Färjestad besegrade Frölunda

Färjestad leder nu i tabellen då värmlänningarna besegrade Frölunda med 7-4. Detta inramade verkligen kvällen för Rickard Wallin vars tröjnr nu hänger i taket på Löfbergs Arena. För Rickard Wallin var detta ett riktigt fantastiskt avslut och inför en fullsatt arena på 8500 åskådare kunde både Dick Axelsson, Michael Lindqvist och inte minst Joakim Nygård se till att bidra så att Färjestad nu toppar tabellen.

Laguppställning för Färjestad

Det var Frölunda som tog tag i taktpinnen nästan omgående efter första nedsläpp. Det trots att Ryan Lasch var den förste som fick besöka botbänken då han trippade en Färjestads spelare bara efter en halv minut in i första perioden. Hjalmarsson var heller inte långt borta att ge gästande Frölunda ledningen dryga fem minuter in i perioden. Hjalmarsson träffade däremot ribban och Stefan Stéen hade verkligen tur den gången. Då Lennström i Färjestad visades ut för en hakning såg däremot Frölunda att ta ledningen genom just ovannämnde Ryan Lasch. Då hade det gått dryga sju minuter av spelet och Olofsson fick en assistpoäng.

Resultatet skulle däremot inte stå sig för efter dryga tio minuters spel såg Dick Axelsson sin chans att kvittera och tog den. Ryno och Martin Johansson fick var sin assistpoäng i samband med målet. Frölunda började åter ta tag i taktpinnen och det luktade mål lång väg, det blev också ett faktum då Dick Axelsson som tidigare varit i farten med att kvittera matchen får sätta sig på botbänken efter en slashing efter 14 minuters spel. 1-2 kom då genom Olofssons klubba och en assist fick Ryan Lasch. Men ledningen skulle inte vara särskilt länge, 2-2 kom i samband med en utvisning på Bergenheim bara en minut senare. Målgörare blev Michael Lindqvist och en passningspoäng fick bland annat Nilsson och Nygård.

Nu fick Färjestad mer luft under vingarna och 3-2 kom genom Joakim Nygård då det knappt återstod två minuter kvar av perioden. Ryno och Mikael Wikstrand fick var sina assistpoäng i samband med målet. Nygård lyckades efter mycket stök framför Johan Gustafsson i Frölunda kassen peta in pucken.

Mycket grinig inledning av matchen och mycket smågnabb mellan lagen. Inte minst mellan Dick Axelsson och Westerholmarna i Frölunda.

Färjestad hade nu tagit tag i taktpinnen och höll den också under största delen av matchen.

Frölunda tränaren efterlyser mer effektivitet framför eget mål inför andra perioden.

Färjestad får powerplay då en minut ungefär har gått av andra perioden. Denna gång är det Ståhlberg som utvisas för en interference. Dessutom blir det lagstraff för Frölunda för för många spelare på isen men några mål blir det inte för Färjestad som tar tag i taktpinnen rent spelmässigt. Lennström serverar däremot Joakim Nygård pucken och 4-2 till Färjestad efter 6 minuters spel. Frölunda byter målvakt och Mattsson ställer sig i Frölunda kassen. Frölunda får snart igen en spelare utvisad och denna gång är det Ehn som får sätta sig två minuter för en tripping. I powerplay utökar Färjestad till 5-2 då genom Marcus Nilsson drygt åtta minuter in andra perioden.
Frölunda börjar trycka på för en reducering. Något som leder till att bland annat Sebastian Erixon blir utvisad fyra minuter kvar av perioden men något mål blir det inte.

Sista målet inför pausvilan. Foto: Screendump cmore

Inför Tredje och sista perioden:
Pennerborn säger till Cmore att han inte riktigt är nöjd med spelet och det finns fortfarande flera nivåer för Färjestad att ta sig upp på. Bland annat kan 5 mot 5 spelet bli något bättre säger han till förvånade kommentatorer på Cmore.

Lundqvist säger till Cmore: "Första perioden är bra spelmässigt, men vi är för mjuka framför eget mål. I fem mot fem är det okej i andra, men vi är för mjuka framför båda målen. Det är snarlika mål där de får peta in puckar och dylikt, inte bra. Vi kan upp några snäpp och har inte givit upp, då kan det gå fort."

Nygård är däremot riktigt nöjd och säger till Cmore följande: "Vi går ut hårt i andra perioden, är effektiva och gör det bra. Jag vill fortsätta producera, ta ytterligare steg i min utveckling".

Bara någon minut in i perioden blir Joakim Nygård utvisad och Frölunda får en jätteläga att reducera i matchen.
Färjestad kämpar på och lyckas freda målet och Frölunda lyckas inte reducera. Frölunda har pucken i stort sätt hela tiden men kommer inte riktigt till. Färjestad kryper ihop och lyckas stänga ner attackerna i egen zon.
Grinigheten fortsätter under perioden, bland annat så får Asplund en tryckare i ryggen och det gör Dick Axelsson förbannad. Då Asplund ger en frölundaspelare ett tjuvnyp då han åker för att byta får han svar på tal och då blandar sig Dick Axelsson sig i leken. Resultatet blir att Axelsson utvisas för Roughing tillsammans med Rasmus Asplund samt Hjalmarsson men att två av utvisningarna kvittas vilket resulterar i att Frölunda får spela i powerplay. Färjestad står emot och då Bergenheim fäller en Färjestad spelare så kommer Frölunda av sig helt. Mikael Wikstrand är därefter riktigt nära att utöka ledningen till 6-2 då han träffar ribban.

Frölunda ska reducera i matchen och då genom Sigalet som drygt 10 minuter in i perioden sätter 5-3. Dick Axelsson är inte heller långt borta att utöka då han träffar ramen efter 14 minuters spel. Frölunda byter målvakt igen och Mattsson får sätta sig i båset. I samma stund blir Dick Axelsson på nytt utvisad för en tripping och Frölunda passar då på att ta ut målvakten för att reducera igen. Taktiken slår igenom och Lundqvist kan sätta 5-4 då det återstår knappt tre minuter kvar. Frölunda plockar på nytt målvakten men detta straffar sig, Martin Johansson lyckas stjäla pucken och gör inga misstag 6-4 till Färjestad som ser ut att stänga matchen helt.
Frölunda vill fortfarande chansa och tar ut målvakten igen och då det endast återstår en minut kvar så gör Per Åslund 7-4 och fastställer slutresultatet för kvällen. Sista sekunder som återstår får Nygård sätta sig utvisningsbåset men något mer mål faller inte och Färjestad toppar nu tabellen i SHL.

Frölunda tränaren summerar matchen följande: "En eloge till killarna som inte ger upp, men vi måste spela bättra än så här och hjälpa våra målvakter bättre. Defensiven dödar oss idag, det är ruskigt bra att göra fyra mål borta mot Färjestad".

Nygård blir intervjuad och han hyllar lagets insatser samt att han är stolt över att laget vann för Wallin ikväll.
"Det var skönt att få vinna för "Walle" och inför den här fantastiska publiken. Jag tycker att vi gör en väldigt bra match idag".

Här ses både Rickard Wallin och inte minst Erik Granqvist i slutet av Matchen.

I bakgrunden skymtar också både Frögga och Berglund.