Färjestad vände och vann

 Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
 
Färjestad tog ledningen mot Växjö i mitten i första perioden under kvällens möte. I andra var det ombytta roller då Växjö kvitterade tidigt och tog sedan ledningen i slutet av den andra. Färjestad visade ändå prov på tålamod och vände i tredje. Färjestad tog därmed sin första seger mot Växjö denna säsong då de vann borta med 2-4. Målskyttar blev Michael Lindqvist, Ilari Melart, Martin Johansson och Joakim Nygård.
 
Tabelläget inför matchen
 
Sebastian Erixon i intervju med Cmore.
"Jag tycker detta alltid är en rolig match att spela, varje match måste förbereda sig på bästa sätt, spelar ingen roll om det är botten eller toppen. Men mot Växjö är det alltid roliga matcher. Sedan vilket lag man än möter är det ingen skillnad egentligen. Vi måste bara fokusera på vårt spel." Säger Erixon till Cmore.
 
Färjestad saknar fortfarande Alexander Johansson och Anton Grundel.
 
Färjestad ställer Stefan Stéen i mål och så här ser laget ut för övrigt.
 
Laguppställning hemmalaget.
 
Saknas gör: Rahimi (avstängd) Youds, kiiskinen och Pesonen.
 
Domare: Marcus Linde, Mikael Nord. Linjemän: Anders Nyqvist och Johan Löfgren.
 
Pennerborn: "Vi har småslarvat tidigare och för att vi ska kunna vinna matchen i kväll måste vi minimera misstagen, vi har oftast inlett bra men ibland missat det där lilla extra, men vi kommer nog igång snart ordentligt. Gäller bara att vi ska vara med från start och i kväll så är det nog lite extra viktigt annars blir det nog svårt att ta poäng i kväll."
 
 
 
 
Första perioden
Färjestad kom till Växjö med en seger i bagaget mot ett motståndarlag som hade åtta segrar i sin tur. Det var ett intressant möte mellan ettan och tvåan i tabellen. Första perioden gick helt och hållet till Färjestads favör och gästande laget fick också utdelning genom Michael Lindqvist där också Dick Axelsson fick ett passningspoäng.
 
Michael Lindqvist gör 0-1 till Färjestad efter 10 minuters spel.
 
Michael har gjort 10 mål denna säsong och har 9 assist på sitt sparkonto. Totalt 19 poäng unde denna säsong.
 
Målet i repris.
 
Lite statistik från första perioden.
 
Michael är nöjd efter en spelad period. Han säger: "Helt ockej första period från vår sida. Bra snurr och det var roligt att den gick in. Tycker vi  har bra fart och det är roligt. Vi visar att vi verkligen vill vara där uppe i toppen."
 
 
 
 

Andra perioden
Hemmalaget tog tag i matchen och satte i loppet av några minuter kvitteringspucken bakom Stefan Stéen. Andra perioden kännetecknades av grinighet och en del bråk inträffade mellan olika spelare. Växjö tog i slutet ledningen och Färjestad såg ut som om de skulle tappa spelet.
 
Joakim Nygård ytterst nära att göra 0-2 men Victor Fasth räddar.
 
Lite statistik på insläppta mål mellan lagen. Växjö har gjort minst lika mycket mål men släppt in mycket färre än Färjestad.
 
Efter 2-1 målet ny tekning. Det återstår då endast 20 sekunder kvar av perioden.
 
"Vi ska studsa tillbaka i tredje, vi får börja spela snabbare från backarna till forwards då kommer nog vi lösa underläget. Det är det vi ska göra för att ro hem det här." Säger Sebastian Erixon till Cmore.
 
Pennerborn tycker det är en bra match trots underläget.
"Vi måste fortsätta och vara noggranna. Vi ställde till det i slutet av perioden för oss men det finns bramöjligheter att rätta till det hela. För övrigt är vi bra över hela banan och vi gör en bra bortamatch så här långt. Har vi bara lite tålamod nu, vårdar pucken och fortsätter att skapa lägen så ska vi nog ta med oss poäng härifrån." Säger Färjestads tränare till Cmore.
 
 
 

Tredje perioden
Färjestad och Växjö var till en början mycket avvaktande men Karlstadlaget kvitterade efter bara några minuters spel i tredje genom Joakim Nygård. Joakim sköt ett märkligt skott som styrdes in av målvakten Victor Fasth. Färjestad tog sedan ordentligt tag i matchen och såg till genom Martin Johansson att ta ledningen. Christoffer Törngren ytterst nära att utöka ytterligare men pucken träffar ribban. Ilari Melart kunde i slutet av perioden och matchen fastställa slutresultatet då han från egna zonen kunde prickskjuta in 4-2 i öppen kasse efter att hemmalaget tagit ut målvakten.

Resultat: 2-4 (0-1, 2-0, 0-3).
 
Färjestad genom Joakim Nygård kvitterar.
 
Martin Johansson gör 2-3 till Färjestad.
 
Martin Johansson är uppe i 17 poäng denna säsong.  6 mål och 7 assist.
 
Reprisbilder när Martin Johansson sätter 2-3.
 
Ilari klappas om efter att ha prickskjutit in 2-4 till Färjestad.
 
Ilari pratade hela vägen till avbytarbåset om prickskyttet och visas här med Dick Axelsson.
 
Ilari storler i båset.
 
Matchen är slut.
 
 
Glada fans på borta stå.
 
Spelarna tackar fansen
 
Martin Johansson riktigt nöjd efter matchen.
"Jag tycker vi gör en riktigt bra tredje period, en bra borta match. Det beror säkert på revanschlusta, men vi tog det. Vi har nog varit lite trögstartade tidigare och gjort det bra på bortamatcherna också. Det är tre sköna poäng helt klart. Ser också fram emot Örebro borta på torsdag, det ger mig lite speciella känslor. Sedan har vi ju en match mot Malmö också på lördag så det ska bli roligt. Det duggar ju tätt med matcher och det är kul." Summerar Martin Johansson.
 
Statistik över matchen
 
 
Sammanfattning över matchen:
 
Fem matcher spelades under kvällen här är resultaten:
 
Tabellen:
 
Källa: www.shl.se och www.cmore.se