Carl Persson är tänkbart alternativ

Färjestad saknar för närvarande centrar efter att Linus Persson och Rasmus Asplund samt Niklas Fogström lämnade klubben. Därför skulle det inte förvåna mig särskilt mycket om Färjestad fångar in en spelare som till exempel Kellman i Karlskrona eller Persson i samma klubb för att stärka upp laget på centersidan. 
 
Den enda renodlade centern i Färjestads uppsättning är just nu Johan Ryno. Däremot finns det spelare som också kan spela Center är: Per Åslund, Oskar Steen och Fabian Zetterlund. En annan som också har anslutit och som kan spela center är Ottosson.

Frågan är om Färjestad försöker värva från Karlskrona om de nu skulle åka ut. I sådana fall kan Carl Persson vara ett alternativ till Färjestad. Carl Persson har naturliga kopplingar till Värmland och BIK Karlskoga där han spelade tidigare under säsongen 2016/17. Han har också under en period spelat i Hv71 och nu också Karlskrona vilket gör honom mycket aktuell med sin erfarenhet i SHL att hamna i en klubb som är stabilare än Karlskrona. Skulle däremot Blekinge laget fortsätta spela i SHL så har han ett kontrakt även över kommande säsong med klubben. Carl Persson kom till Karlskrona från BIK Karlskoga inför säsongen. Även här jobbar agenten hårt för att hitta alternativ åt honom och agenten Marcus Isaksson vet att spelaren har många ögon på sig. "Calle har gjort det bra. Inte konstigt att han är attraktiv." 22 åringen har under sin period i Karlskrona HK stått för 24 poäng i SHL. Något som säker gör honom mycket intressant som ett tänkbart alternativ även för Färjestad kan jag tro.

En annan som jagas för närvarande är Joel Kellman och Färjestad ligger säkert på för att få hans signatur om inte Persson nappar. 23 åringen har gjort det riktigt bra i Karlskrona den senaste säsongen och har även producerat en hel del poäng. Totalt 34 poäng den här säsongen. Även Joel Kellman har tidigare spelat för Hv71 men har Karlskrona som modersklubb. En av de klubbar som jagar Kellman är Linköping enligt uppgifter men jag är övertygad och har även hört viskningar om att även Färjestad har närmat sig centern. Sedan om detta leder till något är ju givetvis något helt annat.

I kväll spelas den sista matchen i kvalserien och då just mellan Timrå och Karlskrona. Vinner Timrå denna så lär det bli en stor spelarflykt från Karlskrona och dessutom lär vi få inom kort nya besked var spelare hamnar. För Karlskronas del är det över 40 miljoner kronor som försvinner och jag har då svårt att tro att Karlskrona på mycket länge kan komma tillbaka till SHL. Dessutom har klubben drabbats av ett stort problem, Johan Holmqvist kan inte spela i kväll. Målet vaktas av Jönsson. Timrå har en stor möjlighet att få träda in i finrummet på nytt något som säkert kittlar särskilt mycket. Karlskrona har nu hamnat i ett mentalt kaos enligt uppgifter och detta kan alltså vara slutet för KHK i SHL åtminstone på ett tag.

Målvakter? Där verkar det för närvarande inte hända särskilt mycket. Inga större namn florerar i Färjestad för närvrande, Peter Jakobsson har inte sagt något.

Några namn som jag har hört ute bland det vanliga folket har varit: Robin Rahm, Lindbäck, Salak, m.fl. Till och med Holmqvist har någon nämnt. Robin Rahm gjorde det ganska bra i Färjestad men han är absolut ingen första målvakt och jag tror inte klubben är intresserade av honom. Han kommer troligtvis att stanna i Leksand om ingenting annat inträffar. Varför inte Rahm? Främst på grund av att han inte är någon första målvakt i den kalibern som Färjestad nog söker efter. Lindbäck, Salak är absolut i den kalibern men där ligger frågan mer åt det ekonomiska hållet. Holmqvist? Nej jag tror Peter är ute efter en spelare som kan stanna ett antal år och inte bara en säsong. Han har gjort det riktigt bra för Karlskrona men jag tror hans karriär är mycket nära slutet. Därför så väntar jag mig inte att han skriver på eller att Färjestad ens signar honom. Det finns fler andra spelare som kan bli aktuella. Däremot har jag inte hört något särskilt utan jag väntar nog lika tålmodigt som alla andra kring en sådan nyhet.

När det gäller Dick Axelsson så har någon kommenterat att han skulle vara eventuellt på väg till Djurgården... Tror inte på den tråden personligen. Orsaken till det är att Djurgården är inte någon klubb som Dick är särskilt intresserad av. Gamla negativa trådar som absolut har bränt Dick under flera år. Tror han hellre väljer AIK där han vill avsluta sin karriär. Detta är nog huvudspåret för Dick i alla fall.
 

Tack för ordet.