Axel Ottosson klar för FBK

Nu står det klart att den första pusselbiten Axel Ottosson är klar för Färjestad. Färjestad har skrivit ett rakt tvåårs kontrakt med Ottosson. Axel är 21 år och kommer senast från Björklöven. Han har gjort 43 poäng (17+26) under den senaste säsongen och var poängbäst i Björklöven. Det räckte också till en femteplats totalt i Allsvenskan.

"Det ska bli jättekul att få komma till Karlstad och Färjestad. Det är en välskött förening och en klassisk klubb som jag bara hört gott om." Säger Ottosson.
Axel Ottosson har en viss koppling till Färjestad och han berättar att han har två kusiner i Karlstad. Han är också tremänning med Ludwig Byström som tidigare har spelet i klubben. Han är också en mycket god kamrat med målvakten Adam Werner och det är också genom honom som han har hört sig för angående klubben.
"Vi har ju kamperat ihop här i Löven och han har pratat gott om Karlstad och om Färjestad. Sedan det blev aktuellt med flytt har jag kollat lite extra på Färjestads matcher och det är en kul hockey. Jag ser stora möjligheter att kunna utvecklas där, sedan har jag givetvis långsiktigt mål så som NHL  och det är väl som alla andra unga spelare, att man någongång i framtiden vill spela där. Men det är långt fram i tiden, nu är det full fokus på Färjestad." Säger Axel till media.

Peter Jakobsson är riktigt nöjd med nyförvärvet.
Det är en spännande, poängstark center som vi tror mycket på, han är en spelskicklig tvåvägscenter som haft en bra utveckling som också gjort mycket poäng. Han slutade grundserien med +16 vilket är mycket bra. Ett spännande tillskott i vår satsning för framtiden."

Kontraktet är två raka år med Färjestad och han förväntas ansluta i början av maj månad till Karlstad.
 
Källa: farjestadbk.se