Mattias Sjögren på Färjestads radar

Foto: Bildbyrån

Färjestad har fått en drömstart i årets SHL. Den nya organisationen har klickat i direkt och laget toppar tabellen i suverän stil. 

Samtidigt har lagbygget inför nästa säsong redan påbörjats. Ett redan bra lag ska bli ännu bättre.

Förra veckan var sportchefen Peter Jakobsson i Schweiz och såg två matcher. Bland annat Zürich Lions, som tränas av svenskduon Lasse Johansson och Hans Wallson. 

I laget spelar också den tidigare Färjestadscentern Mattias Sjögren. 

Enligt vad Sportbladet erfar kommer Zürich inte förlänga när Sjögrens kontrakt går ut efter säsongen.

Och enligt uppgifter till Sportbladet försöker Färjestad locka tillbaka Sjögren till Karlstad och skriva ett långtidskontrakt.

Även Linköping är med i matchen

Peter Jakobsson bekräftar intresset för Sjögren, men förnekar att det finns något konkret erbjudande: 

– En intressant spelare för oss, så klart. Det är inget att sticka under stol med. Men det är han säkerligen för många andra klubbar också. Och jag vet inte om han vill vara kvar i utlandet.

Pratade du med Sjögren i Schweiz?

– Nej, det gjorde jag inte.

Om Sjögren väljer att återvända till SHL lär han definitivt inte sakna anbud. Tidigare i höst skrev Corren om Linköpings intresse för Sjögren, som spelade i just LHC under två framgångsrika säsonger.

Gjorde ett bra VM i Prag

Men det var i Färjestad han fick sitt genombrott i SHL. Den storväxte centern kom från Rögle och efter bara en säsong med Färjestad skrev han på ett NHL-kontrakt med Washington Capitals.

Där lyckades han inte ta en ordinarie plats och lånades ut till Färjestad under första året av sitt tvåårskontrakt. Sitt internationella genombrott fick Sjögren under VM i Prag 2015 då han var en av Tre Kronors bästa forwards. 

De senaste åren har Sjögren tillbringat i Ryssland och Schweiz.

Källa: Aftonbladet

skribenter: Hans Abrahamsson och Tomas Ros