Färjestad förlorade sin andra raka match

En målfylld tillställning där Färjestad till slut trots bra spel fick bita i gräset. Efter den svidande förlusten i Luleå följdes förlustraden upp med ytterligare en förlust mot Skellefteå. Det var ändå en målrik och fartfylld tillställning som åskådarna bjöds på. Färjestad tog ordentligt tag i matchen under senare delen av första perioden och dominerade i andra men fick ändå inte tre poäng med sig hem. Matchen slutade 6-5 till Skellefteå och Färjestad parkerade på en andra plats i tabellen.

Matchen kom att bli en riktig målfest där Skellefteå kunde dra det längsta strået då de vann med 6-5 (1-1, 3-3, 2-1).

Statistik angående Dick Axelsson.

Färjestad saknar Johansson, Fogström och Grundel inför kvällens drabbning.

Växjö saknar: Berglund, Petterström, Alm och Anderson.

Laguppställningar:

Inför matchen:
"Vi måste spela rakare och spela efter vårt spel. Vi kan inte tänka på hur de andra ska spela." Säger Pennerborn till Vikegård.

Inleddes av ett dominerande Skellefteå spel åtminstone de fem första minuterna, sedan växte Färjestad in och tog över. Efter 33 sekunder kunde Skellefteå ta ledningen genom Oscar Möller men Färjestad gav inte upp. För första gången i Färjestadsdressen kunde Christoffer Törngren se till att kvittera efter dryga fyra minuters spel. Både Zetterlund och Virtanen fick var sin passningspoäng.

Törngren efter första perioden: "Skönt att den satt, jag började tro att jag inte kunde göra mål om jag ska vara riktigt ärlig. Det är skönt att det är gjort i alla fall. Sett på matchen så tycker jag att vi tar över efter de fem första minuterna."

Färjestad tar ledningen genom Per Åslund som skickar in pucken efter dryga sex minuters spel i andra.
Både Oscar Steen och Törngren får var sin passningspoäng. Efter sju minuters spel lyckas Djuse kvittera.
2-3 kom efter tretton minuters spel då Lindqvist får in pucken och efter sexton minuters spel står det 2-4 på tavlan då Christoffer Törngren stänker in sin egna retur bakom Ortio. Skellefteå började trumma på och får in både 3-4 och sedan kvitteringen först genom Holloway och därefter Lindholm i slutet av perioden.

1-2 målet genom Per Åslund.

Pennerborn fundersam efter kvitteringen under andra perioden.

Michael Lindqvist 2-3 i andra perioden.

Snyggt mål av Lindqvist.

Christoffer Törngren hyllas av kamraterna då han stänker in 2-4.

Pennerborn fundersam efter kvitteringen igen. Färjestad har tappat från 2-4 till 4-4 i loppet av ett par minuter.

En mer tillknäppt tredje period där det inte var många som trodde att det skulle bli fler mål. Efter dryga tio minuters spel gör Marcus Nilsson en soloräd och överlistar Skellefteås målvakt. 4-5 till Färjestad men där tog målproducktionen stopp för Färjestad. 5-5 kom genom Holloway bara dryga tre minuter kvar att spela och därefter tog det inte många minuter innan Skellefteå genom Olofsson gjorde 6-5. Då återstod det knappt 25 sekunder kvar att spela.

Färjestad inkasserade därmed sin andra raka förlust och Djurgården närmar sig samtidigt underifrån samtidigt som Växjö utökade poängskörden.

Marcus Nilssons soloräd tystar publiken då han sätter 4-5.