Blekt Färjestad föll mot Luleå

Färjestad hade möjligheten att ta ytterligare tre poäng i kvällens möte men Karlstadslaget var för blekt och det skulle dröja till slutet av andra perioden innan Färjestad fick en puck genom Åslund. Luleå var desto effektivare och besegrade Färjestad med 4-1.

Luleå låg på redan från puckens nedsläpp i första perioden. Larsson blev också den som lyckades göra första målet efter dryga två minuters spel av perioden. Färjestad såg allmänt blekt ut och hade svårt att komma in på motståndarnas zon. De som var närmast i Färjestad att näta var bland annat Linus Persson och Dick Axelsson.
Alexander Johansson sade följande om första perioden: "Vi öppnar okej, men får det där oturliga målet mot oss. Den gick för lätt mellan backarna. Vi har lite halvchanser." Skotten då stod i 8-5 till Luleås favör.

Om 1-0 skulle kännas knepigt så måste 2-0 vara värre. Drygt en minut in i andra perioden smäller det igen och denna gång är det Olausson som överlistar Haugen i mål. Färjestad får en gyllende möjlighet genom att slå en straff men Dick Axelsson lyckas inte överlista Luleås keeper. Färjestad tvingas ta timeout i mitten av matchen för att försöka få ordning på spelet. Flera kontringsmöjligheter bidrog till beslutet där Luleå var ytterst nära att utöka. 2-1 kommer till slut, med knappt en minut kvar att spela i andra perioden och då kommer målet i powerplay. Per Åslund blir målgöraren.

Mikael Wikstrand är inte långt borta att kvittera men pucken dansar på mållinjen och går inte in. Istället komer 3-1 genom Harju som i powerplay träffar nätet bakom Haugen då klockan stannar på exakt 11 minuter.

Då det återstår fem minuter kvar av matchen får Färjestad ett gyllene läge att reducera men Luleå håller undan och Färjestad plockar målvakten. Denna gång är det Falk som i tom kasse utökar till 4-1. Då återstår det knappt en minut kvar av matchen. Luleå håller undan och vinner med 4-1 mot ett Färjestad som har haft det knackigt på borta matcherna under den senaste tiden. Nästa match för Färjestad väntar borta mot Skellefteå som också förlorade sin match mot Örebro med 3-2. Flera utvisningar verkställs i slutet av matchen inte minst genom Fabian Zetterlund och Engsund. Andra som drabbas är bland annat Åslund för en interference.

Pennerborn är mycket besviken och säger bland annat till Cmore: "Vi behöver betala ett betydligt högre pris för att vinna hockeymatcher".