Färjestad i toppen igen

Löfbergs arena och inför 6623 i publiken såg Färjestad till att vinna över Brynäs med 4-1. Foto: Skärmdump, Cmore.

Färjestad tog emot Mikael Johanssons Brynäs under eftermiddagen och visade var skåpet skulle stå.
Färjestad besegrade Brynäs med 4-1 på hemma is efter en kanonprestation från hela laget.

Laguppställning:

Båda lagen inledde piggt och raskt över isen, chanser fanns åt båda hållen men Stefan Stéen storspelade och hemmalaget visade upp sig på sin bästa sida. Det var också Dick Axelsson som såg till att ge hemmalaget ledningen i numerärt överläge cirka åtta minuter in i perioden. 1-0 där Martin Johansson och Mikael Wikstrand fick var sin passningspoäng. Ledningen skulle däremot inte bli långvarig bara sekunder senare slog Ölund till från Brynäs och placerade ett hårt skott rakt in bakom en överaskad Stefan Stéen i målet. Resultatet höll sig över perioden även om det blev grinigt i slutet av den samma. En dubbelutvisning blev resultatet.

Dick Axelsson gör mål för Färjestad under första perioden.

Två minuter in i perioden slår Jessie Virtanen till och ger hemmalaget ledningen på nytt. Denna gång kunde inte Brynäs komma ikapp. Dryga två minuter senare slog Nygård till och utökade Färjestads ledning till 3-1. Brynäs tar timeout för att lugna ned sitt egna lag.

2-1 till Färjestad genom Virtanen.

3-1 genom Nygård

Anton Grundel blir utvisad för en cross-cheking och får inte spela mer. Många tyckte detta var ett mycket hårt straff på backen som inte får spela mer. Incidenten inträffade efter sju minuters spel i tredje perioden.
Trots försök från Brynäs så är det nära att Färjestad kommer fria och gör mål med en man mindre på isen. Brynäs är inte effektiva nog och Färjestad klarar av situationen. 4-1 kommer efter 15 minuters spel och denna gång är det Marcus Nilsson som får en läcker pass från Martin Johansson och överlistar målvakten.

4-1 genom Marcus Nilsson.

Martin Johansson är riktigt nöjd efter matchen, han tycker laget fungerar riktigt bra den senaste tiden.

Värt att notera: Mikael Johansson kramar om flera av Färjestads spelare efter matchen det trots att han spelade för Brynäs.

Statistik:
Färjestad toppar tabellen efter dagens vinst. Placeringen kan ändras då Växjö kommer att spela sin match på söndag.

Färjestad - Brynäs: 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
Skott på mål: 20 - 26
Skott utanför: 14 - 18
Räddningar: 25 - 16
Räddningsprocent: 96,15 - 80,00
Utvisningsminuter: 35 (8x2+5+GM) - 6 (2x3)
Powerplayprocent: 50.00 - 0.00
Mål i boxplay: 0 - 0