Färjestad inkasserade sin första ordinarie förlust

Det blev noll poäng i Ängelholm under tisdagen. Färjestad såg till att i första perioden ta ledningen med 0-1 genom Per Åslund men därefter tog det stopp. Rögle kom igen och kvitterade tidigt (15 sekunder) in i andra perioden och därefter tog det inte särskilt lång tid innan även 2-1 satt bakom Lars Haugen som fick en mycket tuff match. Inför tredje perioden trodde Pennerborn att det skulle vända men så blev det inte. Rögle tog tag i matchen rakt igenom och gjorde både 3-1 och 4-1 innan Färjestad kunde göra 4-2. Karlstadlaget passade på att plocka målvakten något som visade sig bli dyrt. Istället för 4-3 kom 5-2 som blev slutresultatet.

Någon kanske menar att detta var en skräll men fakta är att Färjestad har haft svårt för bottenlagen förut och mot just Rögle har det inte varit särskilt lätt för Färjestad. Förra säsongen vann Färjestad inte en enda match mot Rögle är värt att nämnas.
Efter matchen gav Pennerborn följande analys: "Vi har en olycklig start på andra, två puckar som styrs in via klubbor. Det ville sig inte riktigt idag, vi var väl inte riktigt beredda på att betala det lilla extra som behövdes för att vinna."