Färjestad rodde hem ytterligare en seger

Lindqvist var den store målgöraren som bidrog till segern över Mora ik även denna eftermiddag. Michael Lindqvist gick därmed upp i poängligan på SHL. Foto: screenprint, Cmore. Färjestad kunde till slut vinna mot Mora ik med 4-1.

Mora mötte för andra gången Färjestad i en back to back match på kort tid. Denna gång inledde Färjestad mycket slött och Dick Axelsson var heller inte särskilt nöjd efter två spelade perioder.

Mycket tyder på att det var slitna kroppar som möttes under eftermiddagen och det visade sig också vara svårt att få in puckarna.

Färjestad inledde mycket sömnigt, det fanns chanser även om dessa var få och det gav dessutom möjlighet för Mora ik att etablera stundvis bra tryck mot Haugen i mål.

Det var Mora ik som lyckades spräcka nollan, åtta minuter in i andra perioden ser Robin Johansson till att ge nykomlingarna ledningen med 0-1. Dick Axelsson gör femton munuter senare en egen soloraid och kvitterar för Färjestad. I slut minuten tar Mora på sig en onödig utvisning vilket kommer att under tredje  perioden visa sig vara riktigt kostsamt. Rubriceringen lyder att det var för många spelare på isen.

Ännu en ny utvisning vilket leder till att Färjestad får spela 5 mot 3 under ett par minuter. Något som också Michael Lindqvist utnyttjar skoningslöst. 2-1 sitter där den ska efter att Ryno gav Lindqvist pucken. 3-1 kommer i slutet av andra perioden även detta genom ett powerplay. Michael Lindqvist får en bra passning av Virtanen och kan sätta in pucken bakom Pettersson i Mora kassen. 4-1 kommer efter att Mora tagit ut målvakten och Sebastian Erixon sätter pucken i tom kasse.

Färjestad tar därmed sin femte raka seger och seglas samtidigt upp på första platsen i tabellen.