Färjestad kan rubba favoriterna

 
Då var det dags för SHL-premiär mot Linköping och Färjestad ska kämpa om guldet.
"De här sista dagarna har det varit lite otåligt på vissa håll. Det är bra att det börjar nu. Säger Pennerborn till media.
Johan tror ändå att laget kan rubba flera SHL-favoriter.
"Det jag vet är att vi kan vara riktigt bra när vi får till vårt spel över längre sekvenser. Kan vi fixa det så kan vi rubba även de stora favoriterna, den saken är klar."
Han fortsätter med att berätta att känslan inför mötet i eftermiddag känns riktigt bra.
"Just nu känns det inte annorlunda på något sätt, och det tror jag faktiskt inte det gör inför matchen heller. Vi har fått ihop det rätt bra, tycker jag. Sedan ska vi komma ihåg att det är skillnad på träningsmatcher och skarpt läge. Det är nu vi måste visa att vi även har kunnandet när vi spelar om poäng." Johan ser verkligen fram emot SHL-premiären och mötet mot Linköping. Det är en nöjd tränare som sett Färjestad fördela poängskörden fint mellan linorna och han poängterar det för media.
 
"Vi har fördelat poängproduktionen på ett bra sätt. Vi är bredare i år jämfört med förra säsongen. Dessutom har både boxplay och powerplay fungerat och detta tar vi med oss in i serien." Johan är däremot tveksam om Christoffer Törngren äntrar isen redan i premiärmatchen särskilt då han har varit skadad. Däremot är han fit for fight nästa match.
"Både Törngren och Lennström är tillgängliga för spel, men det är tveksamt om de är redo för match redan nu." Meddelar han.
 
En som garanterat inte kommer att spela mot Linköping är Alexander Johansson så att den nuvarande linan med Martin Johansson - Ryno och Nygård kommer nog vara intakt ett litet tag till. En annan som också är tveksam till spel är Linus Persson. Vilket innebär att Fogström spelar i tredje.
Målvakten kommer att väljas före matchen men inte tidigare. En som däremot garanterat lirar är Dick Axelsson som fortsätter med sin kedja bestående av Rasmus Asplund och Michael Lindqvist.
"Härligt att det drar igång." Säger Dick Axelsson till media. En annan som delar hans glädje är Oskar Steen som tidigare saknat sin utrustning och som nu har äntligen fått tillbaka den.
"Jag stod och väntade i två timmar på flygplatsen i Oslo, men det kom aldrig några grejer. Först sa de att skulle komma nästa dag, sen hade de inte någon aning var de var.Sen fick jag plötsligt ett samtal att de var på väg till Karlstad – och i går kom de, säger Steen. Han ser verkligen fram emot att lira nu och det är något som han öppet erkänner.
"Häftigt att spela i riktiga matchtröjor igen och jag ser verkligen fram emot lördagen."
 
Michael Lindqvist meddelade också på shl.se att han ser fram emot att spela mot Linköping.
"Det ska bli fantastiskt kul! Vi har grymma fans vad jag har hört från grabbarna, det ska bli skitkul att skrinna in i Löfbergs Arena inför förhoppningsvis en storpublik. Vi är grymt laddade och har haft en bra formkurva i träningsmatcherna där vi blivit bättre och bättre. Vi är ett formtoppat lag som kommer in med bra självförtoende i matchen." Säger Michael som tror att Färjestad nu kan plocka tre poäng inför en nästintill fullsatt arena.
Michael pekar också på att laget har flera bra spelare som Linköping bör se upp med.
"Absolut, många, framförallt Dick Axelsson som sett bra ut, Marcus Nilsson har bra form och Rasmus Asplund."
Michael har redan tippat att det blir Johan Ryno som gör första målet under den stundande matchen något som han surt får äta upp om det inte blir så.
"Lite skit får man ta." Skrattar Lindqvist.
 
Tack för ordet.