen. Nygård, Asplund och Martin Johansson är ytterst nära att kvittera men några mål faller inte. Istället faller Linus Persson genom en ojuste tackling från Miele rakt in i sargen. Händelsen får till och med kommentatorn att reagera och säger att sådana här tacklingar är inte okej oavsett vilken match som spelas. Miele har spelat färdigt matchen 5 minuter + game för checking to the head.

Malmö står emot trycket från Färjestad trots att en hel del utvisningar drabbar dem samt att Färjestad plockar Lars Haugen för att kvittera. Malmö vinner matchen med 2-1 borta i Karlstad och plockar därmed tre poäng efter att ha förlorat de två senaste matcherna.

Färjestads segersvit stannar vid två matcher vunna denna gång.

Tacklingen från Miele gör att Linus Persson brakar rakt in i sargen och blir liggande.

Miele får 5 minuter + game för förseelsen och han har spelat färdigt i Karlstad denna match.

Färjestad får inte hål på Alsenfelt som under fem minuter räddar kvar Malmö.

Ytterst nära men pucken går inte in.

Följande matcher har spelats klart och genom att Växjö tog ytterligare tre poäng så har de säkrat upp första platsen igen. Ytterligare matcher spelas under kvällen. Djurgården ligger för närvarande under mot Rögle med 2-1.

Brynäs har också tagit ledningen mot Örebro med 1-0 och Luleå leder mot Karlskrona med 2-0.