Leif Carlsson kan bli nästa tränare i Leksand

Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån, Leif Carlsson kan komma att träna Leksand den kommande säsongen.

Enligt nya uppgifter till media så verkar Leif Carlsson få det nya huvudansvaret för Leksand IF.

"Jag har inga kommentarer. Vi har inget klart just nu i alla fall." Meddelade Mikael Karlberg i Leksands sportråd till Sportbladet.

Som bekant bröt Färjestad med Leif Carlsson inför kommande säsong och ersatte honom med Johan Pennerborn. Nu kan det som det verkar bli så att Leksand IF plockar in Leif Carlsson istället för Markus Åkerblom. Lite komiskt då Leksand if tappade assisterande tränaren Gereon Dahlgren till just Färjestad och nu verkar det alltså som om Leksand ersätter en värmlänning i båset med en annan.

Sjätte raka förlusten kom mot AIK nyligen och nu samtidigt söker Leksand med ljus och lyckta efter en ersättare till Åkerblom. Leif Carlsson är ett hett alternativ som huvudtränare. Carlsson har varit arbetslös sedan i våras då Färjestad bestämde sig för att bryta kontraktet ett år i förtid. Leksands Mikael Karlberg dementerar inte uppgiften men han poängterar att samtalet förs med fyra tänkbara ersättare.

Leif Carlsson däremot dementerar uppgifterna.
"Jag har varit i Tyskland för att knyta och skapa kontakter och jag har inte hört från Leksand." Säger Leif Carlsson till SportExpressen.

Han berättar att han inte har tänkt alls i några sådana banor men erkänner att han är van vid mycket jobb och att han har ett stort driv. Däremot när han kommer att hitta något jobb vill han inte uttala sig om.
"Det kommer då det kommer, jag vet fortfarande inte." Säger han till media.

Vi vet ju hur turerna går,

Källa: www.nwt.se och aftonbladet.se och Expressen