Övertidsförlust för Färjestad mot Malmö

Färjestad kvitterar under tredje perioden. Grundel gör 1-1. Foto: Skärmdump från Cmore.

Färjestad spelade något osäkert under kvällens match. Det gick upp och ned sade Johan Ryno till media efter två spelade perioder. Något som även tränaren Pennerborn höll med om. Trots 1-0 underläge efter två spelade perioder kom Färjestad igen och gjorde två mål inte minst genom Anton Grundel men också Dick Axelsson som fortsätter att producera. Haugen var ute och svajade lite väl ofta under matchen och höll på att ställa till det för både laget och sig själv då han lämnade kassen vid två tillfällen för att rensa bort puckarna. Färjestad fick till slut se pucken gå in för Malmö och då återstod det inte många minuter kvar av ordinarie tid. Malmö såg därefter till att avgöra genom Frederick Storm som pressade in pucken på övertid och Färjestad inkasserade därmed sin första övertidsförlust i SHL denna säsongen. Matchen slutade 3-2 till Malmö på övertid.

En jämn första period med chanser för båda lagen varken utvisningar eller mål bidrog till spänning under första akten.

Malmö tar ledningen genom Niclas Hardt bara 2 minuter in i perioden. Virtanen drabbas dessutom av en utvisning dryga 6 minuter in i perioden. Flera utvisningar bidrar till att matchen  blir något sönderryckt. Dessutom spelar Färjestad en sämre hockey än i första perioden. Något som både Pennerborn och Johan Ryno är inne på.

Färjestad rycker upp sig ordentligt i tredje perioden, 1-1 kommer genom Anton Grundel som med hjälp av Michael Lindqvist forserar in pucken bakom Alsenfeldt då det bara gått dryga minuten av tredje perioden. Christoffer Törngren fälls och Michael Lindqvist lägger straffen, Färjestad har möjligheten att ta ledningen i matchen men pucken smiter utanför. Då det återstår 13 minuter lite drygt kommer 1-2 genom Dick Axelsson och även här får Lindqvist en assist. Malmö däremot vill inte vara sämre och överlistar Haugen i mål då det återstår halva perioden. Forsberg blir målskytten.

Övertid
Färjestad har stora chanser att forsera in pucken, Johan Ryno prickar målvakten så att klubban flyger ur hans händer men något mål blir det inte mer för Färjestad. Malmö forserar in pucken genom Frederick Storm och 2 poäng till Malmö medan Färjestad får åka hem med en poäng.

Färjestad tappar därmed sin serieledning i SHL och Växjö tar plats som serieledare. Det ska däremot poängteras att Färjestad bara ligger en poäng efter Växjö som besegrade Mora ik med 5-2.

Värt att nämnas också under matchen så gjordes inga mål i spelformen 5 mot fyra eller 5 mot 3. Samtliga mål kom under 5 mot 5 spel.