Stéens första förlust i kassen

Färjestad kom ut starkt under helgen mot Örebro men det var Närkingarna som lyckades ro hem 3 poäng. Örebro lyckades till slut nöta ned Färjestad som bara dryga 40 sekunder kvar av matchen kunde avgöra.

Detta skulle visa sig vara den andra förlusten för Färjestad som annars varit mycket formstarka. Färjestad var också precis lika starka under matchen. Det var en jämn tillställning där båda lagen följdes åt fram till sista perioden åtminstone resultatmässigt. Förlusten blev ändå ett faktum för Färjestad då Wandell satte spiken i kistan bakom Stefan Stéen. En som särskilt visade sig bli riktigt irriterad under sista delen av perioden var Dick Axelsson som blev utvisad först för slashing men därefter också för abuse of officials. Färjestad leder fortfarande i tabellen och behåller fortfarande fem poängs ledning från tvåan som råkar vara Växjö, det lag som Karlstadlaget möter redan på tisdag.
Färjestads laguppställning

Örebros laguppställning.

Första målet för Gustafsson i Örebro kom redan efter 6 minuters spel. Även om Färjestad var jämbördigt med Närkelaget. Direkt efter detta mål utvisas Ilari Melart för en tackling och som dessutom innebär att han får sitta av 2+tio minuter (personligt) straff. Joakim Nygård får ett jätteläge då pucken träffar ribban bakom Örebro:s keeper. Färjestad får däremot in pucken då det är spel i powerplay då det återstår cirka fyra minuter kvar av perioden. Denna gång är det Sebastian Erixon som överlistar Örebro målvakten. Även Johan Ryno får en passningspoäng.

Sebastian Erixon kvitterar i Behrns arena.

Statistik mellan lagen.

Färjestad tappar bort sig en hel del under andra och bjuder på flera chanser men Stefan Stéen räddar Färjestad kvar och det skulle dröja innan 14 minuters spel i andra innan något mål faller. Denna gång är det Jessie Virtanen som slår till med en riktigt kraftig dragning som går in. Johan Ryno lyckas även vid detta tillfälle få en passningspoäng.

Örebro är riktigt nära att kvittera omgående till 2-2 men inget mål den gången. Örebro skulle ändå lyckas kvittera bara 2 minuter senare då Jonathan Andersson lyckas överlista Stefan Stéen.

Virtanen klappas om efter 1-2 målet.

Johan Ryno var inte riktigt nöjd med perioden och vid en intervju sade han: "En helt okej hockeymatch. I mångt och mycket löser vi uppgifterna bra, men vi ställer till det för ofta och gör det omständigt för oss själva. Vi blir ofta satta i press här i andra och måste rycka upp oss för att kunna vinna den här matchen".

Pennerborn var nöjd med första perioden däremot var han mindre nöjd med andra.

Färjestad tog ordentligt tag om perioden men några mål från gästerna kom inte. Istället var det Örebro genom Wandell som gav hemmalaget ledningen med knappa minuten kvar. Örebro håller undan och Färjestad åker på sin andra förlust på ordinarie tid, däremot är det Stefan Stéens första förlust i kassen.
Resultat: 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Ryno in på avbytarbåset.

Örebro pressar på inledningsvis i tredje. Även om det var Färjestad som ägde större delen av den sista perioden.

Statistik efter matchen:
Örebro HK  -  Färjestad bk 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

Sammanfattning:

Övriga resultat:
Luleå - Växjö 2-0
Frölunda - Skellefteå 3-2ot (Värt att nämnas var att domarna spelade en mycket stor roll i Frölunda matchen då de dömde mål då pucken var omöjlig att se).
Hv71 - Rögle 2-1
Örebro - Färjestad 3-2
Brynäs - Mora 0-2