Färjestad vände och vann

Michael Lindqvist var en tongivande spelare under matchen mot Djurgården. Foto: Stefan Eriksson/Färjestadbk.se

Sista uppvärmningsmatchen gick mot Djurgården där Färjestad låg under i två perioder innan Färjestad vände och vann på övertid.

Perioden blev inte särskilt gammal innan första målet kom. Djurgårdens Davidsson lyckades överlista Lars Haugen efter bara knappt minuten spelad. Men några fler mål första perioden blev det inte. Ryno var inte särskilt långt borta från att kvittera tre minuter senare men pucken träffade ribban. Skott: 11-6 vilket också kan förklara matchbilden något, perioden rycktes också sönder genom utvisningar som drabbade främst Färjestad.

Färjestad kände nog att ridån gick ned då 2-0 kom efter bara en minut spelad. Dessutom kom 3-0 bara 2 minuter senare. Färjestad tog timeout för att reda ut situationen men oavsett om Färjestad kämpade på så skulle det dröja fram till 13 minuters spel innan Michael Lindqvist fick in pucken i öppet mål.

Reduceringen kom tidigt under den sista perioden och då var åter Michael Lindqvist framme och styrde spelet. Målet däremot gjordes av Marcus Nilsson som kämpade in pucken och 3-2 innebar ny energi för Färjestad.

Per Åslund var inte heller långt borta för att kvittera matchen då han blev fälld i skottögonblicket framför Djurgårdens målvakt och straff tilldömdes. Däremot lyckades han inte överlista målvakten. 3-3 skulle däremot komma från en spelare som ännu inte hade gjort mål och som väntade tålmodigt för att få det. Jessie Virtanen stod och stormade fram från blå något som Ryno uppfattade. Ryno passade till Jessie och pucken satt snyggt i nättaket. 3-3 och matchen gick till förlängning.

Målet kom i förlängning genom Sebastian Erixon som enkelt kunde lägga in pucken och fastställa slutresultatet: 3-4 till Färjestad.