Färjestad förlorade mot Djurgården

Färjestad låg steget efter nästan under hela matchen även om de ryckte upp sig i andra perioden. Vid detta läget var det också Dick Axelsson som kunde reducera efter att Djurgården redan i första tog ledningen med 2-0. I tredje låg Färjestad på för att få en kvittering men den kom aldrig. Istället kunde Djurgården utöka till 3-1 som också sedan blev slutresultatet.

Färjestad har en möjlighet att ta revansch under lördagen då föreningen firar 85 år. Detta blir då en ny back to back match. Däremot står det klart att Färjestad tappar i tabellen till Växjö som besegrade Rögle borta.

Färjestad var tvåa på alla lägen och redan efter dryga 40 sekunder kunde Djurgården ta ledningen. I slutet av perioden utökade Djurgården det trots att Färjestad bjöds in i matchen då en Dif spelare satt utvisad.

Färjestad flyttade upp spelet och det resulterade i att Dick Axelsson kunde reducera till 2-1. Färjestad kämpade vilt under andra och det resulterade i att Djurgården tvingades till att ta en timeout. Men närmare än så kom aldrig Färjestad.

Färjestad låg på och var ytterst nära att kvittera matchen i tredje men Davidsson i Djurgården såg till att utöka då det återstod sju minuter kvar. Färjestad inkasserade därmed sin första förlust mot Djurgården denna säsong samtidigt som detta innebar att Färjestad tappar sin topplacering eftersom Växjö tog hem en seger mot Rögle på borta is under kvällen. Färjestad och Växjö hamnar på samma poäng men Växjö har bättre målskillnad vilket avgjorde tabelläget.

Statistik:
Djurgården - Färjestad 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Period 1
00.42  1-0  EQ  Lucas Vejdemo (44), assist: Riddewall (81), Bergfors (10)
07.39  2-0  EQ  Jonathan Davidsson (71), assist: Davidsson (70), Bernhardth (49)