Färjestad ska inleda förhandlingar

Foto: sportlovin.se
 
En spelare som gett sitt uttryck för att han vill stanna i Färjestad ytterligare fler säsonger är Jessie Virtanen. I en artikel så meddelade han att han är intresserad av att fortsätta i Färjestad. Han är beredd att förlänga med Karlstadlaget. Något som fått Peter Jakobsson att agera.
"Givetvis vill vi förlänga med Jessie Virtanen, det kommer att ske rätt snart." Meddelade Jakobsson till www.vf.se

Johan Ekberg skrev på sin blogg angående backen följande:
"Att man ”bara” skrev ett ettårskontrat sa Peter Jakobsson att ”Det var Jesses egna önskan att få känna på det lite” eftersom han nu för första gången skulle testa på spel utanför hemstaden Rauma. Men vad jag har förstått trivs han i Karlstad, och sedan han skrev på har Färjestad även gjort klart med landsmannen Ilari Melart för både den här och nästa säsong. 26 år gammal har Jesse Virta­nen sina bästa säsonger precis framför sig. Färjestad gör klokt i att se till att det är i Karlstad han tillbringar dem."

Nu verkar alltså Ekbergs önskan gå i uppfyllelse. Färjestad kommer att inleda förhandlingar med backen och jag skulle inte bli förvånad om det handlar om ett två till tre års kontrakt med Jessie Virtanen.

En annan tanke jag har är att Färjestad kommer säkert inte låta Mikael Johansson gå förbi helt och hållet till nästa säsong. Orsaken är att Asplund till nästa säsong lär försvinna till NHL. Det kan finnas en tanke hos Färjestad som gärna vill behålla Dick Axelsson även nästa säsong. Alla håller med om att Mikael Johansson är en bra center och om Rasmus försvinner till nästa säsong så skulle Mikael Johansson platsa i en andra kedja tillsammans med Dick Axelsson och Michael Lindqvist.

Vid en intervju med Dick Axelsson så talade han varmt om att vilja spela med Micke i framtiden. Bästa lösningen för Jakobsson och Färjestad vore då att signa in Micke till nästa säsong. Micke kan då spela i Brynäs under denna säsong och sedan återvända till Färjestad. Han har gjort en liknande tur tidigare då han spelade för Leksand under ett år och sedan gjorde comeback i Färjestad.

Michael Lindqvist - Mikael Johansson - Dick Axelsson skulle vara en intressant andra kedja. Detta är i alla fall min tanke kring Mikael Johansson.

Till kommande säsong lär nog också Magnus Nygren återvända till Färjestad bk. Vilket också skulle ge Karlstadlaget en riktigt grym backbesättning. Ilari Melart, Nygren, Virtanen, Wikstrand, Grundel som en grym stomme tillsammans med Sebastian Erixon, Teodor Lennström och Westin.

Så här tror jag faktiskt Färjestad ser ut nästa säsong.

Målvakter:
Stefan Stéen
Olle Eriksson Ek/Lars Haugen
 
Vad händer med Lars Haugen? Om Färjestad nu förlänger med Haugen så kommer nog målvakterna att se ut som det varit den senaste säsongen. Något säger mig ändå att Färjestad inte förlänger med Lars Haugen eller att han faktiskt lämnar klubben. Jag har en känsla av att Färjestad plockar upp en målvakt från de egna leden och då står nog Olle Eriksson Ek på tur. En arton åring som då blir 19 och om man tittar till exempel på Luleå HF så har de en 19 åring som backup till Lassinantti vilket inte alltså är särskilt ovanligt. Tror att Färjestad låter Stefan Stéen stanna kvar och sedan ge Olle Eriksson Ek chansen i A-laget. Skulle däremot Lars Haugen och Stefan Stéen förlänga med Färjestad så ser alltså målvaktsteamet ut som tidigare. Olle har däremot gjort sig förtjänt att få en chans i A-laget han har imponerat på många och som ni vet så är han bror till Joel och son till Clabbe. Justin Pogge skulle också vara ett alternativ om nu inte Lars Haugen plockas in. Problemet är nog att vi behöver en uttalad första målvakt och även om Pogge är bra så finns det risk att det blir en liknande skev fördelning igen. Att Färjestad med andra ord spelar två målvakter omvartannat som det är idag. Jag tror nog inte riktigt att detta är optimalt egentligen och att Justin Pogge stannar nog i Rögle precis som Jonas Gustavsson stannar i Linköping samt Christoffer Nihlstorp spelar för Malmö.

Backbesättning till nästa säsong
Här kommer det inte bli många förändringar särskilt då flera av spelarna har kontrakt som löper över flera år.
Nyaste förändringen är att Virtanen stannar kvar i Färjestad och antagligen så kommer Magnus Nygren tillbaka till Färjestad. En som vi nog inte kommer att se i Färjestad den säsongen vilket gör mig sorgsen är nog Olle Kristian Tollefsen. Han har varit borta länge och jag har svårt att han kommer att spela hockey igen. Jag hoppas ändå att han gör det och håller givetvis tummarna för att han kommer tillbaka.
 
Sebastian Erixon
Anton Grundel
Theodor Lennström
Ilari Melart
Magnus Nygren
Jessie Virtanen
Jens Westin
Mikael Wikstrand
 
Dessa sju backar kommer att lira i Färjestad nästa säsong. Dessutom som ni kanske märker så kommer också Magnus Nygren att spela i Färjestad kommande säsong. Detta blir en grymt stark backbesättning. Theodor kommer då bli extra back i laget och Färjestad kommer att få det svårt att plocka åtsidan någon back eller plocka in någon junior i laget.

Forwards besättning
Mycket tyder på att Rasmus lämnar Färjestad till nästa säsong vilket öppnar upp för Mikael Johansson.
Då kommer också Dick att välja stanna kvar i laget vilket nog Peter Jakobsson nog vill se helst av allt. Tror att Marcus Nilsson förlänger med Färjestad. Frågetecken blir nog på en spelare Linus Persson som har varit en hel del skadad på försäsongen. Här tror jag mycket hänger på om han är hel under denna säsongen  eller om skadeproblemen fortsätter för Linus. Vem som troligtvis ersätter Linus Persson om han nu inte stannar så lär det nog bli Jacob De La Rose.
 
Dick Axelsson
Niklas Fogström
Alexander Johansson
Martin Johansson
Mikael Johansson
Michael Lindqvist
Joakim Nygård
Linus Persson/Jacob De La Rose?
Johan Ryno
Oscar Steen
Christoffer Törngren
Fabian Zetterlund
Per Åslund
 
Tack för ordet.