Färjestad vann med uddamålet

Dick Axelsson med sitt 2-1 mål. Foto: Screendump från Cmore.

Färjestad hade en lite tuffare match mot Brynäs. Då de tog emot Gävlelaget hemma i Karlstad. Matchen slutade 2-1 till Färjestad efter att ha haft många chanser, bland annat en ramträff från Linus Perssons klubba i första perioden. Det var Dick Axelsson som stod för målen denna eftermiddag. Alexander Johansson fick poäng i samband med det första målet då han passade Dick Axelsson.

Ture Varg på plats i Karlstad.

Spelarna ut på isen.

Tabelläget inför matchen

Läget i Brynäs

Läget i Färjestad

Per Åslund firar sin 500:e matchdag. Han ser verkligen fram emot matchen och är riktigt glad över att få vara en del av Färjestads organisation.

Färjestads laguppställning där Alexander Johansson går in istället för Martin Johansson. Första kedjan från förra säsongen är återskapad. Frågan är om Martin då han kommer tillbaka kommer att spela i första eller i någon annan kedja.

Alexander är glad över att komma i spel nu, han har verkligen sett fram emot detta och säger att Färjestad har gjort bra i från sig medan han har stått vid sidan av isen.

Laguppställning i Brynäs. Mikael Johansson finns som bekant inte med i laguppställning däremot har Fernström kommit in som ny målvakt i laget. Enlgit uppgifter ska Fernström endast ha ett 6-7 veckors kontrakt med Brynäs. Paille har kommit tillbaka efter en skada.

Domare inför kvällens match är Mikael Nord och Patric Bjälkander. Linjedomare är Simon Hillborg och Andreas Lundén.

En grinig period där flera utvisningar verkställdes. Däremot förblev perioden mållös även om Linus Persson inte var långt borta från att ge hemmalaget ledningen då han träffade ramen bakom Fernström efter sju minuters spel. Hade utvisningarna varit mål så hade det var en målfylld första period då totalt 14 utvisningsminuter verkställdes.
En av dem som ofta hamnade i blickpunkten var Ilari Melart som utvisades flera gånger under matchen.

Linus inte långt borta från att göra 1-0 till Färjestad.

"Det ser riktigt bra ut, vi har många chanser i första så det ser riktigt bra ut. Sätter vi bara våra chanser så blir det bättre. Sedan är det bra kemi i vår kedja. Åslund och Lilliz är riktigt fantastiska spelare så det är bara att kriga på." Säger Linus Persson i pausvilan till Cmore.

Statistik från första perioden

Pennerborn är nöjd med laget så här långt. Han säger följande om situationen med Alexander Johansson:
"Det enda som jag har sagt till grabbarna är att tränga sig lite mer in på mål, våga ta möjligheterna vid målvakten, annars är jag nöjd med matchen så här långt. Sedan är det riktigt kul för laget att Alexander är tillbaka, han har stampat och sett fram emot denna dag. Kul för laget och roligt för Alex."

Nedsläpp i andra perioden

Efter bara 53 sekunder drabbades Färjestad av en ny utvisning då var det Jens Westin som fick sätta sig och Brynäs hade gyllene läge att ta ledningen. Haugen var däremot bra med och stoppade alla försök. Per Åslund som firade sin 500 match hade mitt under boxplay en möjlighet att göra 1-0 till Färjestad och chansen gick även till Nygård som inte var långt borta. Målet skulle däremot komma genom Powerplay för hemmalaget. Granström utvisades efter dryga sex minuters spel för en cross-checking och fick från botbänken se hur Rasmus först passade Alexander Johansson. Alexander såg en fri Dick Axelsson och serverade honom pucken. 1-0 till Färjestad efter dryga sju minuters spel.

Det skulle däremot bli nervigt redan efter ett par sekunder senare då Haugen såg fel och passade en Brynässpelare. Jensen i Brynäs fick pucken men Haugen kunde reparera sitt misstag och Färjestad behöll ledningen perioden ut. Andra perioden fortsatte på den inslagna vägen med mycket utvisningar.

Dick Axelsson gör 1-0 till Färjestad med passning från Alexander Johansson.

Alexander Johansson är nöjd efter två spelade perioder men det finns fortfarande en hel del saker att jobba på menar han. "I andra vågar vi inte riktigt som i första". Säger lagkaptenen till Cmore.

Efter 2 minuters spel kunde gästerna kvittera genom Mannberg. 1-1 efter dryga 2 minuters spel i tredje. Brynäs var heller inte långt borta från att ta ledningen då Dick Axelsson utvisades för hakning. Däremot var Färjestad starkast i boxplay och något mål föll inte. Det visade sig att Dick som just kom ut från utvisningsbåset fick möjligheten att ge Färjestad ledningen. Han störtade fram tillsammans med Rasmus Asplund och efter ett fint passningsspel mellan dem båda var det Dick som prickade in 2-1 efter dryga fem minuters spel. Michael Lindqvist var inte långt borta från att göra ytterligare mål men både Bertilssons skridsko och även en klubba hindrade honom.

I slutet var det Ilari Melart och Kilström som inte var särskilt goda vänner. Båda utvisades i samband med matchens avslut för ett bråk där bland annat Melart tacklade en annan spelare bakifrån. Det blev 5+GM för båda spelarna något som också visas om man läser utvisningsstatistiken.

Dick Axelsson gör 2-1 till Färjestad.

Tekning efter 2-1 målet. Lite statistik som inte riktigt var uppdaterad.

Publiksiffran: 7737 närvarade vid segern mot Brynäs.

Statistik efter tre spelade perioder. Lägg märke till utvisningsminuterna.