Färjestad studsade tillbaka

Dick Axelsson gör 1-0 mot Luleå efter dryga 12 minutersspel. Skärmdump från Cmore.

Trots att Luleå växte sig in i matchen studsade Färjestad tillbaka direkt efter den snörpliga förlusten mot Rögle bk. Färjestad tog ledningen omgående i första perioden med två mål men var inte långt ifrån att tappa ledningen under andra. Hade det inte varit för Stefan Stéens storspel under perioden så skulle det nog varit tufft för Karlstadlaget. Däremot såg Nygård till att bidra ordentligt under matchen och blev också utsedd till matchens lirare i slutet då Färjestad besegrade Luleå hemma med 4-2 (2-0, 1-1, 1-1). En match som kan sägas vara mycket jämn.

Redo för spel, skärmdump från Cmore.

Domare för kvällen: Sören Persson, Wolmer Edqvist, Gustav Jonsson och Simon Hillborg.

Laguppställning, Färjestad och Stefan Stéen vaktar kassen.

Stefan Stéen med sin statistik.

Gustavsson i mål för Luleå.

Filip Gustavsson i Luleås mål.

Ryno kom att betyda en hel del för laget under Torsdagen, här presenteras han i Löfbergs Arena.

Nedsläpp.

Färjestad inledde piggast mot Luleå som hade det svårt att värja sig. Färjestad hade dessutom riktigt bra flyt med powerplay och kunde genom Dick Axelsson i den spelformen göra mål dryga åtta minuter in i perioden. Johan Ryno stod som assisterande på målet och Johan visade tydligt att han var på spelhumör. För bara någon minut senare small det på nytt och denna gång var det Joakim Nygård som fick göra 2-0 till hemmalaget. Johan Ryno fick även där en passningspoäng. I slutet av första perioden blev det Färjestads tur att sitta på botbänken genom Linus Persson men några mål föll inte för Luleås del.

Dick Axelsson i en intervju med Cmore, Skärmdump från Cmore sport.

Under pausen intervjuas Dick Axelsson av Cmore och han säger följande om perioden.
"Jag tycker vi spelar riktigt bra, vi tappar inga puckar, det är grymt bra spelat av oss."
Dick får också en fråga kring målet som han gjorde i Powerplay och svaret blir:
"Jag ville kvar lite extra så jag stannade kvar på isen, egentligen var det ju Lindqvist:s plats. Men jag behövde istiden."
Dick Axelsson berömer sin kamrat Johan Ryno och kedjan han spelar med. Om Ryno säger Dick:
"Han är en otroligt bra spelare, jag försöker bara gå till ytan som är ledig så kommer pucken. Ni ser ju vad som händer där ute."
Dick fortsätter att berömma laget och säger:
"Det är många skickliga indivister i vårt lag och det behövs då det är flera lag som är skickliga i boxen. Vi har verkligen tränat på och som ni ser så fungerar den riktigt bra."
Dick får en kommentar om sin frisyr som står åt olika håll och han skrattar bara och svarar:
"Det är svettigt därute, ni borde känna till det och det är ju därför frillan ser ut som den gör."

Dick Axelsson 1-0 till Färjestad

2-0 genom Joakim Nygård.

Dicks mål granskas av Cmore.

Redo för andra perioden. Publiken på bild.
Lite statistik från andra perioden.

Färjestad ligger ordentligt på för att utöka till 3-0 och det hängde bokstavligen i luften inledningsvis av perioden.
Luleå fick plötsligt efter tre minuters spel luft under vingarna och prickade ramen bakom Stefan Stéen. I samband med skottet drog Virtanen på sig en utvisning och fick sitta av två minuter men Färjestad kunde freda sin kasse trots ett bra tryck från gästerna. Michael Lindqvist åker på en tuff tackling och tar sig mödosamt till båset, han fick huvudet intacklat i sargen men ingen utvisning ansåg dommarna. Utvisningen kom senare mot Sandström då han sträckte ut sitt ben mot en framstormande Färjestadsspelare. Joakim Nygård var åter framme i powerplay och tack vare ett fint klapp klapp spel gjorde Nygård sitt andra för kvällen, efter dryga fjorton minuters spel. Även Ryno fick åter en passningspoäng i samband med målet.  Färjestad fick inte jubla länge förrän Johan Harju i Luleå lyckades stjäla pucken från Sebastian Erixon och ta sig mot mål, han passade en spelare och pucken styrdes på Erixons skridsko och in i mål. Då hade det gått 10 sekunder efter att Nygård gjort 3-0.

Lite mer information. Anton Grundel på bild.

Axelsson och Johnston började bråka och åkte ut för en tvåa vardera. Temperaturen hade stigit ordentligt mellan spelarna. Flera gruff och bråk framträdde. Luleå drabbades av en ny utvisning i samband med ett byte vilket satte Färjestad i ett riktigt bra läge. Färjestad fick spela 4 mot tre under de sista minutrarna av perioden. Färjestad däremot kunde inte utnyttja sitt övertag och resultatet 3-1 stod sig fram till pausvila.
Värt att nämnas är att Färjestad var inte långt borta under den sista delen att utöka till 4-1 men Gustavsson i mål för Luleå stod pall för trycket.

3-0 målet Joakim Nygård.

Målbilder från 3-0 målet.

Nedsläpp.

Luleå reducerade bara efter 50 sekunder in i tredje och 3-2 är ett faktum. Lundeström står parkerad vid mål och Rydahl serverar honom pucken så att han kan trycka in den bakom Stefan Stéen. Färjestad började plötsligt vakna till liv ordentligt och har flera möjligheter att göra 4-2 men målvakten Gustavsson fortsätter att storspela.
Även om Färjestad låg på så var det Luleå som låg riktigt nära ett mål, det var ribban som räddade Stefan Stéen då Olausson efter nio minuters spel försöker få in pucken. Luleå börjar äta sig ordentligt i den tredje perioden och pressar Färjestad som har svårt att ta sig ut från sin zon. Ryno blir utvisad för en puck out efter 13 minuters spel och Luleå passar då på att ta timeout för att ge spelarna lite andrum. Luleå trodde givetvis att de nu hade ett gyllene tillfälle att kvittera men detta försvann omgående då Själlin blir utvisad för holding the stick på Åslund. Då det återstår två minuter på matchen är det Mikkelson som lyckas trycka ut pucken bland publiken och hamnar på botbänken. Luleå plockar samtidigt målvakten och Joakim Nygård sätter sitt tredje mål för kvällen efter att få en snygg passning av Ryno. Målet kommer riktigt lägligt och endast med ett antal sekunder kvar av matchen.

Färjestad besegrar därmed Luleå med 4-2 (2-0, 1-1, 1-1) och tar ytterligare tre poäng.

Publiksiffran inte riktigt vad den brukar, 5695 kom på matchen.

Färjestad tackar publik och varandra efter segern.

Statistik från matchen Färjestad - Luleå 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)