Färjestad besegrade Skellefteå borta

Asplund var tillsammans med övriga laget de som gick segrande ut ur duellen mot Skellefteå. Foto: www.svt.se

Färjestad besegrade under kvällen Skellefteå med hela 2-5 på borta is och en av de tongivande spelarna under kvällen var Rasmus Asplund. Dick Axelsson startade målproduktionen under kvällen efter att ha fått en snygg passning av Sebastian Erixon. Det visade sig att även Sebastian skulle hamna i protokollet fler gånger under kvällen. Bland annat gjorde han personligen ett mål och minst tre assist.

Det var Skellefteå som direkt tog i taktpinnen men det blev bara tillfälligt. Färjestad åt sig in i matchen och tog sedan över helt. En av de bidragande orsakerna var Dick Axelsson och Sebastian Erixon. Dick Axelsson gjorde ett mycket stort arbete rent defensivt och räddade upp flera situationer. Då han sedan själv gick till angrepp small det ordentligt. Först en passning mot Sebastian Erixon som sedan passade tillbaka till Dick och då gick den in. Klockan stannade då på 17.07 och Färjestad såg till att leda under första perioden.

"Skellefteå börjar riktigt bra, men vi reder ut det och börjar komma mer och mer efter det" Sade Axelsson i en intervju med Cmore efter första perioden.

Andra Perioden
Pennerborn var riktigt nöjd efter första perioden och sade att tyckte det såg bra ut.
Färjestad kunde nu tacka Stefan Stéen i kassen under de första minuterna då Skellefteå började göra ett försöka skölja över Färjestad. Han kunde däremot inte stå pall för trycket och redan efter knappt en minut in i andra så lyckades Skellefteå kvittera. Mark Katic var den som gjorde första målet för Skellefteå denna säsong.
Fyra minuter senare small det igen och denna gång var det Rasmus Asplund som såg till att återta ledningen för Färjestad. Martin Johansson var den som serverade Rasmus Asplund en snygg pass och därefter rakade Rasmus in den bakom Ortio. Rasmus skulle däremot se till att kvittera matchen åt Skellefteå då pucken träffade olyckligt på hans bortre skridsko cirka tio minuter senare. Målgöraren blev Öhman.

Martin Johansson skulle få mer än en passningspoäng, två minuter senare skulle han dessutom se till att Färjestad återtog ledningen på nytt och då med hjälp av Theodor Lennström. Perioden tog snart slut och Färjestad förde återigen matchen.
Rasmus tekar under andra perioden och stod bland annat för två mål där det ena var ett självmål.

Rasmus själv var överraskad då pucken gick in bakom Stefan Stéen något som han också erkände i följande intervju.

Färjestad trummade på och såg till att ligga steget före hela tiden. En stor möjlighet var då Färjestad inte var långt borta att utöka ledningen bara minuten in i tredje. Dick Axelsson var den som försökte vi detta tillfälle, men en utökning skulle komma genom Sebastian Erixon som fick en snygg passning av Dick Axelsson och kunde lägga in pucken bakom Ortio. Skellefteå hade stora problem med att både freda sig och ta sig in mot Stefan Stéen. Färjestad var svåra att rå på. Ortio lyckades rädda Skellefteå vid flera tillfällen och kostade på sig en jätteräddning då Färjestad parkerade i Skellefteås zon. När tre minuter återstår tar Skellefteå timeout och resultatet står vid det tilfället 2-4.

Skellefteå tar ut målvakten och det visar sig vara ödestigert. Möller får först en möjlighet men det är då som Jessie Virtanen plockar till sig pucken och skickar väg den mot tom kasse. Han fastställer slutresultatet och matchen spelas av. 2-5 till Färjestad som nu möter Frölunda hemma i Karlstad på lördag.

Vid intervjun med Skellefteå tränaren så erkände han att han var besviken.
"Vad ska jag säga? Det är tråkigt när det inte går vår väg."
Det som var intressant med förlusten var att detta var den första förlusten i en hemmapremiär på fem år.

Virtanen gjorde det sista målet bara dryga tre minuter kvar av sista perioden. Bilden är tagen under andra perioden och är en skärmdump.

Sebastian Erixon hyllade laget som helhet det trots att han har varit involverad i högsta grad under kvällen.

Efter första perioden såg statistiken ut på följande vis.

Då matchen var slut presenterades följande siffror på Cmore...