Första riktiga förlusten för Färjestad

(Skärmdump från Cmore, Rögle tekar i offensiv zon).

Det blev noll poäng i Ängelholm under tisdagen. Färjestad såg till att i första perioden ta ledningen med 0-1 genom Per Åslund men därefter tog det stopp. Rögle kom igen och kvitterade tidigt (15 sekunder) in i andra perioden och därefter tog det inte särskilt lång tid innan även 2-1 satt bakom Lars Haugen som fick en mycket tuff match. Inför tredje perioden trodde Pennerborn att det skulle vända men så blev det inte. Rögle tog tag i matchen rakt igenom och gjorde både 3-1 och 4-1 innan Färjestad kunde göra 4-2. Karlstadlaget passade på att plocka målvakten något som visade sig bli dyrt. Istället för 4-3 kom 5-2 (0-1, 2-0, 3-1) som blev slutresultatet.

Någon kanske menar att detta var en skräll men fakta är att Färjestad har haft svårt för bottenlagen förut och mot just Rögle har det inte varit särskilt lätt för Färjestad. Förra säsongen vann Färjestad inte en enda match mot Rögle är värt att nämnas.
Efter matchen gav Pennerborn följande analys: "Vi har en olycklig start på andra, två puckar som styrs in via klubbor. Det ville sig inte riktigt idag, vi var väl inte riktigt beredda på att betala det lilla extra som behövdes för att vinna."

Laguppställning Rögle bk

Laguppställning Färjestad bk.

Rögle åkte på första utvisningen då det blev för många spelare på isen. Fansen i Ängelholm menade att även Färjestad missade hur många spelare som skulle spela. Färjestad tack vare en man mindre i spel inledde och tog över hela första perioden. Redan efter 3 minuter så var det inte långt borta att Färjestad skulle ta ledningen genom Nygård. Det skulle däremot dröja fram till sju minuter in i perioden innan Per Åslund prickade rätt. Resultatet stod sig hela första perioden.

Statistik från första perioden visar att det är en mycket jämn tillställning i Ängelholm under tisdagen.

Per Åslunds 0-1 under första perioden.

Per Åslund säger följande till Cmore efter första perioden: "Vi har många kedjor som är där och hotar, vi är ett jämnt lag som gynnar oss i längden. Det är ett gött go i laget med många pådrivare och individuellt skickliga spelare."

Rögle fick energi och redan efter 15 sekunder kunde Brithén kvittera för Rögle, tack vare Jens Westins klubba (kan tilläggas). 2-1 kom genom powerplay cirka två minuter senare då Christoffer Törngren satt utvisad för tripping. Denna gång var det Rensfeldt som fick in pucken. Färjestad försökte vid flera tillfällen kvittera och det var ytterst nära genom Åslund på nytt. Men inget mål och det blev ganska irriterat särskilt då Bibic tacklade Johan Ryno bakifrån något som både fans och tränare reagerade på. Domarna tog enligt dem en för hård utvisning. Bibic fick nämligen sitta av ett personligt straff på 12 minuter (2+10) för checking from the behind något som Rögle inte var nöjda med.

Johan Ryno ansåg att laget spelade riktigt bra och att det var olyckliga mål som Rögle lyckades få in på Haugen. "Vi får en tuff start och de får enkla mål. Ett powerplay som jag tycker vi har bra kontroll på men de får in pucken ändå. Stundtals kommer vi upp lite bättre i andra men vi ska höja tempot i tredje nu." Säger han till Cmore.

Inför Tredje är Pennerborn optimistisk för de sista tjugo minuterna.

Matchstatitik från två spelade perioder.

Tredje Perioden
Pennerborn var optimistisk inför den tredje perioden. Färjestad var när vid flera tillfällen att kvittera och därför var han övertygad om att Färjestad skulle kunna plocka någon poäng. Men så blev det inte, Virtanen fick sätta sig i uvisningsbåset efter dryga två minuter vilket bidrog till att Färjestads offensiv kom av sig och därefter utvisades Ryno för en interference som nog kan diskuteras efteråt. 3-1 kom genom Aaltonen efter sju minuter. Färjestad hade redan förbrukat sin timeout under andra perioden och den hade nog behövts i tredje för 4-1 kom tre minuter senare och då var det spiken i kistan, målgörare blev Hedberg. Nygård träffade ramen efter dryga 11 minuters spel något som vittnade om att Färjestad inte gett upp ännu. 4-2 kom också mycket riktigt genom Mikael Wikstrand då Rögle hade drabbats av en dubbelutvisning då båda målgöraren i Rögle satt utvisade (Brithén och Hedberg) Den sistnämnde hade protesterat högljudt mot domarna och alltså fått sätta sig med brottsrubriceringen Abuse of officials. Brithén åkte ut för en tripping. Tid för Färjestads mål blev 13.03. Hade Färjestads Per Åslund undvikit bråk med Wilding så hade nog Färjestad haft en chans att reducera ytterligare men så blev det inte. Färjestad plockade målvakten då det återstod dryga två minuter kvar och då kunde också Taylor Matson avgöra genom att pricka in 5-2 som också blev slutresultatet i tom kasse.
Martin Johansson sade efter matchen följande: "Är man inte där 100% så åker man dit." något som alltså visade sig stämma. Färjestad inkasserar därmed sin första förlust på ordinarie tid och återvänder till Karlstad för att möta Luleå på torsdag i Löfbergs Arena.