Kinnvall är avskriven

 
Färjestads Peter Jakobsson bekräftar att Färjestad inte längre tänker värva Johannes Kinnvall.
"Han är inte aktuell." Meddelade Peter Jakobsson och bekräftar däremot också att Jesse Virtanen lär snart skriva på ett kontrakt.
"Vi är mycket nära en överenskommelse nu." Säger han.

Frågan i sådana fall vi kan ställa oss är är det så att Virtanen blir den sista pusselbiten på backsidan om nu Kinnvall inte längre är aktuell för Färjestad?

Mycket tyder på detta och i sådana fall värvar inte Färjestad annat än om det skulle bli nödvändigt då det gäller Anton Grundel. I dag har Färjestad åtta backar på kontrakt. Frågan jag ställer mig egentligen då är skulle verkligen Kinnvall vara ersättaren till Virtanen?

I sådana fall kanske det är bra att Virtanen förlänger med FBK för Kinnvall har jag svårt att se som en ersättare till honom.

Skulle det ha varit så att Kinnvall skulle vara en ersättare till Virtanen då anser jag att backuppsättningen inte skulle vara lika stark som den kan bli och att Mikael Wikstrand skulle få ytterligare förtroende samt att Lennström tar ytterligare kliv. Kinnvall är inte riktigt en sådan spelare som kunde ersätta Virtanen.

Fast, nu spelar det egentligen ingen roll. Främst för att som det nu verkar så kommer Peter Jakobsson avstyra jakten på Kinnvall och därmed är den saken utagerad.

Färjestad skulle i sådana fall ha nio backar under kontrakt men problemet är fortfarande Grundel. Kommer han tillbaka eller måste Färjestad ändå värva en spelare som tar hans plats. Färjestad behöver ju fullt manskap då pucken släpps i höst. Så frågan är om Virtanen verkligen är den sista pusselbiten på backsidan eller om vi kan vänta en ytterligare värvning inom kort?

Tack för ordet.