Färjestad tar farväl av målvaktsduo

Färjestad rensar truppen inför kommande säsong. Det blir en hel del spelare som förvinner och andra som funderar på att stanna kvar. Enligt uppgifter så lämnar båda målvakterna Färjestad, Linus Persson och några ytterligare som inte får förlängt.
 
Peter Jakobsson inser hur svårt det är, han själv har erfarenheter om hur det är att få beskedet att inte få stanna kvar i organisationen.
"Ruskigt tufft beslut." Säger Peter Jakobsson till www.vf.se.

De två som först får lämna Färjestad är målvakterna Lars Haugen och Stefan Stéen.
"Lars har varit här i tre år, Stefan i två. Vi känner att vi behöver göra en förändring på målvaktssidan till kommande säsong och det gör vi nu. Både Lars och Stefan är två superseriösa killar som alltid kommit hit med ett gott humör och bidragit till den goda stämningen vid sidan av isen. Adam Werner har kontrakt med oss och kommer att vara en av två målvakter nästa säsong." Säger Peter Jakobsson till media.

En ytterligare som nu också får se sig om efter en annan klubb är Linus Persson.
"Även här är det ett ruskigt tufft beslut. Men det är lite samma som på målvaktssidan, vi behöver se över vår centeruppställning och då ser vi inte att Linus får plats i kommande lagbygge."
 
Vidare så får heller inte Niklas Fogström, Morgan Ellis, Alexander Leandersson och Lucas Nordsäter fortsatt förtroende. Den sistnämnde är jag lite överraskad över med tanke på det positiva diskussionen som klubben har fört med honom och om honom. Verkar som om Peter Jakobsson har ändrat sig i den frågan.
Enligt uppgifter jag hade så skulle Lucas Nordsäter ingå i lagbygget även för nästa säsong. Men så blir det alltså inte.
 
Peter vill inte informera mig kring Nordsäter men han säger precis samma sak då det gäller bygget och laget.
"Vi vill blicka framåt och vi ska spela mycket längre än till kvartsfinal, tyvärr måste vi då göra en del förändringar i truppen, så även med dem som vi tidigare hade tänkt satsa på."
 
 
Peter Jakobsson förmedlar nyheten på hemsidan där han också kommenterar besluten som han har fattat.
"En del tunga samtal idag, men sådan är branschen. Vi för bra snack med både Marcus "Lilliz" Nilsson och Gustav Rydahl om en förlängning. Vi vill ha kvar båda spelarna."

Han gör också klart med att Färjestad inte räknar med Rasmus Asplund till nästa säsong.

"Då det gäller Rasmus Asplund ser vi som förlorad då han högst troligt tar chansen i Buffalos organisation framöver."
 
Då det gäller Michael Lindqvist som även har kontrakt över nästa säsong så är prognosen också rätt dyster.
"Sedan vet vi att Micke Lindqvist har kontrakt med oss även över kommande säsong. Tyvärr skulle det väl förvåna samtliga om han ändå inte tar chansen att lämna oss för NHL. Vi kan räkna bort honom som det ser ut nu, han har många intressenter så vitt jag förstår."

Precis som media tidigare avslöjat så verkar det däremot som om Virtanen är sugen att förlänga med Färjestad, Peter har dessutom ett mål, att förlänga med Jesse Virtanen åtminstone med ett tvåårs kontrakt. Där verkar det mer hoppfullt.

"Överraskande nog så för vi en dialog med Jesse Virtanen och har goda förhoppningar om att kunna ro det i hamn."

Han erkänner att han inte hade förväntat sig att Jesse skulle vara kvar till nästa säsong men så tog backen en helt annan vändning.

"Han ville inte förhasta sig i sitt beslut som jag förstår det, nu har han tänkt igenom saken och är öppen för en förlängning."

En annan spelare som många har placerat i AIK till nästa säsong är Dick Axelsson och även här finns det en del ljusglimtar.

"Vi hoppas att kunna förhandla med Dick Axelsson också, även om han har sagt upp avtalet med oss i Färjestad bk. Vi för en dialog om framtiden då vi vet att Dick trivs väldigt bra hos oss. Han har heller inte tagit något eget beslut om framtiden, så där får vi vänta och se vad som händer framöver."
Tack för ordet.