Färjestad slog in på segerspåret

Lennström var inte långt borta från att göra 5-2 under sista perioden men målet dömdes bort på grund av att Törngren hade hög klubba. Foto: Skärmdump från Cmore.
 
Färjestad besegrade Rögle BK under lördagen med 4-2 (1-0, 3-2, 0-0)
Återigen slog Christoffer Törngren till som verkar ha fått fart på sina grejor och måltorkan är över för den tidigare Hv71 spelaren. Martin Johansson, Törngren samt Lennström var bland annat dem som såg till att Färjestad studsade tillbaka med sin målskörd. Martin stod bakom två mål och Törngren samt Lennström slog till med var sitt mål. En annan spelare som gjorde en bra match var Dick Axelsson som fick två passningspoäng under eftermiddagen.

Tabelläget inför matchen.
 
Pennerborn vill se att laget vårdar pucken bättre under matchen, han menar att det var för mycket slarv under de två andra matcherna där Färjestad inte lyckades samla på sig poäng.
 
 Alexander Johansson och Anton Grundel saknas inför lördagens drabbning.
 
 
Christoffer Törngren som slog till på stort mot Skellefteå anses nu ha hittat formen. "Det är en spelare som vi bör hålla ett extra vakande öga på", säger kommentatorn till Cmore.
 
Törngren menar att de sista matcherna har det gått bättre men att det varit tufft att komma in i grejorna. Han är däremot glad över att han får så stort förtroende och han trivs gott med kedjekamraterna.

 
Stefan Steen står denna match.
 
 
 
Gagné och Kolppanen saknas för Rögle.
 
Justin Pogge står för gästerna.
 
 
 
Spelarna äntrar isen.
 
Domare är Daniel Winge, Sören Persson, Andreas Lundén och David Laksola.
 
 
Första perioden
Martin Johansson behövde endast dryga fyra minuter innan han gav Färjestad ledningen i matchen. En tackling från Joakim Nygård öppnade upp möjligheten och Martin sköt ett snyggt skott som träffade krysset.
Färjestad fortsatte att trumma på och chanserna avböt varandra. Rögle hade svårt att reda ut situationen men kunde tack vare Pogges stabilitet ändå freda sitt mål. Perioden var ändå jämn och chanserna fortsatte att florera.
 
Martin Johansson gör 1-0.
 
 
Målet från Martin Johansson.

Stefan Stéen stod pall då Rögle försökte kvittera.
 
Dick Axelsson ytterst nära att utöka. Han krånglar sig mellan flera Rögle spelare men skottet smiter utanför.
 
Flera intentioner om att Färjestad var på gång. Lennström är ytterst nära att göra 2-0.
 
Dick Axelsson med sin fina dragning.
 
Statistik kring backarna och skytteligan. Virtanen leder.
 
Snurrigt i slutet av första perioden en dubbelutvisning som kvittas.
 
Statistik från första perioden.
 
Martin Johansson är ganska nöjd, Däremot poängterar Martin att han anser att Färjestad slarvar fortfarande för mycket och det är något som han anser Färjestad ska förbättra under andra perioden.
 
Mer statistik från första perioden.
 
 
Andra perioden
Färjestad ligger på under andra perioden och Theodor Lennström gör sitt första mål för Färjestad under säsongen efter bara knappt en minut. Färjestad skulle utöka ytterligare efter att Collberg utvisas på grund av en hög klubba efter dryga nio minuter. Färjestad utnyttjar situationen och gör 2-0 genom Martin Johansson. Bara tio sekunder senare skulle Christoffer Törngren göra sitt tredje mål för säsongen då han slår in en retur som kommer från Sebastian Erixon. Rögle tar timeout för att lugna ned sina spelare. Något som också ger effekt.
Westin utvisas efter ett par minuter senare för Puck out och Lerg slår då till i powerplay efter dryga tolv minuters spel. 4-1 står sig inte särskilt länge utan 4-2 är snart ett faktum då Younan anfaller och sätter pucken bakom Stefan Stéen.
 
Theodor Lennström gör 2-0.
 
 
Johan Ryno ytterst nära att göra 3-0. Däremot kommer skottet inte riktigt fram.
 
Tekningsstatistik.
 
3-0 genom Martin Johansson i powerplay då Collberg sitter utvisad.
 
 
 
 
Martin Johansson skjuter mot mål.
 
Christoffer Törngren gör 4-0 för Färjestad.
 
Glada supporterar som firar.
 
Törngrens mål som träffar rätt.
 
 
Perioden slutar 3-2 till Färjestad, här står Asplund i tekning mot Rögle spelare.
 
Martin Johansson har blivit utsedd till matchens lirare tillsammans med Stefan Stéen.
 
Rögle spelare tacklas i slut minuten däremot ingen utvisning.
 
Theodor Lennström vid en intervju med cmores reportrar. "Vi släpper in dem på slutet i matchen igen, vi måste komma ut ännu bättre i tredje och inte ge dem så mycket chanser där." Säger Lennström.
Han svarar också på frågan om hur han tycker att hans kedja fungerar och säger: "Linkan bad mig att följa med upp i anfallet. Jag fyllde på och det skapar i sin tur mycket, jag tycker det fungerar riktigt bra mellan oss. Sedan i matchen måste vi nog stoppa till luckorna lite mer så ska det nog gå vägen."
 
 
Pennerborn är lite missnöjd med att Färjestad släpper till det lite för mycket, han säger: "Vi måste behålla skärpan nu hela matchen och då menar jag i 60 minuter, vi har ett pp nu så det hjälper en del. Det är däremot viktigt att vi inte förhastar oss och fattar sämre beslut oavsett var vi befinner oss. Det spelar ingen roll om vi är i anfallszon, vår egen försvarszon eller i mittzon. Det gäller att vi är tydliga så ska vi nog klara det här."
 
Stefan Stéens statistik efter två spelade perioder.
 
Pogges statistik efter två spelade perioder.
 
Nedsläpp.
 
Tredje perioden
Inga mål föll under tredje, däremot fanns det många chanser. Främst var det Rögle som försökte reducera ytterligare men tack vare stabilt målvaktsspel av Stefan Stéen så blev det inga mål. Då Lennström skickar pucken mot mål studsar pucken till och ställer Pogge i kassen. Pucken går förbi och in men målet blir bortdömt då Christoffer Törngren håller sin klubba för högt.
 
Nygård är däremot inte långt borta men skottet träffar ribban och ut. Även Lennström och Dick träffar stolpen utan att det går in. Så slutar matchen efter en mållös period.
 
Matchen slutar 4-2 till Färjestad och därmed inkasserar Karlstadlaget ytterligare en seger.
 
Törngren ytterst nära att utöka men skotten träffar ribban.
 
Publiksiffran 7112 såg matchen där Färjestad besegrade Rögle.
 
 
 
 
Pogge tackar för en god match, Lars Haugen i samtal med Kanadensaren.
 
Publiken hyllar spelarna.
 
Statistik från matchen.
 
Törngren säger följande till Cmore: "Vi gör en bra match, Rögle är farliga på sina kontringar men jag tycker att vi redde ut det hela riktigt bra. För min egna del så tycker jag det ser bättre och bättre ut, min line har fungerat bättre och bättre något som jag tycker är positivt. Det är bara att fortsätta jobba på, nu ser jag fram emot Växjö på tisdag så det är bara att köra."
 
Mer statistik från www.shl.se
 
Sammanfattning:
 
Övriga resultat:
 
Tabelläge:
 
Källa: Cmore.se och www.shl.se