Färjestad tog revansch på Djurgården

Färjestad hade möjlighet att visa att ingen skulle kunna störa dem hemma i Karlstad. Det visade sig också stämma, det var ett helt annat Färjestad som tog tag i taktpinnen inför en fullsatt arena och trummade på även om det var en målsnål tillställning.

Jens Westin fick göra sitt andra mål i Färjestadtröjan och då i inte vilken tröja som helst utan en snygg retrotröja. Färjestad firade nämligen 85 år och serverade bland annat en gigantisk tårta. Trots Tifogruppens kritik mot Färjestad bk angående småsaker så som ljusstavar så svarade Karlstadlaget upp till en mycket intressant dans med Djurgården. Dick Axelsson blev sedan den andra målgöraren då Färjestad besegrade Djurgården hemma i Löfbergs Arena med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1).

Laget ställer upp med sina retrotröjor efter matchen. Skärmdump från Cmore.

Djurgård placerar Adam Reideborn mellan stolparna medan Färjestad låter Stefan Stéen fortsätta i denna match. Johan Ryno får mottaga innan nedsläpp ett pris för Månadens spelare inför en fullsatt arena.
Djurgården inleder som väntat hårt mot Färjestad även om Färjestad efter två minuter tar över taktpinnen. Efter 9 minuters spel är det Jens Westin som direktskjuter mot målvakten Reideborn. Pucken går rakt in och Färjestad tar ledningen i första perioden. Passningspoäng går till Ryno och Alexander Johansson. Färjestad dominerar mer eller mindre hela första perioden efter målet och Djurgården har svårt att komma ut egen zon.

Djurgården drar på sig en mängd utvisningar som bidrar till att de blir tillbakapressade. Färjestads powerplayspel fungerar inte och Djurgården reder ut situationen.

Ryno, Westin och Nygård firar efter målet.

Pucken som kommer in snett framifrån från Reideborns högra sida.

Westin skjuter mot mål.

Cmore berömmer Westin för sin effektivtet mot Djurgården.

Efter perioden summerar Jens Westin matchen så långt."Vi börjar bra, mycket bättre än igår. Vi får långa anfall på dem."

Nygård hade stora möjligheter att inleda målskyttet men han lyckades inte få in pucken, det är snygga tröjor.

Alexander Johansson redo för att teka under första perioden.

Rasmus Asplund tekar under första perioden då det återstår dryga nio minuter kvar.

Stora möjligheter för Färjestad här är det ytterst nära för Nygård att peta in pucken.

Marcus Nilsson är den siste under första perioden som får möjlighet, han kommer direkt från botbänken och rakt in i hetluften. Pucken lyckas Reideborn slå bort med handsken och skottet går utanför.

Skottstatistik vittnar om från första perioden att Färjestad har kopplat ett starkt grepp om matchen. 13-4 i skott och Färjestad har dessutom endast två utvisningsminuter i första perioden.

Full aktivitet i Färjestads bås. Pennerborn var framme och ropade flera gånger till sina spelare under matchen.

Färjestads skadeproblem, två backar med hjärnskakning och en av stängd. På bänken sitter bland annat Enock som ersätter en av dessa backar.

Joakim Nygård är ytterst nära att utöka men får inte in pucken. Michael Lindqvist är heller inte långt borta i momentet efter men några mål blir det inte under andra perioden. Bland annat så är också Dick Axelsson riktigt nära då han stormar fram mot mål men pucken hamnar utanför målburen. Både Fabian Zetterlund och Johan Ryno är mycket nära att utöka ledningen men målvakten är bra med på noterna. Färjestad drabbas av en utvisning i sista minuten. Han fäller en utespelare och får sätta sig på botbänken.

Färjestad ligger på för att utöka under andra perioden.

Johan Ryno i SHLs poängliga.

Ryno ytterst nära att utöka men Ridderwall får undan Rynos klubba.

Virtanen i kamp med Djurgårdsspelare.

Mycket kamp under andra perioden.

Ryno ytterst nära.

Fabian Zetterlund med sitt snygga skott.

Stefan Stéen höll nollan intakt under två hela perioder.

Reideborn fick släppa en puck förbi sig i första perioden men höll nollan under andra.

Nedsläpp.

Färjestad tycktes ta det hela en smula lugnare men kontrollerade händelserna ganska väl, det var främst Djurgården som försökte sig på flera försök att ta sig in mot mål. Detta tack vare ett powerplay inledningsvis av perioden. Flera chanser från Djurgården men som inte resulterade i något mål. Färjestad får svårt att ta sig ut ur zonen under den första delen av tredje perioden. Då Färjestad vänder spelet så är det Reideborn som ensam mer eller mindre räddar kvar Djurgården i matchen. Färjestad skulle få utdelning i slutet av andra perioden och då det endast återstår dryga två minuter kvar av perioden. Djurgården har tagit ut målvakten och Dick passar då på att prickskjuta in 2-0 till Färjestad.

Djurgården är inte sena att reducera och då medan Färjestadsklacken fortsätter att sjunga håhå jaja, det blåser i träa idag. Målgörare för Djurgården är Calle Ridderwall. Djurgården tar då en timeout med endast 22 sekunder kvar av matchen. Däremot håller Färjestad undan och vinner med 2-1.

Dick Axelsson jublar efter 2-0 målet.

Dick Axelsson skickar pucken i tom kasse.

Stefan Stéen är mycket nöjd efter matchen: "Alla matcher är svåra på sitt sätt. Vi lyckas klara den här, det är gött!" Säger han till Sanny Lindström.

Stefan klappas om efter segern av bland annat Alexander Johansson.