Roger Melin sparkas

Foto: Mikael Fritzon/TT
 
Den tidigare Färjestadtränaren Roger Melin som nyligen befann sig i Gävle och Brynäs har nu fått sparken. Enligt uppgifter och genom flera källor så har det varit en process vilket dessutom har gått riktigt raskt till. Samtidigt som spelarna i Brynäs har varit kritiska och önskat hans avgång.

Vem som nu tar över efter Roger Melin är fortfarande oklart men Brynäs har satt sig i en mycket svår sits då de hade skrivit ett tvåårs kontrakt med Roger. Brynäs tvingas att betala ut lönen så länge inte Roger Melin hittar en annan lösning.

Redan i går sade Sanny Lindström att han inte förvånades om Roger Melin skulle bli den som får gå först av alla tränare i SHL. Han fick därmed rätt och då fortare än vad han hade själv tänkt sig. Orsaken till att Melin fått gå är bland annat det dåliga spel och engagemang som Melin och hans mannar visade senast mot Skellefteå då Brynäs föll hemma med hela 2-8!

Då sade bland annat Roger Melin enligt Sanny Lindström att Brynäs ändå spelade sin bästa match. Något som Sanny hade mycket svårt att förstå.

"Det är tyvärr ett misslyckande för oss i Brynäs, vi har inte nått resultat och uppsatta förväntningar. Det har varit ett tufft beslut, för som alltid finns det en människa bakom, men det är också en del av vår bransch", säger Stefan Bengtzén, sportchef, i pressmeddelandet.

Det blir inte lätt för Brynäs särskilt inte då de måste möta Skellefteå på borta is redan till helgen. Fokuset menar Bengtzén ska inte ligga på den närmaste matchen utan måste läggas på hela serien.
"Mitt huvudfokus ligger just nu i att hitta en ny huvudtränare", säger Stefan Bengtzén.

Tack för ordet.