Färjestad cupmästare

(Foto: Stefan Eriksson/färjestad bk) Rasmus Asplund och Martin Johansson var starka under matchen mot Ingolstadt.
 
Färjestad fortsatte att imponera och besegrade därmed också Ingolstadt med 3-1.

Första målet kom bara 42 sekunder in i första perioden, målgörare Rasmus Asplund. Lars Haugen gör flera kanonräddningar inte minst då en spelare från Ingolstadt mer eller mindre har öppet mål. Första perioden slutar också 1-0 till Färjestad.

Första perioden avslutas med att Fabian Zetterlund utgår från matchen på grund av en tackling. Engqvist går in och tar hans plats.

Andra perioden, Ingolstadt kvitterar i mitten av perioden men Färjestad tar ledningen på nytt genom Martin Johansson. Det återstår knappa minuten kvar av perioden Assisterande till målet var Dick Axelsson och Åslund genom powerplay.

I tredje perioden kommer det sista målet och då återstår det endast minuten kvar att spela. Ingolstadt har tagit ut målvakten och Åslund blir den som avgör matchen. Nilsson är den som passar och Färjestad vinner med 3-1.

Därmed kan Färjestad titulera sig som cupmästare i Vinschgau cup.
"Totalt sett har det varit väldigt bra. Vi var numret större än Linz, hade mycket bättre kvalitet i det vi gjorde." Säger en nöjd Pennerborn.
"Bra att Martin Johansson fick trycka dit en puck också. Han har spelat bra för oss och är så erfaren och rutinerad, men det är klart att målen är viktiga." Pennerborn skrattar.
Pennerborn ser flera olika fördelar att ta med sig för kommande matcher,
"Det har varit jättebra dagar, det finns inget att invända mot. Det har varit bra att få resa långt, sitta i buss, träna, spela och vara nära varandra hela tiden, framför allt matchen mot Ingolstadt. Vi fyllde på med folk i anfallen och gick på med hård forechecking. Vi spelade ganska bra hockey."
Pennerborn summerar helgen på följande vis:
"Hela laget skötte sig bra, alla förtjänar plusbetyg."
 
Nästa match är mot Örebro under fredag. Sedan drar det sig sakta mot SHL något som samtliga nog ser fram emot.
 
Källa: twitter och www.vf.se